Zdenku tak květák Bora (Velmi raná odrůda pro nejranější jarní polní pěstování ze sadby. Růžice je střední, smetanově bílá, částečně zakrytá, o průměrné hmotnosti 370 g. Je odolná proti fialovění, při velmi slunečném počasí je třeba ve sklizňovém období zalamovat listy, aby nedocházelo k výraznému žloutnutí růžic. Sklizňové období je konec května až polovina června. Vyžaduje intenzivní závlahu za největšího růstu a před sklizní. Vegetační doba 104 – 112 dní)sela jsem ho právě včera.

do skleníku pod dvojitou netkanou textilii. Neseju doma. Brokolici už mám nějaký čásek nasetou, i kedlubny a ředkvičky, už to všechno leze z hlíny. Dnes odfotím.
Až květák, kedlubny Korist, brokolice vzroste do pěkných sazenic, vysadím ven, letos pod kryty z netkané textilie, abych předešla molicím. Vloni tedy zjara a v počátku léta nebyly, vše krásně vyrostlo, a sklidila jsem. Koncem léta a na podzim bylo hustě molic na kadeřávku, ale na spodních listech, takže horní byly oki. A vedle rostoucí růžičková kapusta byla molic prostá.
Už je to letos třetí rok, kdy se pěstování kedluben, květáku a brokolice věnuji jen z brzkého jara a počátku léta. Pak je hodně mšic, molic a běláska a já žádné postřiky nepoužívám. V době sklizně se plodin přejíme, zbytek zamrazím. Květák, kedlubny ani brokolici léta už v zelenině nekupuji.