Psí lumpárny

Pes, nejlepší přítel člověka. Co pěkného nás společně čeká? Doporučte plemeno. Vybíráme štěňátko. Barf kontra granule. Odčervení, očkování, čip. Cvičák ano či ne? Venku nebo v bytě? Péče o starého psa.
Františka.
Dal poděkování: 4852 poděkování
Dostal poděkování: 3791 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Psí lumpárny

Nový příspěvek od Františka. »

Skoro každý pes někdy provedl něco vtipného, jsou to potvory. Nejspíš si na něco vzpomenete ze své zkušenosti nebo z vyprávění.
Dnes mi vyprávěl soused, že jeho rodiče chodili na nákup do samoobsluhy a brávali pejska s sebou. Čekával před sámoškou a prodavačky mu vždycky přinesly něco dobrého. Jenže nechodili každý den, tak se naučil podlézat plot a k samoobsluze chodil sám bez doprovodu. Dostal dobrotu a zase se způsobně vrátil domů, aniž by tam někdo něco tušil.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2846 poděkování
Dostal poděkování: 5896 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Psí lumpárny

Nový příspěvek od Hhippie »

Jednou nám štěně v paneláku, když se dobývalo ven, naproužkovalo lino tak, že se ohnulo nahoru nad okraj dveří nad práh a když se odemklo, nedaly se otevřít, páč byly zaseklé na těch pruzích toho lina a vlastně se odchlipovalo celé lino z celé chodby :blazen:
Posílám fotku čubinky, co se ke mě připlazila po břiše, abych jí pomazlila… vlastně nějaký takovýhle to byl - drsnosrstý jezevčík :srdicko:
Přílohy
IMG_9973.jpeg
:Hhippie: Bubáci forever!
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Jezevčíci, ti jsou na lumpárny nejlepší. Oni poslechnou, ale tak nějak i podle svého.
Měli jsme fenu německého ovčáka a pejska - nalezeného drsnosrstého jezevčíka. Byl velký, ale když fena hárala, nedosáhl na ni. Tak se postavili ke schodům, ona stála dole a on na schodech :usmev: .
Bekkky
Dal poděkování: 234 poděkování
Dostal poděkování: 520 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Bekkky »

:usmev: takhle kdysi dávno způsobil potomky rovněž králičí jezevčík harlekýnské doze. Vylezl, si na hromadu dříví a dáma zacouvala.... Majitelé si mysleli, že štěňátka nehrozí, a stalo se.
Nejhorší smrt je z vyděšení.... :slunce: :dest:
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Vždycky se u těchhle spojení zhrozím, co z toho bylo za obludky.. :))
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Ale kdepak. Jak myslíte, že vznikl jezevčík? Taky se křížili nízcí psi, ale tělo měli velké po velkých psech, aby přeprali lišku nebo jezevce, ne jako dnes ti drobečci.
Málokdy vznikne něco opravdu divného.
Bekkky
Kontaktovat uživatele:

Ta štěňata byla jako větší jezevčíci s delšími nohami a měli bílé odznaky a srst tak polodlouhou. Byli docela pěkní ale bylo jich myslím 10. Asi měli u mámy v břiše dost místa.
Vedra
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 639 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Vedra »

Františka: to dělal pes od rodičů. Asi 100 metrů od baráku byla prodejna pekárny v karavanu. Vždycky utekl, skočil tlapama do okýnka, vyžebral rohlík a šel domů. :vytlem:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Moji rodiče měli fenu dobrmana. Bydleli ve starém domě s několika byty. Asi kilometr od domu, kde bydleli, bylo nádraží. Cita byla věrný průvodce mého otce. Jezdíval na noční do kotelny v jiném městě (jak jinak, když byl politicky nepřizpůsobivý, bylo to ještě za komoušů :usmev: ¨). Cita jezdila pokaždé s ním. Měl směny nepravidelně, ale jen noční. Jednou jel tatínek něco zařídit a Citu s sebou nevzal. Viděla, že odchází navečer z domu, domyslela si, že jede do práce a že tedy ona musí s ním. Otevřela si dveře, naši nezamykali, mamka ji ani neslyšela, sešla po schodech dolů, tam si otevřela další a běžela na nádraží. Čekala na vlak. Přijel, nastoupila do něho a jela. Jenže to byl vlak na druhou stranu. Naštěstí už ji průvodčí znal. Telefony nebyly, nechal ji tedy dojet do příští větší zastávky, tam ji předal výpravčímu, ten ji posadil do vlaku zpátky a další průvodčí ji vysadil tam, kde nastoupila. Mezitím už telefonovali na nádraží do našeho městečka, někdo odtamtud doběhl k našim a tak taťka už čekal u vlaku, až mu ji předají.
Vlastně ještě dobře, že jel vlak na druhou stranu, protože do práce jezdil taťka do velkého města a tam už by Citu každý neznal, takže kdoví, jak by to dopadlo.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Dobře, že byla hodná a že se jí lidé nebáli.
Táta vzpomínal na jejich dobrmana, že byl na řetězu u boudy a byl tak zlý, že ho krmili přisouváním misek koštětem…
Zajímavé by bylo zjistit, zda byl zlý, tak ho dali na řetěz, nebo ho dali na řetěz a on se zlým stal… ale věřím, že mu nic zlého neudělali. Měli také v jiném čase výstavní kolii a tu milovali a táta jako dítě také. A tak jezevčíka dlouhosrstého a s tím jsem si jako mimino hrála i já..
Bekkky
Kontaktovat uživatele:

