Tepláky na Podzim

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11577
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2571 poděkování
Dostal poděkování: 5323 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepláky na Podzim

Nový příspěvek od Hhippie »

Javorko: tak jo, díky :andel: Právě jsem ho stavěla větší i kvůli tomu, aby bylo možné je zavřít eventuelně… Nikdy jsem to nedělala, ale asi je dobře, když ta možnost je.. :promin:

Měla jsem tu včera svého šváru - velkého a úspěšného chovatele výstavní drůbeže - a konečně jsem se rozhodla, jak to udělám. Že moje myšlenky jsou dobré.. zbavit se zakrslých kohoutů a když chci slepice na vajíčka, prostě pořídit slepice na vajíčka a ne křížence odkudkoli… a pokud chci nechat vysedět kvočnu kuřata, tak mít prostě velkého kohouta, ať je na nich nějaké maso… :promin: ikdyž se stejně chystáme zkusit pár brojlerů, takže drůbeží maso by nám v mrazáku příští rok chybět nemělo… jenže některé slepice prostě mermomocí potřebují být matky a je pro mě jednodušší je nechat vysedět, než nás pořád trápit odkvokáváním… :mrzimeto:
:Hhippie: Bubáci forever!
Jana P.
Příspěvky: 6018
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5137 poděkování
Dostal poděkování: 5587 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepláky na Podzim

Nový příspěvek od Jana P. »

Náš nový krásný kohout-vlaška oranžová, od Javorky, si zcela podmanil celé slepičí hejno. Všichni létají jako motýli, kohoutek se stará, volá, hlásí, shání. Je radost se na ně dívat. Vajec je denně až sedm, ale hádám, že se to ještě zlepší. :usmev:
Přílohy
CB768E0E-9B40-4E59-9785-18E46EB59879.jpeg
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Uživatelský avatar
Javorka
Příspěvky: 1698
Registrován: 14 říj 2018 18:10
Dal poděkování: 1752 poděkování
Dostal poděkování: 737 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepláky na Podzim

Nový příspěvek od Javorka »

Je to šikula. Já to tušila, že se bude pěkně o své hejno starat.
To je hezká zpráva.
:usmev:
:433:
Františka.
Příspěvky: 8367
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4375 poděkování
Dostal poděkování: 3331 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepláky na JARO

Nový příspěvek od Františka. »

Oživuju zapadlé vlákno. Nemám kam psát příběhy o slepicích, jen tak, žádné rady a moudrosti. Jen takové postřehy, poznámky, zajímavosti.
Přišli jsme domů a chyběly 2 slepice a kohout. No nazdar, říkám si, uletěli. Už jim dorostla křídla a frnkli. Ostatní slepice se pásly a vypadalo to, že čekají, až se tamti vrátí. Hledala jsem všude, nenašla nikde. Pak mě napadlo se podívat na to tajné místo, kam snášejí vajíčka. A ejhle, tam byly namačkané dvě slepice a kohout tam seděl s nimi :vytlem: . Já pořád říkám, že hlídá nejen slepice, ale i vajíčka, to byl jasný důkaz. Možná už mě podezírá, ale zatím je pořád hodný, i když ostražitý.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů