Pavle, umějí Tvoje holky taky takovéhle malování?

Zdravím , v kolika jste jí prosím připoštěli , že píšete že to bylo celkem brzo , my tu naší v 16 měsících a mohli jsme i o 2 dříve , rodit má v prosinci tak snad to bude v cajkuHhippie píše: ↑21 črc 2021 07:46 Tak dojení jsme museli vzdát. Jakmile jsme krávu vypustili do výběhu, kýbl pro ní není argument a jakmile tuší dojení, prostě nepřijde.![]()
Takže je z ní dál kráva pastevní. Na kýbl přijde, když je klid a nechá na sebe sáhnout, ale žádné zásahy.
Tele - jalovice angus vcelku roste, ale je prostě podtržená kvůli mladému věku matky. Krmíme jádrem, ale má povahu jako matka - extrémně plachá až agresivní. Vážně se netěším, až jí budeme nakládat. Ale už bych to chtěla mít za sebou. Plánuji to na začátek září.
Tele po úrazu oka vypadá zhojené. Nejspíš na toto oko bude slepý. Včera jsem ho dlouho nemohla najít na pastvině a když jsem ho našla, spal, tak jsem na něj sedla a koukla mu na to. Zůstala mu tam bílošedá “čepička” v místě největšího poškození bulvy. Tak snad mu to ten rok života vydrží a nebude to dělat starost. Věřím, že ano. Vypadá to klidně, nic z toho neteče…
Býček z nás má samozřejmě taky psotník, když nás vidí, protože od člověka mu taky nepřišlo nic dobrého.. snad se brzy naučí na příkrm, aby zjistil, že alespoň nosíme dobroty… máma si ho ale velmi hlídá, tak by se k němu stejně zatím přiblížit nedalo![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů