Tak jsme si půjčili škubačku. Prý na 6 kuřat najednou. Tak jsme jich 5 připravili a dali do bubnu. Byla to děsná mela, málem to vyskákalo vrchem, tak jsem dvě vytáhla, nechala oškubat část a pak vyměnila… každopádně kusy byly v dost dezolátním stavu..sice oškubané, ale polámané… tak jsme zkusili na těch dalších 5, co jsem pak připravila mezi tím, co chlap vyvrhoval, dávat po jedné. To fungovalo daleko lépe. Je to velký buben (typ 60), ale nepřišli jsme na to, jak lépe to dělat než po jedné. Upřímně toho masa nemáme tolik, abychom si mohli dovolit toho půlku zdemolovat při hledání optimálního systému odpeřování

Obvolala jsem tři malochováky, co vím, že brojlery chovají, ale všichni jsou moc stateční a škubají ručně. Takže mi moc nepomohli

Konzultovala jsem se sestrou, která má taky několik brojlerů každý rok a ta mě překvapila, že mě ještě pochválila, že jsem rychlá, když jsem si stěžovala, že naposled mi to s ručním škubáním trvalo 6 ks 4 hodiny - od zabití po zabalení… mno… a to nepočítám úklid kuchyně pak

Takže dnes jsme na to byli dva plus malá (perfektní škubačka a pomocnice) a těch 10 ks jsme měli za cca 2,5 hodiny. Pak jsme ale museli vymyslet, jak je dát všechny najednou do chladu a upřímně ještě nemám uklizeno… takže se to taky protáhne. Ale to je fáze, co mě nebaví asi ze všeho nejvíc, takže teď ležím na gauči a koukám na ten bordel

Každopádně, aby to nevypadalo, že jsem škubačku pomluvila:
Určitě nás ušetřila o spoustu času a matlání. Maso je moc hezky čisté s minimem dočišťování. Takže to je určitě moc dobrý aspekt.
Negativa jsou někdy zlomená “končetina”, nutnost být na to technicky vybaven, aby se dalo venku škubat (mít přívod pitné vody, co my normálně zatím nemáme) a dost času na následné vyčištění škubačky, na které se peří uvnitř na prstech zachytává a nejde vystříkat vodou, ale musí se vybírat zpod prstů ručně…
Tož tak moje postřehy