vejce
- arus
- Dal poděkování: 1164 poděkování
- Dostal poděkování: 695 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: vejce
Františko, já si myslím, že určitý počet vajíček má daný. Včera jsem měla poprve top stav vajíček. Sedm slepiček, sedm vajíček 

-
- Dal poděkování: 3643 poděkování
- Dostal poděkování: 2742 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2212 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To se máš, Arus. Mě ty chuděry nové, zvyklé na komfort vnitřních prostor, najely do těchhle mrazů… tak jsou rády, že přežívají… a nějakou snůšku si můžu vysnívat na jaro, řekla bych. Na začátku z nich ještě vejce padala, ale teď už skoro žádná… 

-
- Kontaktovat uživatele:
A třeba kdybyste je nechala uvnitř? Mám zkušenost, že slepice, které jsou teplomilného plemene, to vůbec neláká v mrazu ven. Nechat jim uvnitř nějakou baterku a budou třeba spokojenější než vyhnané na mráz. Vy možná taky
.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2212 poděkování
- Dostal poděkování: 4567 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Františko, já je nikam nevyháním. Mají automatická dvířka a mají jídlo i vodu jak v kurníku, tak o venku. Takže tak nějak putují podle svého.
Ale je fakt, že dnes překvapily a prvně zalezly samostatně (nemusela jsem za tmy žádnou přenášet).
A jsou super, že jsou kontaktní. Nechají se hladit a zobou z ruky
já jsem děsně otlapkávací, tak cokoli, co na sebe nechá sahat, miluju 
Ale je fakt, že dnes překvapily a prvně zalezly samostatně (nemusela jsem za tmy žádnou přenášet).
A jsou super, že jsou kontaktní. Nechají se hladit a zobou z ruky

-
- Kontaktovat uživatele:
Ajo, já zapomněla, že Vy máte ty nové, co zůstaly ve sněhu nebo dešti venku, protože asi nevěděly, co mají dělat. Zvyknou si, otuží se a vajíčka zase budou, těšte se. Těšit se je moc hezké
.

-
- Kontaktovat uživatele:
Slepice mají na snášení svoje místo, odkud jsou vajíčka vždycky čistá. Než se tam totiž dostanou, projdou asi dva metry po suchu, jen v prachu a pilinách. Když potřebuje místo na snášení ještě druhá slepice, musí využít místo v kurníku, jen bedýnku se senem. Ale tam už tak dlouhou suchou cestu neprojdou a vajíčka byla někdy špinavá od noh. Tak jsem do té bedýnky na seno začala ještě sypat piliny a je to mnohem lepší. Všechnu vlhkost z nohou vsáknou a vajíčka jsou čistá.
-
- Kontaktovat uživatele:
přezdívko, myslíte, že to mohlo být třeba v září? Dřív je ještě horko, léto, v říjnu je jeden mariánský svátek na začátku a pak už je na vajíčka pozdě.přezdívka píše: ↑16 kvě 2021 17:25Jedna teta dávala vejce do bečky s pšenicí. Ale to až k podzimu. Říkala, že to jsou "matičkový" a ty že vydrží. Podle nějakého svátku Marie, jenže dřív jich bylo za rok několik.
Dřív jsem taky nakládala - do vápva - s vodním sklem nemám zkušenost. Slepice vždycky nějaké vejce utrousí a když je nejhůř, tak jich koupím krabičku v Lidlu.
-
- Dal poděkování: 171 poděkování
- Dostal poděkování: 833 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nemám tušení o který mariánský svátek šlo. V září byly hned dva. 8 a 12. Naše rodina byla křížená evangelická a komunistická. Nic se nepřehánělo, ani jeden z rodičů netrval na svém přesvědčení. My děti jsme byly pokřtěné, ale do kostela se chodilo jen na Velikonoce a na Vánoce. Oni ani ti evangelíci nebyli žádní fanatici.