chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Profesor1 píše: ↑16 črc 2023 14:30
To je všechno hezké, ale nikdo se nezmiňuje o tom, že když se hnůj nebo jiná biologická hmota nezapraví do země, tak se veškerý dusík uvolní do ovzduší a nezůstane v půdě.
Nebo se mýlím?
Asi se něco uvolní, pokud jde o dusík, pokud prší, tak déšť už dávno není destilovaná voda
,ale roztok sloučenin dusíku.
A s tím hnojem si to vyzkoušejte, dejte si na podzim vrstvu tak 10 cm na 2*2 metry a na jaře na to hoďte očko.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Nic nemůže bejt hop nebo trop, hrc prc, a pod. Pomalu na to, postupně, zkoušet.
Splavování humusu se musí zabránit, různě,jak to půjde.
Nic nezatracuji.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kocky rozhodne hrabose. nevyresi, naopak plundrujmou ptactvo. Chybi dravci. Vek jim zkracuje praskovani poli, a traveni skudcu. Kdyby lroblem mely resit kocky, tak nebude ptacka zpevacka siroko daleko. Jedno s druhym, mirny zimy k tomu.
Dravci tam tedy chybí doopravdy, to je vidět na krajině. Rovina bez místa, kam by mohli usednout. Moje kočky mi nosí i hraboše. Chodí číhat do polí, celé dny tam tráví. Koček je prostě málo tam, kde jsou pole. Občas nějaký pták to taky odnese, ale myší je převaha a bez koček by to byla i u nás katastrofa. U lesa ne, tam asi škodí.
Někde je jich dost, ale na Hané určitě ne. Záleží na tom, jaká je tam krajina, jestli členitá s vysokými stromy nebo placka jen s poli a pár stromů kolem cest, víc nic. Tohle přesně je totiž na Hané. Krajina přímo strašná.