Fixační klec pro skot
-
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 508 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Fixační klec pro skot
Pro inspiraci, zkopíroval jsem to nejjednodušší co jsem na netu našel a funguje to dobře.
Pokud by někdo potřeboval krávy propouštět skrz tak se dá ten skřipec umístit do dalšího obdélníku, zavěsit přes panty a pak odklápět celý. Já to nepotřebuju, krávy vycouvají.
Pokud by někdo potřeboval krávy propouštět skrz tak se dá ten skřipec umístit do dalšího obdélníku, zavěsit přes panty a pak odklápět celý. Já to nepotřebuju, krávy vycouvají.
- PavelIV
- Dal poděkování: 4579 poděkování
- Dostal poděkování: 2624 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fixační klec pro skot
Už jsi to otestoval?
Moje rohatý porvory by měli potíž do toho strčit hlavu
Moje rohatý porvory by měli potíž do toho strčit hlavu

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2354 poděkování
- Dostal poděkování: 4870 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vedro, to je moc krásná práce! 
Vždycky žasnu, když je někdo takhle šikovný!

Vždycky žasnu, když je někdo takhle šikovný!

-
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to dobře, jednu jsme v tom inseminovali a druhé strouhali kopyto aby měla aspoň dočasnou úlevu než dorazil paznehtář.
Já mám rohatou jenom jednu jalovici kterou jsem zapoměl odrohovat, stejně ji asi prodám. S rohama jsou jenom problémy. Rizika ušlapání a přimáčkutí mi stačí, riziko propíchnutí nepotřebuju.
Já mám rohatou jenom jednu jalovici kterou jsem zapoměl odrohovat, stejně ji asi prodám. S rohama jsou jenom problémy. Rizika ušlapání a přimáčkutí mi stačí, riziko propíchnutí nepotřebuju.
- PavelIV
- Dal poděkování: 4579 poděkování
- Dostal poděkování: 2624 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když pro mě kráva bez rohů není kráva
Za těch 6 let co je mám jsem měl s rohem jedinou komplikaci, psal jsem to sem. Jak jsem jim rozdával kýble se šrotem, tak jedna uhybala silnější a určitě nechtíc mě vzala rohem přesně do pravý půlky
. Měl jsem ale štěstí 1:20, bylo to zrovna jediným tupým rohem, jakej ve stádě mám, v mládí si ho ulomila zřejmě o takovej ten držák stříšky na příkrmišti - navařená objímka.
Na druhou stranu se můžu spolehnout, že mě žádná nekopne, prostě nekopou, do všeho jdou hlavou napřed.

Za těch 6 let co je mám jsem měl s rohem jedinou komplikaci, psal jsem to sem. Jak jsem jim rozdával kýble se šrotem, tak jedna uhybala silnější a určitě nechtíc mě vzala rohem přesně do pravý půlky

Na druhou stranu se můžu spolehnout, že mě žádná nekopne, prostě nekopou, do všeho jdou hlavou napřed.

-
- Dal poděkování: 3956 poděkování
- Dostal poděkování: 3030 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé. Já lidem říkám, kozy nekopou, kopou koně a krávy. A ono to tak není vždycky, vida. Taky mě teď napadá, že třeba protože jsou kozy rohaté nebo aspoň tvrdohlavé, nepotřebují kopat.
Ta klec je krásná práce a uznávám, že asi je potřeba, když nejsou krávy dost ochočené, když nepřijdou tolik do styku s člověkem atd. Líp se mi líbí, když to jde bez toho, kůň se taky naučí, ale u krávy se to třeba ani za její život nestihne. Na druhou stranu to není žádné ubližování, veškerá její údržba asi takhle proběhne ve větším klidu a když já dojím a některá koza špatně stojí, přivážu jí nožku. Za dvakrát třikrát už tu nohu přivázanou chce mít, ani to nemusí být pevně. Taky to vázání není trápení a klec bude to samé.
Ta klec je krásná práce a uznávám, že asi je potřeba, když nejsou krávy dost ochočené, když nepřijdou tolik do styku s člověkem atd. Líp se mi líbí, když to jde bez toho, kůň se taky naučí, ale u krávy se to třeba ani za její život nestihne. Na druhou stranu to není žádné ubližování, veškerá její údržba asi takhle proběhne ve větším klidu a když já dojím a některá koza špatně stojí, přivážu jí nožku. Za dvakrát třikrát už tu nohu přivázanou chce mít, ani to nemusí být pevně. Taky to vázání není trápení a klec bude to samé.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já je ochočené mám asi na maximum co se týče masňáků, do chlíva dojdou, na řetěz se uvázat nechají ale něco nepříjemného nebo bolestivého se jim samozřejmě nelíbí.
Klec jsem opět použil, prvotelka nevěděla co má s teletem dělat, odmítala ho olízat ani posypané šrotem a kopala ho když chtělo pít. Tak do klece, zábranu proti kopání do slabin, tele se v klidu napilo a pak ho přijala.
Klec jsem opět použil, prvotelka nevěděla co má s teletem dělat, odmítala ho olízat ani posypané šrotem a kopala ho když chtělo pít. Tak do klece, zábranu proti kopání do slabin, tele se v klidu napilo a pak ho přijala.
-
- Dostal poděkování: 213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem jednu stvořil, 3 krát ji rozřezal a 3 krát svařil. Nakonec použil na inzerát koupené tovární posuvná dvířka a čelo jež byly mnohem lepší než mnou stvořená, nicméně se i našel někdo, kdo rád koupil naopak moje.
Mám mastňáky a bez klece ani ránu. Sloužila na inseminaci, slouží na odběry, ošetřování kopyt, narážení poztrácených značek, převoz zvířat - na fotkách je chovný býk na výletě na jinou pastvu. Slouží i na bezpečnou domácí porážku.
Mám mastňáky a bez klece ani ránu. Sloužila na inseminaci, slouží na odběry, ošetřování kopyt, narážení poztrácených značek, převoz zvířat - na fotkách je chovný býk na výletě na jinou pastvu. Slouží i na bezpečnou domácí porážku.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2354 poděkování
- Dostal poděkování: 4870 poděkování
- Kontaktovat uživatele: