Odchov kuřat
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2162 poděkování
- Dostal poděkování: 4706 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Odchov kuřat
Tak se z papírových krabic , opuštěného kotce králíkárny dostali do většího, to bylo radosti A jak našli hned každou dirku kterou mizely ven A jak krásně lítají celý to mám už třikrát předělaný
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odchov kuřat
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2955 poděkování
- Dostal poděkování: 6075 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dade, jsou to potvůrky nevděčné. Místo, aby byly rády za ten prostor, viď?
My se trápíme s řešením napájení. Je neskutečné, kolik toho ti brojleři vypijí! Skoro půl litru na hlavu denně. A to ještě nemají ani dvě kila! Mno… evidentně “trochu jinej gang”
Vzali jsme 20 litrový nový velký kýbl s těsnicím víkem a na spodu udělali systém ventilu s hadičkou, končící v nádobce a pootevřeným ventilem dopouštět vodu. Ale pořád to dolaďujeme… asi je problém v tom, že hadička nevede kolmo pod kýblem, ale je delší a na konci jakoby naležáka.. nevim. Budeme zkoušet
Dnes jsem taky vyrobila další krmítko. Tak už jim to bude stačit snad. Ale je to sranda. Jak mají úplně jiné chování než klasické slepice…
My se trápíme s řešením napájení. Je neskutečné, kolik toho ti brojleři vypijí! Skoro půl litru na hlavu denně. A to ještě nemají ani dvě kila! Mno… evidentně “trochu jinej gang”
Vzali jsme 20 litrový nový velký kýbl s těsnicím víkem a na spodu udělali systém ventilu s hadičkou, končící v nádobce a pootevřeným ventilem dopouštět vodu. Ale pořád to dolaďujeme… asi je problém v tom, že hadička nevede kolmo pod kýblem, ale je delší a na konci jakoby naležáka.. nevim. Budeme zkoušet
Dnes jsem taky vyrobila další krmítko. Tak už jim to bude stačit snad. Ale je to sranda. Jak mají úplně jiné chování než klasické slepice…
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
Jan to má pěkný, jednoduchý kýbl s niplama
Jane, jak ti drží na podlaze to plastové pletivo a nepropadávají tam nožky menším kuřatům ?
Jane, jak ti drží na podlaze to plastové pletivo a nepropadávají tam nožky menším kuřatům ?
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
plastový je jen z boku, dole je pletivo pozink 2x2 cm nic nepropadá. Do měsíce jsou v odchovně, co má ze všech stran desky a vytápění a svítí se jim nonstop.
U kýblu je problém, že už jsou moc velký, bude následovat předělání na trubku s niplama. Teď vyrostli a jak pod kýbl lezou, tak to občas převrátí a současně jak se tam motaj, bouchají do niplů a teče to i zbytečně.
U kýblu je problém, že už jsou moc velký, bude následovat předělání na trubku s niplama. Teď vyrostli a jak pod kýbl lezou, tak to občas převrátí a současně jak se tam motaj, bouchají do niplů a teče to i zbytečně.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám pocit, že mi za slepicema chodil bažant nebo kondor potvory jsou lítací potáhnou ven Je tam hezky
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
Už jsou velký a chodí si kam se jim zachce
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jeee, to je legrační!
Je to nějaké plemeno?
Já mám jen dvorkovou směs. Žádné pěkné barvičky. Ale jsou krom jednoho všichni tmaví, takže základní zadání splnili Akorát samozřejmě ti hezčeji zbarvení jsou nejspíš kluci… ale to neva
Je to nějaké plemeno?
Já mám jen dvorkovou směs. Žádné pěkné barvičky. Ale jsou krom jednoho všichni tmaví, takže základní zadání splnili Akorát samozřejmě ti hezčeji zbarvení jsou nejspíš kluci… ale to neva
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Kontaktovat uživatele:
sranda s nima je, to jo, jsou to rozštěpené hybridky , a je to slepička
-
- Dal poděkování: 5040 poděkování
- Dostal poděkování: 4024 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem poprvé slyšela jedno kuře zakdákat. Je jim 2,5 měsíce. Bylo to zpočátku takové nejisté zkoušení a pak už krásné kokodák. Tohle kuře stálo stranou dospělých slepic a kohouta a když začalo, všichni zpozorněli. Když se jí to povedlo, kohout to pochvalně zopakoval, on totiž nejen kokrhá, on i kdáká . Zatím také nevidím žádné boje mezi mladými a starými. Dřív byla kuřata většinou jinde než slepice, v poslední době jsou víc a víc promíchané. Nehoní se navzájem a třeba se prostě zapojí do hejna bez rozruchu. Měli by přece být rádi, že je jich větší hejno.