Zlý pes, a jak to vznikne, to je téma. Nejčastěji tak, že štěně v určitém věku začne projevovat buď ze strachu nebo z důvodu dominance agresi a majitel to nevystihne a buď zanedbá nebo psa nepřiměřeně potrestá. A nebo se psu nevěnuje. Pak je pozdě a zlozvyk se řetězí. Čím vícekrát se zopakuje situace, kdy se psovi z jeho pohledu, agresivní chování vyplatilo, přineslo mu uspokojení nebo ho ochránilo, tím více se upevňuje. V minulosti bylo nejjednodušší dát psa na řetěz.
U velkých plemen je logicky potřeba se štěňatům věnovat co nejvíc.
Já momentálně řeším jak mé poslední dva psi zklidnit a naučit je jinému než ovčáckému životu. Nechci je dávat do jiných rukou, jsou u mě v podstatě od narození. Ale už jsme pokročili. Nakonec jsem vzala na milost v rámci vylepšení socializace i hřiště pro psy, čemuž jsem se v minulosti pošklebovala. Je to práce a není to jednoduché.
jupik
Dal poděkování: 87 poděkování
Dostal poděkování: 806 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od jupik »

Dneska u řeky jsem se nasmála, nečekaně prodělal Alfík setkání s vážkou. Chvíli čuměl, štěkání se to nebálo, tak vyklidil pole. Nechápu, žesi jich doteď nevšiml
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Zlý pes se stal zlým většinou z nějaké nespravedlnosti, se kterou se musel smířit. Aspoň ti, které znám, k tomu takhle nějak asi došli. Pán alkoholík, který se chová pokaždé jinak, pán vztekloun, kterému se pes nikdy nezavděčí, a podobné osobnosti většinou patří k agresívnímu psovi. Někdy je celá rodina normální, ale jeden člověk se tam najde, který není fér, někdy to ani ostatní nevědí. Pes s takovými zkušenostmi dalšího majitele může neskonale milovat, když na něho je laskavý, anebo zůstane pro jistotu opatrný a je z něho zlý pes.
K těm lumpárnám. Když jsem učila mladého psa, aby zaháněl kozy, když ukážu rukou ze strany na stranu, bavilo ho to, ale odměňovala jsem ho za dobré provedení taky škvarky. Koza přišla moc blízko, mávla jsem rukou, on vystartoval a zahnal ji. Dostal škvarek. V tom jsem udělala chybu. Pochopil z toho, že když bude honit kozy, dostane škvarek. Ne když mu já dám pokyn a splní ho. Dopadlo to tak, že honil kozy sem a tam a myslel si, že právě to od něho chci :usmev: . Divil se, že nedostává žádné škvarky.
irčan
Dal poděkování: 997 poděkování
Dostal poděkování: 430 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od irčan »

Bekkky píše: 09 črc 2023 12:32 Nakonec jsem vzala na milost v rámci vylepšení socializace i hřiště pro psy, čemuž jsem se v minulosti pošklebovala. Je to práce a není to jednoduché.
Nevím co je psí hřiště myslím si že u každýho čokla je potřeba vypěstovat myšlení že jejich agresivita je jenom hraná.6e všecko je jen hra. Asi ve 4 měsících se k nám dostala pizbulka Máňa. Asi vzhledem k pleni by měla byt agresivní zabiják. No nebyla. :souhlas: Chtěla si fuurt jenom hrát. :andel: Jenom nechápala že při jejíjí velikosti a mladickým nadšení ty sotva 6kilový jezevčice převálcuje. Naštěstí s ňó (bévakla,a zato si jí furt vážím)začla chodit na cvičák kde se mezi další psiska socilozvala. :souhlas: Následbě sem měl mánň´ˇ v péči já a byla úžasná. :souhlas: Měla psího kamaša nejakýho krkošpaněla džy se potkalii tak z toho byla vždycky krásná psí hra

:souhlas:
Jenomže dyž by se ksobě dostaly s pitbulkó vo dvě zahrady blíž tak by se chtěly pozabíjet :plac: Jenomže ta cizí nměla výchovu Máně :plac:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Odpovědět