Stránka 2 z 3
Re: Rohlíky
Napsal: 12 úno 2021 10:55
od Jamarov
Kosto jakto ze nevyplatí ?
Já tedy pecu chleba někdy i každý den ,ze kvasek se do lednice ani nevrací , protože nepecu jenom pro sebe
. Ale na domácím chlebu je úžasný jak dlouho vydrží a je stále dobrý . Narozdíl od koupenych
navíc je to strašně jednoduchý na výrobu narozdíl od housek a rohlíku.
A mám velkou radost ze jsem si sehnala zdroj mouky z menšího mlýna
Re: Rohlíky
Napsal: 12 úno 2021 15:18
od Jana P.
Jamarov prosíím
jak pŕesně ! Pečeš ten chleba ?
Re: Rohlíky
Napsal: 12 úno 2021 21:23
od Jamarov
Ono to je dost obdobný ,nápisu do chleba
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 11:04
od Františka.
Nevíte někdo, jestli se do bramborových rohlíků dávají brambory syrové nebo vařené? Měla bych chuť udělat kynuté těsto s bramborami, ale když přidám strouhané vařené, těsto bude řídnout jako u normálního bramborového, ne? Zase syrové se mi nějak nezdají. Poraďte prosím. Vlastně to samé asi platí i pro bramborový chléb.
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 11:27
od ivan613
Františka. píše: ↑04 lis 2022 11:04
Nevíte někdo, jestli se do bramborových rohlíků dávají brambory syrové nebo vařené? Měla bych chuť udělat kynuté těsto s bramborami, ale když přidám strouhané vařené, těsto bude řídnout jako u normálního bramborového, ne? Zase syrové se mi nějak nezdají. Poraďte prosím. Vlastně to samé asi platí i pro bramborový chléb.
Ja keď pečiem zemiakový chlieb,tak tam dávam uvarené zemiaky.
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 11:50
od Františka.
A nezřídne těsto? Bramborové na knedlíky nebo placky to dělá, vařené brambory a mouka se nemůžou nechat stát. myslela bych si, že ani kynout. Snažila jsem se vypátrat, k čemu při tom dochází, ale marně, všude jen rady, že e musí pracovat rychle, ale co se v tom těstu děje, to asi nikoho nezajímá.
Nebo přidáváte brambory až po vykynutí?
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 12:32
od ivan613
Zemiaky pridávam hneď na začiatku.
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 13:05
od Františka.
Nejde mi to do hlavy, ale když těsto neřídne Vám, snad nebude ani mně. Díky za informace.
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 13:24
od Bekkky
Když jsem pekla bramborový chleba, tak těsto při kynutí trochu zřídlo, ale stejně se při tvarování musí přidat mouka. A při dokynutí už to nevadilo, naopak byl chleba lehčí, nadýchaný. U knedlíků vadí, když se z brambor uvolní hodně škrobu, těsto zřídne ale při vaření pak zgumovatí a pak jsou to knedlíčky hopíčky a nebo jsou mazlavé
Re: Rohlíky
Napsal: 04 lis 2022 13:26
od ivan613
Re: Rohlíky
Napsal: 30 led 2023 15:09
od Jana P.
Dnes jsem po dlouhé době také upekla rohlíky.
Podle tohoto recepisu.
https://www.godfood.cz/post/nejlepš%C3% ... y-na-světě
Musím říct, že se velmi povedly.
Jen na dno trouby jsem vodu nelila a pekla na 250 pět minut, vyvětrala, a dalších cca 6 minut zas na 250. Ale každý dle trouby.
Re: Rohlíky
Napsal: 30 led 2023 17:25
od arus
Jani, taky peču, ale nechtělo se mi motat rohlíky. Stále používám tvůj recept.
Re: Rohlíky
Napsal: 30 led 2023 17:59
od Jana P.
Arus ony ty recepty jsou podobné. Mouka,droždí,cukr,sůl,sádlo, voda. Jen tyhle jsou víc vypečené.
A je tam takový jiný způsob motání rohlíků, ne z trojúhelníku. Šlo mi to líp
Re: Rohlíky
Napsal: 06 úno 2023 15:12
od Jana P.
Dneska se vyvedly.
Re: Rohlíky
Napsal: 06 úno 2023 15:15
od Hhippie
Obzvláště vypečené!
No… děti už dlouho nepekly nic jiného, než štrůdl
zkusím je namotivovat (= koupím droždí
)
Re: Rohlíky
Napsal: 06 úno 2023 15:27
od Jana P.
Jo! Jsou fakt dobrý, a jestli máš robot je to bezpracné. Devět až deset jich je z půl kila mouky, takže jsou o poznání sytější než kupované.
Re: Rohlíky
Napsal: 06 úno 2023 21:17
od arus
Jani, našla jsem si jednoduchý způsob, jak je zamotat. Udělám ovál a zamotám. Je to jednodušší než trojúhlelník. Udělám nožem rýhy, když vykynou.
Re: Rohlíky
Napsal: 06 úno 2023 23:01
od Jana P.
Taky udělám ovál a zamotám. A furt vypadají jako rohlíky.
Je to fakt snadné. A robot je nepřekonatelný pomocník.
Re: Rohlíky
Napsal: 07 úno 2023 00:05
od čtenářka
Rohlíky se mi motat nechtěly
ale už mám hotovo
Re: Rohlíky
Napsal: 07 úno 2023 13:50
od arus
Jani, robot nemám ale pomáhám si mixérem s metličkami na hnětení těsta a pak ještě 5 min. pracuji ručně. Dá se to.