V půl metru sněhu co byl na začátku prosince už jsem skoro nebyl schopný dovézt balík senáže a protože na můj rozměr kol jsou v prodeji jenom žebříkové řetězy které jsou na nesjetých šípácích k ničemu tak jsem se pustil do výroby vlastních.
Design okopírován z nasetraktory
16mm kulatina, 16 mm roxor, obvodový řetěz 8x52, šikmý 10x49, napínací páky boční háčky se dají koupit na jubo.cz doporučuji koupit napínací páky na vnitřní i vnější stranu každého řetězu, s tím háčkem co se prodává na vnitřní stranu je to nanic.
cca 5tis v materiálu včetně 3/4 láhve kyslíku a 5kg svařovacího drátu pro kola 8.3x32
původně tam mělo být 12 podkov na kolo ale nevycházela mi rozteč mezi nima a jeho výška obvodového řetězu protože ty pneu mají dost nízký profil takže nakonec je jich tam 10.
Spokojenost veliká, dokonce jsem byl schopnen odhrnout 30 cm mokrého sněhu do kopce pěkně pomalu na dvojku, předtím jenom z kopce dolů na rozjetou trojku abych měl dost kinetické energie.
Sněhové řetězy
-
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 431 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2050 poděkování
- Dostal poděkování: 4272 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sněhové řetězy
Tedy, Vedra, Ty jsi skutečně borec!
Jak dlouho jsi to dělal?? To muselo trvat věčnost, takové crcání s detaily!
Klobouk dolů!
Jak dlouho jsi to dělal?? To muselo trvat věčnost, takové crcání s detaily!
Klobouk dolů!

-
- Dal poděkování: 17 poděkování
- Dostal poděkování: 431 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sněhové řetězy
Tak týden čisté práce, zbytek návrhová fáze, počítání, zjištění že vzorce pro výpočet ohybů jsou k ničemu a prostě se to musí doladit metodou pokus omyl.