Pečené kečup
-
- Dal poděkování: 415 poděkování
- Dostal poděkování: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pečené kečup
Tenhle recept použiju jako výchozí. 6 kilo červených kapií fakt nemám. Dám tam zelné papriky, rajčata, místo lilku cuketu, jinak všechno stejně. A udělám ho pečené. Ještě tedy jedna změna, nejdřív nakrájím a budu péct, dlouho, pak to mixnu.
Ajvar podle
3 kg papriky jakékoliv
1,5 kg rajčata
1 ks cuketa větší
3 ks jalapenos
půl hrnek slunečnicový olej
půl hrnek cukr
půl hrnek vinný ocet
1 lžíce sůl
1 ks česnek palička
Zejtra to šoupnu do trouby.
Ajvar podle
3 kg papriky jakékoliv
1,5 kg rajčata
1 ks cuketa větší
3 ks jalapenos
půl hrnek slunečnicový olej
půl hrnek cukr
půl hrnek vinný ocet
1 lžíce sůl
1 ks česnek palička
Zejtra to šoupnu do trouby.
-
- Kontaktovat uživatele:
S dovolením sem vložím Sugo, vypadá skvostně, určitě ho zkusím
Italská omáčka z rajčat, která je báječná na pizzu nebo jako základ na těstoviny. Stačí ji smíchat s mletým masem, bylinkami nebo čímkoliv, na co máte zrovna chuť, a než se uvaří těstoviny, máte i chutnou omáčku.
Budete potřebovat:
500 g cibule
1 mrkev
8 stroužků česneku
3 kg zralých rajčat
100 ml olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžíci třtinového cukru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
svazek bazalky
Postup:
Cibuli, mrkev a česnek pokrájejte na malé kostičky. Rajčata spařte, přelijte ledovou vodou a oloupejte. Pokud chcete hladkou omáčku, zbavte je také semínek. Pak je nakrájejte na malé kostky. Na olivovém oleji orestujte cibuli dosklovata, přidejte mrkev a česnek a za stálého míchání nechte asi pět minut rozvonět a orestovat. Přidejte rajčata, sůl a cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté do omáčky přihoďte omyté a nahrubo pokrájené lístky bazalky a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Přelijte do vyššího pekáče a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, až omáčka zhoustne. Občas promíchejte a případně osolte.
A ještě Sugo podle Ridiho
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Sugo-pomodoro
Italská omáčka z rajčat, která je báječná na pizzu nebo jako základ na těstoviny. Stačí ji smíchat s mletým masem, bylinkami nebo čímkoliv, na co máte zrovna chuť, a než se uvaří těstoviny, máte i chutnou omáčku.
Budete potřebovat:
500 g cibule
1 mrkev
8 stroužků česneku
3 kg zralých rajčat
100 ml olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžíci třtinového cukru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
svazek bazalky
Postup:
Cibuli, mrkev a česnek pokrájejte na malé kostičky. Rajčata spařte, přelijte ledovou vodou a oloupejte. Pokud chcete hladkou omáčku, zbavte je také semínek. Pak je nakrájejte na malé kostky. Na olivovém oleji orestujte cibuli dosklovata, přidejte mrkev a česnek a za stálého míchání nechte asi pět minut rozvonět a orestovat. Přidejte rajčata, sůl a cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, poté do omáčky přihoďte omyté a nahrubo pokrájené lístky bazalky a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Přelijte do vyššího pekáče a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, až omáčka zhoustne. Občas promíchejte a případně osolte.
A ještě Sugo podle Ridiho
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Sugo-pomodoro
-
- Kontaktovat uživatele:
Ajvar podle
Tak tohle jsem pokrájela a postrouhala do pekáče na husu. Ještě dvě červené cibule velké. A peču.Jsem pilná
Tak tohle jsem pokrájela a postrouhala do pekáče na husu. Ještě dvě červené cibule velké. A peču.Jsem pilná
- Kouťák
- Dal poděkování: 7821 poděkování
- Dostal poděkování: 4046 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Také jsme nezaháleli.Sice celé dopoledne jsme proflákali na Rybářských slavnostech,ale hrnec plný skleniček se už zavařuje.Vyhrál to recept od sousedky a říká tomu Salsa.Nejlepší prý je to na špagety.Mě to hrozně chutná a zítra další várka.