-
- Kontaktovat uživatele:
Překvapilo mě, že se hejno slepic s kohoutem v klidu a nenápadně spojilo s letos vysezenými kuřicemi a kohouty a nejsou v hejnu skoro žádné šarvátky. Jsou teď v hejnu loňské slepice, letošní neúplně dospělá kuřata i kvočna s asi měsíčními kuřaty. Dokonce se i sestěhovali téměř sami, postupně přecházeli do společného a teď už všichni spí v jednom kurníku a krmí se společně. Opravdu i tady asi platí, že čím míň člověk zasahuje zvířatům do způsobu života, tím líp. Ona se umí zařídit sama nejlíp.
Jen ta moje domácí je zvlášť, tu už asi nezměním, když se asi cítí býti kozou .
Jen ta moje domácí je zvlášť, tu už asi nezměním, když se asi cítí býti kozou .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Mno… tak jsme se s mužem nasmáli.
Z letošního líhnutí mi tu zůstalo jen jedno kuře. Ostatní postupně slovil jestřáb. Tak jsem si říkala, že je to fajn, že alespoň jedna slepička zůstala, páč matka byla sice mix, ale dobrá nosnice… mno… a milá slepice nám začala nakrývat ostatní Sice ještě nekokrhá, ale už se činí. A teď, když ho s odstupem času vidím, tak je úplně jasný Takže nakonec stav našeho hejna je místo 22 slepic bez kohouta teď 10 nosnic a kohout. Původně jsem kohouta porazila, že je k ničemu, prootže jestřáb vesele za jeho přihlížení hodoval ve výběhu na slepicích… ale nakonec tedy kohouta mít budeme
Jak to shora zařídí, že? Chtěla jsem mít větší hejno, tak jsem nakoupila 16 nových slepic. Plus co bude z odchovu… nakonec mám svých 10 slípek… a doufám, že to bude nejnižší, co mi plánují…
Z letošního líhnutí mi tu zůstalo jen jedno kuře. Ostatní postupně slovil jestřáb. Tak jsem si říkala, že je to fajn, že alespoň jedna slepička zůstala, páč matka byla sice mix, ale dobrá nosnice… mno… a milá slepice nám začala nakrývat ostatní Sice ještě nekokrhá, ale už se činí. A teď, když ho s odstupem času vidím, tak je úplně jasný Takže nakonec stav našeho hejna je místo 22 slepic bez kohouta teď 10 nosnic a kohout. Původně jsem kohouta porazila, že je k ničemu, prootže jestřáb vesele za jeho přihlížení hodoval ve výběhu na slepicích… ale nakonec tedy kohouta mít budeme
Jak to shora zařídí, že? Chtěla jsem mít větší hejno, tak jsem nakoupila 16 nových slepic. Plus co bude z odchovu… nakonec mám svých 10 slípek… a doufám, že to bude nejnižší, co mi plánují…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tato firma je serijózňí.Bral jsem od ňich 2x.Kuřata vozí kurír.Objednávki se ďelají v lednu https://zvirata.profit-inzerce.cz/lihen ... ka-3474905
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5670 poděkování
- Dostal poděkování: 6248 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Veru slepice se při páření pojímají. Tedy kohout pojímá slepice , obvykle.
Nakrývá pes fenu. Tedy obvykle.
Nakrývá pes fenu. Tedy obvykle.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jani, u nás je spousta věcí jinak. Někdy třeba nemáme ovečky březí, ale máme je těhotné, pak se taky nebahněj, ale roděj a dokonce některá zvířata jedí a nežerou.. takže je docela dobře možné, že mi drůbeží samci nakrývaj a nepojímaj
Ale děkuji za upřesnění
Ale děkuji za upřesnění
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5670 poděkování
- Dostal poděkování: 6248 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To máš, Veru, pravdu. taky se nám roděj jehnata, vlastně všechno se nám rodí, vrhnout mládě mi nejde přes pusu. A těhule jsou taky všechny matky. I psí. Mám to taky slušně pomíchaný.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
To si pište, že já to říkám, jsou to přece kopytníci a slovo pazneht odmítám. Je hanlivé, byť je prý staroslověnského původu. Možná prasata mají paznehty, k těm by se to hodilo, ale ovce ani kozy ne .