Kvočna
-
- Dal poděkování: 938 poděkování
- Dostal poděkování: 477 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 291 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 3643 poděkování
- Dostal poděkování: 2742 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvočna
Nevím, jestli jde o kvočnu. Ale mám kohouta a 8 slepic. Na noc bez problémů všichni chodí do kurníku, přes den tam moc nelezou, leda by pršelo a to i tak bývají zalezlí všude možně. Už dvě noci jedna slepice v kurníku chybí. Jiná slepice chybí v hejně přes den. Je možné, že by dvě slepice společně zahřívaly někde hnízdo? Jedna přes noc, druhá přes den? Ale najít je nemůžu. Jinak si to vysvětlit neumím.
- arus
- Dal poděkování: 1164 poděkování
- Dostal poděkování: 695 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, příjde mi to neuvěřitelné...že by se slepice takto společně domluvily na spolupráci?

- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 1677 poděkování
- Dostal poděkování: 3607 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Poslední násada
má tam jen 4

na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Kontaktovat uživatele:
arus, já nevím, tak co kde pořád dělají? Kozy se domluví, umí se starat společně, když je ve stádu stabilní hierarchie. Tyhle slepice se nehádají ani trošku, tak mě to napadlo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem obě slepice střídavě viděla jen dva dny. Teď už je trvale stav o jednu míň, což mě zneklidňuje, protože to vypadá, že slepice zmizela beze stopy. Kdyby ji přišlo něco odnést, jsou tam skoro pořád psi, kteří by toho někoho nejspíš rušili, asi by bylo aspoň někde pár peříček, navíc kohout je takový obránce. Prostě nevím, kam se poděla, jestli je v čudu nebo šla někam na vandr nebo ćo. Nějak se mi nezdá, že by byla chycena a sežrána.
-
- Dal poděkování: 3521 poděkování
- Dostal poděkování: 3518 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nesedí někde v úkrytu na vajíčkách ?

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 171 poděkování
- Dostal poděkování: 833 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Letos už mě kvokají 4 slepice. Tři už mají před sebou jenom týden. Zároveň jako pod slepicemi, by se měla líhnout vajíčka v líhni. Tak jim to pěkně rozdělím, ať se starají. Čtvrtá vyhnala pižmovku z hnízda a zabrala si její vejce. Ta zasedla včera. Tak jsem na ní zvědavá. Doufám, že už nebudou další. Loni jich kvokalo 7 a začaly už začátkem února. Letos alespoň počkaly, až bude trochu teplo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem na místě, kam snášejí slepice vajíčka, našla dost prachových peříček. Znamená to, že se chystá některá slepice sedět? Nikdy jsem neměla možnost sledovat začátek, prostě si přivedla kuřata a bylo to, navíc je to už dávno, tak se snažím zjistit víc. Jaké jsou příznaky, že slepice kvoká? Zatím 7 slepic dává 5 vajíček denně, což je dost, protože nemají být supernosnice. Mají v hnízdě dva podkladky, vajíčka odebírám.
-
- Dal poděkování: 303 poděkování
- Dostal poděkování: 198 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když slepice kvoká to je poznat .Slepice je načepýřená a vydává kvokavé zvuky kvo kvo ,a za pár dní sedne na hnízdo a nikoho tam nepustí a křičí a nenechá se vyhnat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zatím podobné zvuky vydává jen kohout, i na hnízdě už jednou seděl
. Ale to nebude ono. Sedne slepice i na hnízdo, kde je jen 1 nebo dvě vejce'?

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, kosto, za informace. Ona by tedy sedla každopádně, takže podkladky vyndávat nebudu. Aspoň na to místo opravdu chodí snášet. V nejhorším, pokud tam nějaká sedne, musím dát další podkladky ještě jinam, aby si nenašly nějaké pitomé místo, kam se ani nedostanu. Španělky má být plemeno s minimální kvokavostí, ale kdyby se to stalo, mám vzít vejce a dát jí je tam? Jaká mám vybrat? A kolik? Připravuju se na tu situaci, co když zasedne a nebudu to vědět?
-
- Dal poděkování: 171 poděkování
- Dostal poděkování: 833 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dávám maximálně 10 -Slepice je středně velká Maranska. Slepici Legbar jsem jich dala jen 7. Ta je spíš lehčí plemeno. Možná by obsedla i víc, ale nechci riskovat, že některé vejce zastydne.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2212 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pod hedvábničku se mi vešlo 6 normálních slepičích, pod běžnou kvočnu typu maranska 8 ks. Víc jsem nedávala. Vejce jsem vybírala taková, jaká se mi zdála, že by měla být nejoptimálnější. Ani velká, ani malá.
Ale já nejsem zkušený chovatel. Tak jen píši svoje postřehy, jak jsem to dělala já, když některá zasedla.
Ale já nejsem zkušený chovatel. Tak jen píši svoje postřehy, jak jsem to dělala já, když některá zasedla.

-
- Dal poděkování: 4511 poděkování
- Dostal poděkování: 4983 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Slepice mám od roku 2017 po dvacetileté pauze. Kvočnu jsem poznala okamžitě, nedá se to přehlédnout, přesně , jak píše Kosta. Nechala jsem ji dva tři dny sedět kde chtěla, at se rozsedí. Pak mám takovou bednu, dvoje zapletivovaná dvířka, střecha, prostorná. Stojí vedle kurníku. Tam nastelu dostatek sena, slámy, dám vodu a směs zrnin. Vejce, cca deset. Vezmu kvočnu, posadím ji na vejce a zavřu. A pár dní jí ani nepouštím. Když se jí chce, udělá velký exkrement vedle hnízda. Ten odstaním. A sedí a sedí. A pak jí sem tam navečer, až už jsou ostatní slepice zavřené, třeba pustím. Kvočna ani moc, skoro vůbec nežere, pije snad. A za dvacetjedna dní se mi čtyři roky po sobě vždy uspěšně vylíhla kuřata. Přesto, že jsem neznalec.
Vloni, zatím ani letos, bohužel, žádná slepice nekvoká.
Kvočna vodí kuřata max do šesti týdnů a pak je na ně zlá.
už si ani neškrtnou.
Letos přiletěly vlaštovky i se svými potomky. Mladí chtěli sedět tam co rodiče. Byli důrazně vykázáni. A jsou fuč. Takto mi to konání alespon připadalo.
https://youtu.be/0Xadh3j87Gw
Vloni, zatím ani letos, bohužel, žádná slepice nekvoká.
Kvočna vodí kuřata max do šesti týdnů a pak je na ně zlá.
Letos přiletěly vlaštovky i se svými potomky. Mladí chtěli sedět tam co rodiče. Byli důrazně vykázáni. A jsou fuč. Takto mi to konání alespon připadalo.
https://youtu.be/0Xadh3j87Gw

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.