Okurky zavařování
-
- Dal poděkování: 83 poděkování
- Dostal poděkování: 42 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 3363 poděkování
- Dostal poděkování: 2509 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Okurky zavařování
Má hnusnou chuť.
Na kvašáky jen svařenou slanou vodu, - 4 dkg soli na litr vody, příp. s cukrem, když někdo chce sladší. A koření samozřejmě, mrkev, vinný list apod. Nic se nedá zkazit.
Na kvašáky jen svařenou slanou vodu, - 4 dkg soli na litr vody, příp. s cukrem, když někdo chce sladší. A koření samozřejmě, mrkev, vinný list apod. Nic se nedá zkazit.
-
- Dal poděkování: 4231 poděkování
- Dostal poděkování: 4767 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letošní Americké okurky jsou bez vegety, ale z koprem.
6 kilo, 12 sklenic.

6 kilo, 12 sklenic.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
Česko-americké okurky se letos množí. Už jich mám 24 sklenic a zřejmě ještě přibudou , protože polnačky začaly rodit a hadovky ve skleníku ještě plíseň nemají. 

- Kouťák
- Dal poděkování: 5758 poděkování
- Dostal poděkování: 3030 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani,poradila jsi mi dobře.Už jsme ho udělali 9 sklenic.Mě to chutná a nyní jsem odvezl pár sklenic na test k vnoučatům,tak jsem zvědav zda budem pokračovat.Já pro sebe určitě,protože musím udělat ještě s tím koprem.Jinak nakladaček je stále dost a tak se blbne a zavařuje.Zatím je 21 sklenic a to je po druhém otrhání.Díky. 

-
- Dal poděkování: 71 poděkování
- Dostal poděkování: 637 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
My máme Adély,jen co jsem tady, už sem zavařila 17 sklenic. Trhám každý den, ty velký nikdo nemá rád:)
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem vám okopcila jinde. Vypadá to dobře
Hodí se pro ty co nechtějí připravovat lak na okurky,. a -ne -bo, pro ty co zavařují jednou za tři dny pár sklenic ,jako já. Je to rychlé , jednoduché a dobré. Takže , omyté okurky dám do sklenic a pak 1 hřebíček,2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, kousek bobkového listu( ten já ale dávám málokdy) malá lžička soli, lžička hořťičného semínka, 4-5 cukerinu ,ocet 5cl ( jestli máte sklenice dole s vroubky, vychází to po cca ty vroubky) ,a dolít převařenou vodou. mrkev, cibuli si dejte podle svého. Samozřejmě že i kopr. Dám do zavarovaciho hrnce a nechám sterilovat jen chvíli.cca15 -20 minut jen aby chytly víčka. Okurky jsou krásně chrupkave. Kdysi jsem tento recept dostala od jedné zákaznice a od té doby nedělám jinak. ( 30 let) tak doufám že vyzkoušíte a budete spokojeni.

Hodí se pro ty co nechtějí připravovat lak na okurky,. a -ne -bo, pro ty co zavařují jednou za tři dny pár sklenic ,jako já. Je to rychlé , jednoduché a dobré. Takže , omyté okurky dám do sklenic a pak 1 hřebíček,2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, kousek bobkového listu( ten já ale dávám málokdy) malá lžička soli, lžička hořťičného semínka, 4-5 cukerinu ,ocet 5cl ( jestli máte sklenice dole s vroubky, vychází to po cca ty vroubky) ,a dolít převařenou vodou. mrkev, cibuli si dejte podle svého. Samozřejmě že i kopr. Dám do zavarovaciho hrnce a nechám sterilovat jen chvíli.cca15 -20 minut jen aby chytly víčka. Okurky jsou krásně chrupkave. Kdysi jsem tento recept dostala od jedné zákaznice a od té doby nedělám jinak. ( 30 let) tak doufám že vyzkoušíte a budete spokojeni.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2049 poděkování
- Dostal poděkování: 4272 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Otázka je, jak je tento recept životný…? Mám raději křupavé, méně udělané.. 
Na druhou stranu… už je pak asi jedno, jestli si člověk rovnou udělá ten nálev, když už musí stejně převařovat a nechávat vystydat tu vodu, ne?
Já tedy přesně nevím, jak se zavařují okurky, protože jsem to zatím nepotřebovala, ale trochu pojem mám a něco vařit a zchlazovat mi přijde na tom procesu nejdelší…

Na druhou stranu… už je pak asi jedno, jestli si člověk rovnou udělá ten nálev, když už musí stejně převařovat a nechávat vystydat tu vodu, ne?
Já tedy přesně nevím, jak se zavařují okurky, protože jsem to zatím nepotřebovala, ale trochu pojem mám a něco vařit a zchlazovat mi přijde na tom procesu nejdelší…

-
- Kontaktovat uživatele:
Zavařuji v letní kuchyni a mám tam starší varnou konvici. V té uvařím vodu a naleju ji rovnou bez zchlazování na naplněné sklenice. Někam jen trochu, to když dělám kompoty z ovoce ve vlastní štávě, někam více, na fazolové lusky ve Slaném nálevu, dala jsem dle rady Co nového na kopci do každé velké sklenice půl lžičky soli a zalila vodou svařenou v konvici, také na merunkový či broskvový kompot přijde více převařené vody a k tomu na velkou sklenici lžíce či dvě cukru. Převařenou vodu získávám snadno a vůbec mne to neobtěžuje.
Kdo pěstuje nakládačky sám, většinou nemá na hodně sklenic najednou. Zavařuje malé, aby nepřerostly, a pak se tento recept fakt hodí.
Kdo pěstuje nakládačky sám, většinou nemá na hodně sklenic najednou. Zavařuje malé, aby nepřerostly, a pak se tento recept fakt hodí.

-
- Kontaktovat uživatele:
Veru odpovím ti.Hhippie píše: ↑08 srp 2022 15:55Otázka je, jak je tento recept životný…? Mám raději křupavé, méně udělané..
Já tedy přesně nevím, jak se zavařují okurky, protože jsem to zatím nepotřebovala, ale trochu pojem mám a něco vařit a zchlazovat mi přijde na tom procesu nejdelší…![]()
Pokud pěstuješ nakládačky, tak nikdy nemáš najednou sesbíráno na třeba devět nebo osmnáct sklenic. A nechávat malé okurčičky někde ve sklepě nebo v lednici není dobré, protože rychle změknou, zvadnou.
Takže posbíráš například okurky na 4 velké sklenice a hned je můžeš zakonzervovat podle tohoto způsobu. Píše se tam kolik čeho dát do jednotlivé sklenice. Nikde se ti neválí zbylý nálev, který se taky může kazit a podobně. Vodu svaříš v rychlovarce a zalejes okurky.
Takhle to alespon vidím já, když jsem ještě pěstovala nakládačky.
Lidé zavařujicí ve velkém množství si většinou nakládačky někde koupí, třeba deset, dvacet kilo i víc, a zavaří. A tak jim nevadí dělat třeba 4 litry nálevu nebo i víc. Pro mne toto nemá půvab, já zavařuji jen své produkty.

- irčan
- Dal poděkování: 865 poděkování
- Dostal poděkování: 364 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mě připadá jako docela zajímavý:
https://www.youtube.com/watch?v=TmrmVd38xo4
Ale sténě bych ptřebu to trochu "vylepšit".
Cibuló, mrkvó. křenem. hlavó z husy, ...... Možnosti neomezený.
https://www.youtube.com/watch?v=TmrmVd38xo4
Ale sténě bych ptřebu to trochu "vylepšit".

Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.