Roubování
-
- Dal poděkování: 5031 poděkování
- Dostal poděkování: 4017 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roubování
A myslíte, že ty 4 kmínky si nebudou překážet? Že odumře dřív? Protože stačí, aby někde byly dva kmeny u sebe a vadí to, natož takhle.
A co mě ještě zajímá: Píšete, že srůst je křehký. Asi trvale křehký. Dá se to nějak odstranit nebo upravit, aby třeba při větru se naroubovaná část neulomila? Nebo tak zlé to není?
A co mě ještě zajímá: Píšete, že srůst je křehký. Asi trvale křehký. Dá se to nějak odstranit nebo upravit, aby třeba při větru se naroubovaná část neulomila? Nebo tak zlé to není?
-
- Dal poděkování: 4065 poděkování
- Dostal poděkování: 4361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle případě nejvíc vadí to, že ten pařez pomalu, ale jistě hnije .
Ten spoj bude vždy křehký, protože to nikdy hezky neobroste .
No a kořeny pařezu už mají svůj věk.
Je to taková nouzovka, která na chvíli potěší.
Ten spoj bude vždy křehký, protože to nikdy hezky neobroste .
No a kořeny pařezu už mají svůj věk.
Je to taková nouzovka, která na chvíli potěší.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi taky bude záležet na podnoži. Protože třeba památné lípy může setnout vychrice na pařez a strom znova obrazí.
Ono křehké spoje..... Nevím, jestli to chápu úplně přesně, ale ten roub se chová jako ve vodě, teda pustí kořeny, které se zarostou do podnože. Podle mě ( ale třeba je to jinak) by to mohlo být pevnější, než kdyby to jen obrazilo samo.
Ono křehké spoje..... Nevím, jestli to chápu úplně přesně, ale ten roub se chová jako ve vodě, teda pustí kořeny, které se zarostou do podnože. Podle mě ( ale třeba je to jinak) by to mohlo být pevnější, než kdyby to jen obrazilo samo.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Dal poděkování: 4065 poděkování
- Dostal poděkování: 4361 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jo, směrem k pařezu by to možná bylo na tlak pevnější, ale směrem od pařezu myslím!že určitě ne.
Myslet znamená......
Myslet znamená......
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dostal poděkování: 269 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych ještě jednou poděkovat dobré duši odsud, která mně zaslala rouby v brzkém předjaří tohoto roku.
Rouby se ve většině případů zdárně ujaly, ale potom přišla katastrofa v podobě oveček, které zbouraly moji ovocnou školku a zdárně ožraly/vylámaly rouby.
Naštěstí však příroda byla silná a rouby, kromě vylámaných opět vyrazily.
Bude li to možné, zase bych rád požádal o rouby i letos, už jsem si připravil dostatek vlastních semenáčů.
Rouby se ve většině případů zdárně ujaly, ale potom přišla katastrofa v podobě oveček, které zbouraly moji ovocnou školku a zdárně ožraly/vylámaly rouby.
Naštěstí však příroda byla silná a rouby, kromě vylámaných opět vyrazily.
Bude li to možné, zase bych rád požádal o rouby i letos, už jsem si připravil dostatek vlastních semenáčů.
Naposledy upravil(a) honzauta dne 09 lis 2023 21:34, celkem upraveno 1 x.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 6071 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Honzo, Ty jsi šikovný!
Máme dva staré stromy, ze kterých jsou parádní jablka, ale strom už umírají… ráda bych je dál měla, ale na tohle si netroufnu…
Máme dva staré stromy, ze kterých jsou parádní jablka, ale strom už umírají… ráda bych je dál měla, ale na tohle si netroufnu…
Bubáci forever!
- andre.marek
- Dal poděkování: 1083 poděkování
- Dostal poděkování: 1322 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Škoda těch oveček... Opravdu pěkná práce U mě zase ve školce řádí hryzec. Zlikvidoval mi cca 10 pěkných výpěstků a aktuálně likviduje matečnice podnoží J-TE-H a M26... Štve mě neskutečně, bojuju s ním v té školce asi měsíc a nemůžu ho ulovit.
Jinak rouby určitě nebudou problém, v daný čas se pak můžeme domluvit přes SZ.
Jinak rouby určitě nebudou problém, v daný čas se pak můžeme domluvit přes SZ.
-
- Dostal poděkování: 269 poděkování
- Kontaktovat uživatele: