Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Zelenina
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2032 poděkování
Dostal poděkování: 4222 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bosorčina zahrádka 🥕🍎🧄

Nový příspěvek od Hhippie »

:)) :)) :)) … nojóóó… když já se neumím nudit, no… :vytlem:
:Hhippie: Bubáci forever!

Kouťák
Dal poděkování: 5702 poděkování
Dostal poděkování: 3018 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Kouťák »

Tak přidám něco do Bosorčiny zahrádky.Zakoupil jsem pár stromků rybízu a dnes zasadil.Česnek krásně roste a semínka paprik od dcery z Řecka rostou lépe jak Lungy F-1.Narcisky už mají na květ a tak je zde jaro.
IMG_2541.JPG
IMG_2544.JPG
IMG_2552.JPG
IMG_2563.JPG

Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

My před pár dny zasadili jarní česnek. Sadbu už jsem nesehnala, tak jsme vzali loňský (ten byl z kupované). Do Sulky přes noc a do země. Sice bylo vcelku zmrzlo, ale snad to dá. Necháme se překvapit.
Kouťáku, mám tu také pár odnoží rybízů, co jsem snad rozmnožila hřížením. Tak jsem zvědavá, zda se dílo povede. O červené rybízy jsem o všechny přišla, ale černé jdou pěkně. Tak holt budeme mít černé a červené někde schrastím letos :andel:
Přemýšlím, že si nastřihám na bývalé zahradě - tam jich je mrtě, že se nechce tetě sbírat vždycky. Ale mě to baví :usmev:

Jana P.
Dal poděkování: 4199 poděkování
Dostal poděkování: 4707 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Hezky pěkně přátelé.
Papriky mi taky dobře rostou. A celer teprve vykukuje.
Zamulčovávám keře slamnatou králičí podestýlkou, nad šnitlík jsem tuhle dala malé skládací pařeništátko, trošku ho posypla substrátem, a jede moc pěkně. Mám asi čtyři trsy a chystám se přiset. Zrovna dnes došla už všechna semínka ze Sema. Jak přijedu z práce, v pátek, tak se do toho pustím.
Ve skleníku mám tedy zaseté ředkvičky, brokolici, a salát už k trhání. Ještě tam zaseju květák, a saláty do velkého pařeniště.
A taky jsem koupila v Radotíně na radu čtenářky cibulku Všetanu a tedy i studgard. Je tam nová veliká prodejna, dobře zásobená.
Rajčata zaseju až později, pak se moc vytahujou. A česnek jsem ještě jednou zasypala pilinama.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Jani,mám prosbu.Kdy seješ květák ?Nikdy jsem ho nevypěstoval a asi jsem setí již propásl,ale pokračuji v mém pokusnictví v divoké zahradě,tak potřebuji radu.

Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Zdenku tak květák Bora (Velmi raná odrůda pro nejranější jarní polní pěstování ze sadby. Růžice je střední, smetanově bílá, částečně zakrytá, o průměrné hmotnosti 370 g. Je odolná proti fialovění, při velmi slunečném počasí je třeba ve sklizňovém období zalamovat listy, aby nedocházelo k výraznému žloutnutí růžic. Sklizňové období je konec května až polovina června. Vyžaduje intenzivní závlahu za největšího růstu a před sklizní. Vegetační doba 104 – 112 dní)sela jsem ho právě včera. :vytlem: do skleníku pod dvojitou netkanou textilii. Neseju doma. Brokolici už mám nějaký čásek nasetou, i kedlubny a ředkvičky, už to všechno leze z hlíny. Dnes odfotím.
Až květák, kedlubny Korist, brokolice vzroste do pěkných sazenic, vysadím ven, letos pod kryty z netkané textilie, abych předešla molicím. Vloni tedy zjara a v počátku léta nebyly, vše krásně vyrostlo, a sklidila jsem. Koncem léta a na podzim bylo hustě molic na kadeřávku, ale na spodních listech, takže horní byly oki. A vedle rostoucí růžičková kapusta byla molic prostá. :blazen:
Už je to letos třetí rok, kdy se pěstování kedluben, květáku a brokolice věnuji jen z brzkého jara a počátku léta. Pak je hodně mšic, molic a běláska a já žádné postřiky nepoužívám. V době sklizně se plodin přejíme, zbytek zamrazím. Květák, kedlubny ani brokolici léta už v zelenině nekupuji.

Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Jani,děkuji moc za podrobný návod pěstování.Zítra naseji a budu postupovat podle Tvého návodu.Snad se mi to povede. :ruzicka:

Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Dnes byly ráno -3 a přes den 3,ale celé dopoledne jsem pracovala na záhoně. Lehce ho kypřím a pokrývám kompostem.
Pařeništátko se šnytlíkem. Vypadá to směšně, ale každý zelený vitamín je v předjaří velmi potřebný. A už ho mohu sestřihnout a poprvé použít. Ještě jsem přisila jednu řádku vedle. Také jsem obložila směsí sena a bobků. :vytlem:
Velké pařeniště je oseté salátem včera. Zalito, zakryto textilií a také obloženo teplým kabátkem.
A malinkaté sazeničky kedluben, brokolice a ředkviček. Uvidíme za měsíc.
Přílohy
20230312_132633.jpg
20230312_132703.jpg
20230312_164508.jpg
20230312_132618.jpg
20230312_132725.jpg

Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Vzešlý česnek jsem dvakrát zasypala pilinami ze dřeva, které manžel řeže na topení. Pak se téměř nemusí plít.
Přílohy
20230312_213240.jpg

Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Jani, Tvoje rostlinky mají takový pelíšek, jako nemají kdejaká zvířátka :vytlem:

Jana P.
Kontaktovat uživatele:

Letos nesmím zanedbat podzimní výsevy, je to úžasné, že máme cca 40 ks salátů už takto zjara, kdy je to nejvíce potřeba. Mám radost.
Přílohy
20230312_132848.jpg

Dena
Dal poděkování: 218 poděkování
Dostal poděkování: 79 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Včera jsem rozsadila sazenice salátu ve skleníku, pažitka na záhoně už taky roste, česnek vypadá dobře,z medvědího česneku otrhávám listy.

Kouťák
Kontaktovat uživatele:

Tak to já se asi začínám probouzet ze zimního spánku.Salát jsem včera teprve vysel a veškerou zeleninu také.Česnek roste dobře,pažitku jsem přesadil a rozsázel různě do divoké zahrady,že to asi bude makačka hledat. :vytlem: Dnes jsem rozsázel papriky,celkem 48 ks,ale to dám většinu dceři,protože na papriky bych potřeboval ještě jeden skleník a venku nic moc.Hlavně,že jsem u dcery postavil skleníky dva. :vytlem: Vysel jsem ještě majoránku a zhrozil jsem se,že v sáčku je jen špetka semínek.Jsou to lotři nenažraný. :vytlem:

Odpovědět