Korbáčiky

Výrobky z mléka
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1812
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Korbáčiky

Nový příspěvek od Augenblick »

Má někdo ověřený recept ? Co jsem hledal na netu, tak se většinou hlídá ph ... zkoušel jsem před 3lety z kravského a moc se nezadařilo... :smutek: , tedy krom spařených rukou...
Tykat, díkes ....
Tada
Příspěvky: 638
Registrován: 29 úno 2020 10:29
Dal poděkování: 755 poděkování
Dostal poděkování: 455 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Tada »

Ja mam v knížce recept na rychlou mozarelu tak se dá kyselina a tahá se tahá
Ale taky se mi nedaří. :plac:
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od pamijo »

Zeptám se dcery, ta jednu dobu jela velkovýrobu :blazen: 2kg na jeden zátah :usmev:
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od pamijo »

Tak prý ph pod 5, ale teď už to dělá od oka,tedy spíš od nosa :vytlem: podle kyselé vůně, nebo dá na zkoušku kousek do horké vody
Tada
Příspěvky: 638
Registrován: 29 úno 2020 10:29
Dal poděkování: 755 poděkování
Dostal poděkování: 455 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Tada »

A kultury mléčného kysání používá?
pamijo
Příspěvky: 308
Registrován: 06 črc 2019 22:23
Dal poděkování: 67 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od pamijo »

Používáme Laktochym a ještě nějaké jiné :stydim: na různé druhy sýrů, já jsem spíš koncový zpracovatel :usmev:
Přílohy
IMG_20200718_115409.jpg
IMG_20200718_115413.jpg
Jamarov
Příspěvky: 2539
Registrován: 10 říj 2018 13:26
Dal poděkování: 338 poděkování
Dostal poděkování: 851 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Jamarov »

To je možnost , když není ani papírek na ph , proste jsem každý den odkrojila , dala do horké vody a pozná se zda to má správný tah a sýr se spoji .správná teplota vody je taky důležitá . A kultury by tam měly být jak termo tak mezo.
Ale dělala jsem jen z kravského mléka , s ovcim nemám vůbec zkušenost a kozi jsem nezkousela.


Pamijo mate sikovnou dceru :souhlas:
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4216
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1362 poděkování
Dostal poděkování: 785 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od arus »

Pamijo, to je nádhera! :ruzicka:
:arus:
Profesor1
Příspěvky: 8379
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3895 poděkování
Dostal poděkování: 4111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Profesor1 »

Škoda zožrať. . . . :souhlas:
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Savarka
Příspěvky: 484
Registrován: 06 kvě 2019 20:40
Dal poděkování: 1258 poděkování
Dostal poděkování: 525 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Savarka »

Je tady někdo, komu se korbáčiky z ovčího nebo kozího mléka daří? Kdysi jsem zkoušela z kozího, nepovedlo se, pak z ovčího, opět neúspěch. PH papírek jsem neměla, zkoušela jsem průběžně tahat a prostě to netáhlo nikdy :nesouhlas: Mám dojem, že jsem pak někde četla, že z kozího je to opravdu těžké, že ta doba, kdy lze sýřeninu táhnout je jen krátká a když se nevychytá, pak už je to zase překysané a opět to nejde táhnout. Nevím, jestli se to týká jen kozího mléka nebo i ovčího. Chtěla bych to zase zkusit, dokonce jsem za tím účelem pořídila ph papírky, ale ráda bych zjistila, kde byla chyba. :nevim:
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1812
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Augenblick »

Zkusím podle
Ten rozdíl ovčího od kravského nebude až tak velký, ovčí bude mít víc tuku a bílkoviny, tak bude větší "výtěžnost" a třeba se to bude líp dělat..no . nevím, poprubuju ..
Tykat, díkes ....
čobanak
Příspěvky: 7665
Registrován: 27 srp 2019 22:21
Dal poděkování: 1832 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od čobanak »

Mam pocit,že z kozího mléka nejdou virobit
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1812
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1557 poděkování
Dostal poděkování: 1700 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Augenblick »

Jdou i z kozího. Vyštrachal jsem včera zapomenutý časopis "Mlékonoš" je věnovaný pařeným sýrům a je tam recept i na kozí korbačiky.
Tykat, díkes ....
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3330 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Korbáčiky

Nový příspěvek od Františka. »

U kozího je něco jinak a je to prý obtížnější, ale Roklanka je prý dělá. Já pařené sýry nedělám, takže nevím.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů