Musím říct, že jak jí mám u domu, tu bazalku (protože nemám ještě ty zvýšené záhony na bylinky, před domem), tak že tu mi začli napadat až později… ale už vypadá tedy strašně taky
A je na to něco ekobio? Je to kořenů a bylinky, tak to je nesmysl stříkat čímkoli “nejedlým”
Mám takovou otázku na sběr jetele. Najde se tu někdo kdo ho aktivně sbírá a pak nějak zpracovává? Konkrétně tenhle typ Červený jetel luční. Líbí se mi kvůli jeho účinkům a je to jedna z mála bylinek která je lehce získatelná. Jak ho potom zpracováváte? Usušit? nebo z čerstvého udělat čaj? Nevím co je nejlepší způsob.
Mě by spíš zajímalo, jaký je rozdíl v léčivých účincích jetele lučního a jetele pěstovaného jako krmivo na poli. Viděla jsem minulý týden paní, co ho sbírala na poli.
Já bych asi na poli nesbírala z důvodu chemizace…
Když jsem byl na Tour de farm, u Lisbeth na blízkém poli rostlo velké množství chrpy. Moc by se mi pohledově hodila do čajů… ale prostě to nemůžu dát do svých ekobioručněsklízených bylinkových čajů…
Z jetele se nejčastěji sbírá květ. Možno si ho uvařit v čerstvém i sušeném stavu. Ale upřímně na jiné účely než jako podpora hormonální rovnováhy žen kolem přechodu by mě samotný taky nenapadlo ho aplikovat…