Běžně kachny zpracovávám kolem 4 měsíce. Teď mám však přístup k letošnímu jarnímu odchovu - jsou cca 8 měsíční - kačeři i kachna jsou už prostě dorostlé dospělé kusy. Dají se ještě normálně péct, nebo už je to staré maso a musí se zpracovat jinak? Vůbec nevím, jak je to u drůbeže…
Děkuji.
Kachna - starší kus na maso
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11577
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2571 poděkování
- Dostal poděkování: 5323 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kachna - starší kus na maso
Péct můžete cokoliv, jen je potřeba ho péct déle a dost podlévat šťávou nebo horkou vodou a až ke konci péct bez zakrytí. Starší mají výraznější chuť, to vůbec není špatné.
-
- Příspěvky: 6018
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5137 poděkování
- Dostal poděkování: 5587 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kachna - starší kus na maso
Třeba kohout, nebo slípka, se může ovařit a pak péct a podlévat vývarem. A kaldoun z kachny, starší, musí být luxuska.
Uvařila bych, například, udělala polívku, hustou, zimní,a pak třeba prsa na víně nebo tak.
Uvařila bych, například, udělala polívku, hustou, zimní,a pak třeba prsa na víně nebo tak.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 8367
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4375 poděkování
- Dostal poděkování: 3331 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kachna - starší kus na maso
Jo, to taky jde, ale lepší je to nevařit předem, přece jen se do polévky vylouží chuť. Je to hodně znát, i když se vloží do horké vody. Na druhou stranu se maso líp využije, když se vyvaří a pak ještě upraví na další jídlo.
- Kouťák
- Příspěvky: 2885
- Registrován: 21 říj 2018 12:38
- Dal poděkování: 7237 poděkování
- Dostal poděkování: 3784 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kachna - starší kus na maso
Stará kachna pomalu pečená je ňam.Mám rád starší kachnu,ale ne kačera.Stará kachna,jak píše Františka má mnohem lepší chuť než mladá.Nejraději mám divokou husu,nebo kachnu a tam se neví jak jsou staré.U hus divokých je to problematické,protože se ty potvory dožívají hodně let a když se na ně střílí,tak se neví jak je stará. Po zastřelení se to pozná odhadem,že se jim pokusíme natrhnout plovací blánu na noze,ale to je jen orientační.Potom se peče a peče až jsou ňam,ňam.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti