Oběd chudého sedláka aneb doba postní
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Javorka
- Příspěvky: 1698
- Registrován: 14 říj 2018 18:10
- Dal poděkování: 1752 poděkování
- Dostal poděkování: 737 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oběd chudého sedláka aneb doba postní
Pečené zelí
Podle Kuchařky ze Svatojánu:
PEČENÉ ČERVENÉ ZELÍ S OŘECHY
Půlku velké hlávky červeného zelí rozebereme na jednotlivé listy a ty natrháme na kousky velké asi jako půlka nebo čtvrtka pivního tácku. Vložíme je do pekáčku, pokapeme dvěma lžícemi panenského olivového oleje, posypeme lžící mleté papriky, třemi utřenými stroužky česneku, solí a čerstvě tlučeným pepřem.
Přiklopíme a pečeme půl hodiny při 200 stupních, potom přidáme 50 g vlašských ořechů a 50 g hrozinek a pečeme ještě půl hodiny bez pokličky dokřupava.
Podáváme nejlépe s pečenými brambory nebo chlebem. Je to delikatesa.
Podle Kuchařky ze Svatojánu:
PEČENÉ ČERVENÉ ZELÍ S OŘECHY
Půlku velké hlávky červeného zelí rozebereme na jednotlivé listy a ty natrháme na kousky velké asi jako půlka nebo čtvrtka pivního tácku. Vložíme je do pekáčku, pokapeme dvěma lžícemi panenského olivového oleje, posypeme lžící mleté papriky, třemi utřenými stroužky česneku, solí a čerstvě tlučeným pepřem.
Přiklopíme a pečeme půl hodiny při 200 stupních, potom přidáme 50 g vlašských ořechů a 50 g hrozinek a pečeme ještě půl hodiny bez pokličky dokřupava.
Podáváme nejlépe s pečenými brambory nebo chlebem. Je to delikatesa.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti