Postup téměř totožný jak jste dávala že začátku tohoto tématu (s Marion) Vy.Profesor1 píše: ↑03 led 2022 21:05 Recepty jsou na YT vše na jedno brdo. Stručně - rozkvas = velká lžíce kvásku + třeba 150 g žitné + 150g vody. Nechat cca 8 hodin rozkvasit. Pak přidat 400g pšeničné + 80 g žitné + 280g vody + dvě lžičky soli + 2 lžičky kmánu - mísit překládat a po cca 3 hodinách na desce popřekládat, promísit a dát do ošatky kvasit na cca 5 - 12 hodin dle teploty. Dát péct.
Kvásek + žitná + voda. Smíchat a nechat cca 8 hodin rozkvasit. Pak lžíci odebrat do sklenice na příště. Přidat pšeničnou, žitnou, kmín a vodu, promíchat a nechat hodinu hydratovat mouku. Po cca hodině přidat dvě lžičky soli a mísit robotem cca 5 min., Vařečkou 10 - 15minut = aktivuje se lepek a těsto krásně zvláční. Pak za cca hod. Těsto natáhnout a přeložit. Za cca hod. znovu, za cca další hodinu potřetí znovu. Po další hodině dobrez promísit a dát do ošatky.Pak nechat cca 12:00hod. pomalu kynout dle teploty. V létě dát do lednice.
Troubu vyhřát na cca 260, a dát tam těsto na cca 15 minut, pak oddělám poklici z pekáče zapnu horkovzduch a 35 minut na 180°C.
Před vložením do trouby potřu bochník těsta slanou vodou.
Pro pečení bez poklice dát na první ctvr hodinu do trouby misku s vodou.