Sýřidla - výroba doma

Výrobky z mléka
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sýřidla - výroba doma

Nový příspěvek od Savarka »

My o sýru a na mém oblíbeném kanálu z Azerbajdžánu zrovna dělají sýr - velmi obyčejně, přirozeně, nejspíš tak nějak ve stylu Františky a Jupíka. Krásné... :usmev:

Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sýřidla - výroba doma

Nový příspěvek od Františka. »

No, jsou v tom proti mně odlišnosti, ne velké, např. skoro nikdy nezahřívám už mléko a nechám teplotu po nadojení. Ale ten cedník jako formu na sýr používám skoro stejný :usmev:. Akorát před plněním formy tam dám ještě plachetku, aby se mi sýr neprotlačoval ven. Někdy i jen vlastní vahou prolézá dírkami, jim to taky dělá. Nechám ji tam ještě na první otočení a pak už ji vyndám, není potřeba, nic ven neleze. Já bych ho taky hned nejedla, to není ono, nejdřív třetí den. A taky nepoužívám žaludky, ale mikrobiální syřidlo. Ale to jsou detaily. Taky se mi líbí jejich videa, ale ta paní se tváří pořád tak zarputile, že se jí skoro bojím. Myslela jsem si, že je to z Turecka, a on je to Azerbajdžán.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů