Vzhledem k tomu, že pořád není z čeho vybírat a potřebovala jsem vyměnit plemeníka z důvodu změny krve, koupila jsem zase zvíře s “ale”.
Už jsem to u jednoho kdysi dávno zažila, že jak mají výrazný klabonos, tak mají někteří jakoby zúženou nosní přepážku (se domnívám) a tedy mají menší průtok vzduchu. To, že tento beran zamýšlený ke koupi trochu sýpal, se mi tedy nelíbilo, ale až tolik mě tedy nepřekvapilo.
Jeho sýpání se bohužel ale postupně zhoršuje a zadýchává se, ikdyž není velké vedro (což jsem tomu stavu přisuzovala..). Zkouším dohnat vetku, ale zatím nic. Navíc to není vetka na hosp.zvířata, tak je otázka, zda něco vymyslíme.
Napadla mě ještě srdeční nedostatečnost, ale hlohové větvičky jíst nechce.
Takže mě zatím nenapadlo, co bych pro něj mohla udělat.
Nemá náhodou někdo nápad, jak mu ulehčit? Máme cca měsíc do připouštění a potřebuji, aby byl v dobré kondici…

Na zač.srpna byl odčerven Panacurem, tedy ze začervení by to být nemělo. Nekašle, nemá změny ve výrazu. Jen prostě rychleji a výrazněji dýchá, bohužel stále, i při odpočinku. Stejně, v leže, ve stoje… jinak se chová normálně, je zvídavý, žere vše, pase se, užírá seno v přístřešku…

Jsou chvíle, kdy je na některé věci obyčejný chovatel krátký