Parazit na zlatohlávkovi?
-
- Dostal poděkování: 5 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Parazit na zlatohlávkovi?
Dobrý den, na zahradě nám touto dobou každý rok poletuje spousta zlatohlávků, milují zvláště květy šeříku.
Před pár dny jsem narazila na zlatohlávka, který byl posetý nějakými hnědými potvůrkami. Sundat z něj nešly, byly jakoby spojené nějakým slizem. Zlatohlávek nebyl schopen letu.
Setkal jste se s tím někdo? Můžete mi, prosím, prozradit, o co se jedná? Děkuji moc.
Před pár dny jsem narazila na zlatohlávka, který byl posetý nějakými hnědými potvůrkami. Sundat z něj nešly, byly jakoby spojené nějakým slizem. Zlatohlávek nebyl schopen letu.
Setkal jste se s tím někdo? Můžete mi, prosím, prozradit, o co se jedná? Děkuji moc.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5957 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Parazit na zlatohlávkovi?
Zdravím, Rapazo!
Fuj, to je tedy hnus! A vypadá, že mu to normálně zezadu rozežírá křídla, že?
Tak to jsem zvědavá, zda bude někdo vědět… třeba včelaři by mohli. Jsou to takoví broučkaři vlastně
Fuj, to je tedy hnus! A vypadá, že mu to normálně zezadu rozežírá křídla, že?
Tak to jsem zvědavá, zda bude někdo vědět… třeba včelaři by mohli. Jsou to takoví broučkaři vlastně
Bubáci forever!
- Lostsan
- Dostal poděkování: 28 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Vypadalo to hrozně. Člověk je rád, že má ruce a může ze sebe leccos sundat. Tihle hnědí prcci se drželi a nechtěli pustit a k tomu ten sliz, co je pojil - působilo to dost nechutně. Nikdy jsem nenarazila na hmyz, který by byl něčím takovým posetý (nebo spíš polepený, vzhledem k tomu slizu). Vypadalo to, že zlatohlávka sežerou zaživa. Zbavit ho toho ale nebylo jak.
Tak jsem zvědavá, zde někdo poradí, o co se jedná.
Tak jsem zvědavá, zde někdo poradí, o co se jedná.
- Kouťák
- Dal poděkování: 7889 poděkování
- Dostal poděkování: 4110 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to viděl v přírodě na nějaké mršině a ve velkém množství.Podle mě je to nějaký půdní roztoč,ale jaký nevím.Té miniaturní havědě je obrovské množství druhů.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1049 poděkování
- Dostal poděkování: 1296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co to je, ale když to žere zlatohlávka, tak to bude užitečné
Zlatohlávek je potvora, žere všechno na co přijde a je dost přemnožený.
Zlatohlávek je potvora, žere všechno na co přijde a je dost přemnožený.
- PavelIV
- Dal poděkování: 5564 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U mě ne. Vidím zlatohlávky jen když mi tu vykvete jeden druh bodláku - těch je vždycky tak do 10ti na celý rozloze.
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co to je, pokud je to roztoč, u včel se používá na pokap kyselina šťavelová 3,5% koncentrace . Ale léčit jednoho zlatohlávka......
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Kontaktovat uživatele:
Záhadu, o ce se jedná tedy asi nevyřešíme. Ale děkuji za zájem o zlatohlávka
Naštěstí jsem to zaregistrovala jen u tohoto jednoho brouka.
Jinak já zlatohlávky jako škůdce nevnímám. Co jsem viděla, tak hodovali na nektaru šeříku a jeřabin. Je to vděčný objekt pozornosti dětí - vzhledem k jeho velikosti a krásnému zbarvení je okamžitě upoutá
Naštěstí jsem to zaregistrovala jen u tohoto jednoho brouka.
Jinak já zlatohlávky jako škůdce nevnímám. Co jsem viděla, tak hodovali na nektaru šeříku a jeřabin. Je to vděčný objekt pozornosti dětí - vzhledem k jeho velikosti a krásnému zbarvení je okamžitě upoutá
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No minimálně když letí, to je hukot
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
-
- Dostal poděkování: 36 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5586 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale fuj. Má to skoro všude.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 4901 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Klobouk dolů, máte ne 10, ale aspoň 50 bodů.
Máte s tím nějakou osobní zkušenost? Nekoukla jsem se, co chováte, tak mi případně promiňte pitomou otázku .
Máte s tím nějakou osobní zkušenost? Nekoukla jsem se, co chováte, tak mi případně promiňte pitomou otázku .
-
- Dostal poděkování: 36 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jestli je to na mě, tak jsem jen viděl tu přednášku o Varroa destructor a zaujalo mě to tam, no a když jsem viděl obrázek tady, tak mi to seplo:)Františka. píše: ↑06 čer 2023 21:08 Klobouk dolů, máte ne 10, ale aspoň 50 bodů.