Jsem začátečník a tohle je můj opravdu druhý chleba. Během kovidu jsem si prohlížel hodně videí na YOUTUBE stále dokola a vybíral postup
Chleba peču volně na plechu - vyklopím z ošatky.
Postup:
Zapnu troubu horní i dolní pečení na max - za 250 stupňů.
Do trouby dva plechy, menší dát úplně na dno.
Po úplném rozehřátí , cca za dvacet minut rychle vyklopím chleba z ošatky na horní plech v troubě, naříznu jej = únik páry při pečení = nepraskne na novém místě.,
Do spodního plechu naleju cca dvě tři dcl horké vody a zavřu.
Po cca čtvrt hodině vytáhnu spodní plech z trouby a teplotu snížíme na cca 200 °C.
Nechám dopéct cca 20 minut, dle velikosti chleba a barvy kúrky.
Vše podle videí.
Ještě doladím máčení vodou - koupím si mašlovačku, nebo štětec.