Ukončení chovu králíků

chov králíků...
čobanak
Dal poděkování: 1704 poděkování
Dostal poděkování: 1341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukončení chovu králíků

Nový příspěvek od čobanak »

Hlavňe,gdo jseš bez vini,hoď kamenem.Gdiž človjek nemá gdicki všechno pod kontrolou,tak jak si chce sťežovat na ňekoho,gdo je na tom podobňe.Ňekomu utečou krávi,ňekomu beran,ňekomu pes...Pokud nedojde k úrazu,tak to neňi taková hrůza.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2354 poděkování
Dostal poděkování: 4870 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Čobi, nejde o to, že někdy někomu něco uteče. Ale že jsou chovatelé, kterým je to jedno a nedělají zabezpečení, aby se to neopakovalo.
Každému z nás nejspíš někdy něco uteklo. Ale o tom se tu nebavíme.

Profesore, rozumím, že ze své pozice se k Tobě asi takovéhle věci dostávají. A věřím, že je opruz to řešit :ajeje:
:Hhippie: Bubáci forever!
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Kamarádka se nedávno stala starostkou.Mají v obci asi 5 domů vedle sebe,gde žijou zavilí nepřátelé a notorickí sťežovatelé.Třeba se obviňujou z podkopáváňí zídki,přečerpáváňí vodi ze svého do sousedova sklepa i že soused si schválňe nechává stékat vodu na zeď,abi moh z podmáčené zďi obviňit souseda!Mňe se stalo,že mi utekli pastevci.Ňikomu se ňic nestalo,ale jeden soused bil zuřivej,hned si sťežoval na úřaďe.A pak si sám poříďil fenu NO,kterou x krát vivolávali rozhlasem,komu že to utek pes.Jana bila oprávňeňe naštvaná na souseda,skrz psa úťekáře,ale pak jde s fenama na vicházku na volnn a oňi skoro zašlápnou menšího psa.Človjek se rád naštve na druhé,ale on sám třeba taki ďelá ňeco blbje.
Jana P.
Dal poděkování: 4826 poděkování
Dostal poděkování: 5246 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Neplet do této konverzace příběh o našich a sousedovic feně. Je to něco naprosto jiného.
Na vycházku jsem nešla já! A nebyla jsem u toho když feny skočily na menší fenu. Navíc ani jeden z majitelů, tedy můj manžel a paní majitelka druhé feny, nebyli v dosahu blíže než 30m. Feny nebyly na vodítkách, ani jedna. Ovšem bylo to v prostoru, kde na vodítkách být nemusí. Manžel zakročil prakticky ihned, proto se zřejmě nestalo nic horšího. Feny ho okamžitě poslechly a běžely k němu. Oba majitelé však byli na dohled, feny neutekly.
Naše feny nám nikdy neutekly. Chováme psy od roku 2006 a nestalo se to ani jednou. Nepřeskakují, nepodlézají, když otevřu vrata manželovi, že přijede, nevyjdou na silnici ani za půl hodiny, leží cca deset metrů od vrat.
Nevím, jak čteš příspěvky, stále je překrucuješ. Nebaví mne uvádět furt něco na pravou míru.
Na vycházku šel můj manžel, osoba dospělá a svéprávná. Že jsem to musela řešit hlavně já je jiná věc. Ale mám úřadování a finance, tedy jejich správu, aby nedošlo k mýlce zas, že snad manžel nevydělává peníze, na starosti.
Ještě k tomu útěkáři. Psala jsem, že si nepřeji cizího psa na vlastním, našem, pozemku, který je navíc celý oplocený. A to jsem taky řešila se sousedy, ne že jim utíká pes někam a at tomu brání. Když sousedovic utěkář oplodňuje feny od jiného souseda, který nemá oploceno, vadí mu to sice, ale co nadělá. Má tři feny , dvě už dal kastrovat, ted nejdou ořechové na odbyt, tak dá asi i tu třetí. Tak do toho mi nic není.
Asi nerozumíš psanému textu v češtině nebo nevím.
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

To by asi bylo spíš na mě, že mi vaděj uteklí psi, co škodí na našem pozemku.

Každopádně jsme zas zaplevelili téma o králíkách psy… :blazen: takže prosím, klidně se dohadovat, ale třeba v tématu psím. Co s uteklými sousedovic psy a jak si nenechat sežrat guláš a oplodnit hárající feny :vytlem:
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Mňe ale vňik na pozemek sousedův beran půl muflon a oplodňil mi ovce.Gdibi se to stalo hippie,bilo bi to nepříjemné,mňe to nevaďilo.Ale nejlepší bilo,že soused pro berana došel,ale nebil schopen si ho odvést ale řek,že až dokončí svojí práci,tak odejde sám.A to se i stalo
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

To si vůbec nedovedu představit, že bych přišla o sezonu ve svém chovu vinou nějakého ignoranta!! Upřímně bych šla oficiální cestou, vyčíslení škod a požadovala jeho úhradu… myslím, že by to byl dost netradiční sousedský spor. Ale u mě by to byla otázka mnoha desítek tisíc prošustrovaných úplně zbytečně!! A to nemluvím o tom, že u starších ovcí, které ve svém chovu mám, by to možná i znamenalo, že jejich poslední chovná sezona přišla vniveč…
Asi bych si nechala proplatit antidepresiva a péči psychiatra na následující půlrok :mrzak:
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Ale ten beran bil velmi příjemnej chlapík.Vůbec neštochal,choval se způsobňe a ovce s ňím bili spokojené.Ďeťi ho mňeli ráďi.V našem přípaďe o ňic ndšlo.Mam po ňem vnučku.
Odpovědět