Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 1676 poděkování
- Dostal poděkování: 3437 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mrazíme zeleninu. Až se zima zeptá.
Rakytník je nejlepší v jablečném džusu. Když jsem ho zamrazila - nejlepší je ostříhat celé větvičky a zamrazit tak a pak jen vytáhnout jednu, klepnout a plody opadají - - pak jsem vždy toto množství rozmačkala mezi dvěmi umělohmotnými lžícemi a nějak požila (nejlíp právě v tom džusu nebo šťávě). Tím jsem zachovala maximum vitamínu C, co umím 

-
- Dal poděkování: 1119 poděkování
- Dostal poděkování: 479 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vidím, že tady byla před nějakou dobou řeč o rakytníku. U nás je momentálně hitem rakytníkový sirup za studena. Rakytník odšťavním v mašince na rybíz a rozmíchám s cukrem (kilo cukru na litr šťávy). Dám do lahví a uchovávám v ledničce. Jak dlouho takto vydrží, netuším, my ho tak do měsíce až dvou spotřebujeme. U rakytníku je myslím největší problém v odhadnutí správné doby na sklizeň. Když se sklidí moc brzy, je strašně kyselý, když pozdě, špatně se otrhává a rozmačkává se.
-
- Dal poděkování: 3444 poděkování
- Dostal poděkování: 4095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Rakytník mám na zahradě léta, samce a různé samice, ale plodí mi velmi málo.
Před dvěma lety jsme dali další podél plotu k lesu tak až poporostou snad něco bude.

-
- Dal poděkování: 3444 poděkování
- Dostal poděkování: 4095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám šuplíkový mrazák na ovozel. Letos už jsem ho začala zas plnit přebytky. Zatím, květák, brokolice, česnekové výhonky, a včera špenát. Krátce v horké vodě, scedím, schladím, a šup tam.