20 ks. rajčat
6 ks. paprik
4 ks. cibule
4 ks.chilii papričky
kytička petrželové nati
kytička celerové nati
20 ks.stroužků česneku
Pokrájet vše na kostičky,natě posekat,česnek rozmačkat a dát na 20 minut vařit.Poté přidat 1/2 šálku cukru,1/2 šálku jablečného octa,osolit,opepřit a přidat kytičku nasekaného oregána.5 minut povařit,nacpat do skleniček a zavařit na 20 minut.
20 ks. rajčat
6 ks. paprik
4 ks. cibule
4 ks.chilii papričky
kytička petrželové nati
kytička celerové nati
20 ks.stroužků česneku
Pokrájet vše na kostičky,natě posekat,česnek rozmačkat a dát na 20 minut vařit.Poté přidat 1/2 šálku cukru,1/2 šálku jablečného octa,osolit,opepřit a přidat kytičku nasekaného oregána.5 minut povařit,nacpat do skleniček a zavařit na 20 minut.
- Marion108
- Dal poděkování: 48 poděkování
- Dostal poděkování: 100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ekologické okénko
nastradaly se mi tu sklenice od sugo z lidlu, ma to 0,7 l a tvar jak sklinka na mlíko, technicka otazka, pokud do toho udelam kecup ci sugo nebo salsu steriluje se to stejne jako zavarovacky? Vaham kvuli tvaru, zda to funguje stejne a nezkazi se to, vicka jsou sroubovaci jako na mliko....
http://ekofarma-lukavice.cz/ "Cokoli si lze představit, toho lze i dosáhnout."
-
- Kontaktovat uživatele:
Marion zavařuju kečup do sklenic od kečupu a jde to opakovaně a dobře. Určitě to půjde i do těch od Suga.
Pekla jsem Ajvar nejprve na 230 tak půl hodiny, a pak dvě či tři hodiny na 160 až 180. Pak rozmixovala. Je to vynikající.
Pekla jsem Ajvar nejprve na 230 tak půl hodiny, a pak dvě či tři hodiny na 160 až 180. Pak rozmixovala. Je to vynikající.
-
- Kontaktovat uživatele:
Když tak o tom přemejšlim, tak Ajvar a Sugo a Salsa od Zdenka bude mít dost podobnou chuť.
- Marion108
- Kontaktovat uživatele:
Rekla bych to same s jinym nazvem dle mista odkud recept je... a jasne, ze ruzne variace.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pan B. říkal, že náš Ajvar bude vynikající na natření pizzy. A taky třeba namazat na pečivo s máslem. Nebo do těstovin. Nebo ke grilované klobásce, masu či cuketě.
Díky červené řepě má krásnou červenou barvu i když papriky červené nebyly.
Určitě ještě budu dělat a dám do větších skleniček, právě k použití na pizzu.
Díky červené řepě má krásnou červenou barvu i když papriky červené nebyly.
Určitě ještě budu dělat a dám do větších skleniček, právě k použití na pizzu.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2841 poděkování
- Dostal poděkování: 5889 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Neprocitala jsem vlakno, ale dostala jsem tip, tak ho sem vlozim. Mozna nekteri znaji, ale pro me to je nove...
Znama varila z domacich rajcat bolonskou omacku pro decka na tabore. Tedy pomerne velke mnozstvi. Ptala jsem, ze se ji chce to loupat a piplat se s tim. Pry kdyz prinese rajcata ze zahrady, omyje je a da zmrznout. Pri zpracovani je polozi na sitko nad drez a prelije horkou vodou. Rajcata popraskaji a jdou snadno oloupat. Necha jeste chvili povolit a jak jsou jeste ztuhle, jdou i dobre krajet
Znama varila z domacich rajcat bolonskou omacku pro decka na tabore. Tedy pomerne velke mnozstvi. Ptala jsem, ze se ji chce to loupat a piplat se s tim. Pry kdyz prinese rajcata ze zahrady, omyje je a da zmrznout. Pri zpracovani je polozi na sitko nad drez a prelije horkou vodou. Rajcata popraskaji a jdou snadno oloupat. Necha jeste chvili povolit a jak jsou jeste ztuhle, jdou i dobre krajet
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 335 poděkování
- Dostal poděkování: 1059 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nedělala jsem kečup, ale základ na lečo. Cibule, papriky rajčata, trochu soli a nechala jsem to podusit. Až to zchladne, tak naplním do krabiček po zmrzlině a dám zamrazit. Pak už to bude hračka udělat rychle oběd. Nejvíc práce na vaření je příprava a loupání a krájení. Mám ráda i s rýží jako pilaf.
- oreb1
- Dal poděkování: 246 poděkování
- Dostal poděkování: 192 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Marion108
- Kontaktovat uživatele:
Jsem se hecla, dnesni sklizen...
Vse by oko
Cuketa asi dve stredni
Rajcata cca 2 kg
dve pariky vic nebylo
Cibule vicero mensich
strouzky cesneku dva
ocet ryzovy od oka decka
Olej slunecnicovy +- deci
Cukr pul hrnku asi
Sul jedna lzice
garam masala lzicka
Chilli trosicku
Uz se to pece, tesim se...
Vse by oko
Cuketa asi dve stredni
Rajcata cca 2 kg
dve pariky vic nebylo
Cibule vicero mensich
strouzky cesneku dva
ocet ryzovy od oka decka
Olej slunecnicovy +- deci
Cukr pul hrnku asi
Sul jedna lzice
garam masala lzicka
Chilli trosicku
Uz se to pece, tesim se...
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2841 poděkování
- Dostal poděkování: 5889 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Prosim, na konci receptu “zavarit na 20 minut” znamena na kolik stupnu? Dekuji
Bubáci forever!
- Marion108
- Kontaktovat uživatele:
Na 80°C se vetsinou zavaruje, tedy ja 20 min. 80°C
-
- Kontaktovat uživatele:
20/80 znamená, dát do vody do hrnce zavřené sklenice, bud potopené do půli, třičtvrtě či klidně celé, uvést vodu na teplotu 80 stupnů min. může být i 90 a když voda v hrnci této teploty dosáhne tak PAK se začne měřit 20 minut, možno i 30. Pak vyndat z hrnce na dřevěnou podložku, nebo na složenou utěrku, třeba na beton to by mohly horké sklenice popraskat. Patentní lehce dotáhnout a nechat vychladnout.
- Marion108
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dala pect dve kila rajcat, dve jablka, tri osmahnute cibule, sul, trochu octa, trochu cukru, olej, cesnek, smichala jsem a pecu na 150, asi to pred spanim vypnu a zitra dopecu...
-
- Dal poděkování: 5515 poděkování
- Dostal poděkování: 6082 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdeňku jak to chutnalo prosím? Chtěla bych zkusit.Kouťák píše: ↑17 srp 2019 15:08 Také jsme nezaháleli.Sice celé dopoledne jsme proflákali na Rybářských slavnostech,ale hrnec plný skleniček se už zavařuje.Vyhrál to recept od sousedky a říká tomu Salsa.Nejlepší prý je to na špagety.Mě to hrozně chutná a zítra další várka.
20 ks. rajčat
6 ks. paprik
4 ks. cibule
4 ks.chilii papričky
kytička petrželové nati
kytička celerové nati
20 ks.stroužků česneku
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Kouťák
- Dal poděkování: 7821 poděkování
- Dostal poděkování: 4046 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jani mě to chutnalo,ale druhá část rodiny hlásila,že to pálí a tak loňskou várku jsem si snědl sám a pro vělký úspěch se to letos nedělalo.Stačilo,že jsme už zpracovali 20 kg rajčat.2x kečup,lečo,a pod maso s česnekem,ale to je skoro stejné jako lečo.Rajčata už odcházejí na plíseň a tak bude už jen na jídlo.Plíseň sice ve skleníku ještě není a hlavně drží divoká rajčata,ale to je malé jak angrešt.
-
- Dal poděkování: 5515 poděkování
- Dostal poděkování: 6082 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kečup bude! I kdyz jsem celé kolečko rajčat, plodů, vyvezla. Přece jen jsem něco zachránila
Janina