Chov masného skotu
-
- Dostal poděkování: 213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
Včera jsem viděl liz pro koně a skot údajně obsahující přírodní prostředky, které se vylučují kůží a tím odpuzují hmyz. Vědro 20 kg asi za 700 Kč. Mají v Kamíru.
-
- Dal poděkování: 3956 poděkování
- Dostal poděkování: 3030 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ne 700, ale 900. To je dost. Jak dlouho to může vydržet? Ale fungovat by to mohlo, třeba chryzantémovité rostliny v krmivu působí pro hmyz odpudivě, třeba je tam něco takového. Ve spot-onu taky je olej na nějaké takové bázi, i když přírodní nebude.
https://www.kamir.cz/liz-pro-kone-fly-f ... myzu-20-kg
https://www.kamir.cz/liz-pro-kone-fly-f ... myzu-20-kg
-
- Dal poděkování: 595 poděkování
- Dostal poděkování: 897 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem koupila pro koně tento:
https://www.krmimezdrave.cz/mineralni-l ... sect-3-kg/
Zda to bude mít nějaký účinek poznám až časem, tže pak můžu dát vědět, zda to k něčemu je. Jinak se používají u koní i dobytka tyhle lepy na ovády (i jiné značky samozřejmě, tohle je jen příklad):
https://www.horseandme.eu/sticky-trap-l ... vady-1-5l/
A pak Endure od Farnamu na nástřik zvířete, ale vím, že jsou lokality, kde taky úplně nezabírá
http://farnam.cz/produkty/pouziti/kontr ... fly-spray/
https://www.krmimezdrave.cz/mineralni-l ... sect-3-kg/
Zda to bude mít nějaký účinek poznám až časem, tže pak můžu dát vědět, zda to k něčemu je. Jinak se používají u koní i dobytka tyhle lepy na ovády (i jiné značky samozřejmě, tohle je jen příklad):
https://www.horseandme.eu/sticky-trap-l ... vady-1-5l/
A pak Endure od Farnamu na nástřik zvířete, ale vím, že jsou lokality, kde taky úplně nezabírá

http://farnam.cz/produkty/pouziti/kontr ... fly-spray/

-
- Dal poděkování: 90 poděkování
- Dostal poděkování: 67 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2354 poděkování
- Dostal poděkování: 4870 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Spreje proti hmyzu na zvířata reálně nepomáhají. Resp.velmi omezeně. Na krávy je to blbost. Na to je potřeba, aby s tím měl člověk co nejmíň crcání a nemusel je mít často v ruce (spreje typu Endure mají funkčnost pár hodin a stojí nesmysl).
Lep na ovády taky nebyl bůhvíjaký. Ten tu doma ještě mám. Kdyby někdo chtěl zkusit, klidně pošlu.
Já byla nejspokojenější s těmi spot-ony, které mi zabíraly i na krávy.
U těch lizů by mě to zajímalo, ta funkčnost. To budu ráda za report..
Třeba doporučený “repelentní” sušený česnek naši koně v krmení berou každodenně a hmyz na ně jde stejnem. Takže nevím nevím…
Doporučuje se béčko třeba formou pivovarských kvasnic, ale nemám zkušenost, takže nemůžu doporučit. Každopádně ty se dají použít jen na nedojná zvířata, páč “lezou” do mléka..
Lep na ovády taky nebyl bůhvíjaký. Ten tu doma ještě mám. Kdyby někdo chtěl zkusit, klidně pošlu.
Já byla nejspokojenější s těmi spot-ony, které mi zabíraly i na krávy.
U těch lizů by mě to zajímalo, ta funkčnost. To budu ráda za report..
Třeba doporučený “repelentní” sušený česnek naši koně v krmení berou každodenně a hmyz na ně jde stejnem. Takže nevím nevím…

Doporučuje se béčko třeba formou pivovarských kvasnic, ale nemám zkušenost, takže nemůžu doporučit. Každopádně ty se dají použít jen na nedojná zvířata, páč “lezou” do mléka..

- PavelIV
- Dal poděkování: 4579 poděkování
- Dostal poděkování: 2624 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tu já mám - když se pivo popíjí od odpoledne, tak při setmění na opilce komáři skoro nejdou. Stejně tak jsem nikdy po pivním večeru neměl klíště
Zvířatům bych to ale radši dával v jiný formě

Zvířatům bych to ale radši dával v jiný formě

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 21 poděkování
- Dostal poděkování: 508 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Na mouchy dávám Deltamethrin, jednou ročně v létě aby se překlenulo to nejhorší období, působí to i proti všenkám a jiným kožním breberám.
Funguje to výborně, počet much se sníží na 5-10%
Kupuju z Irska naposledy tady ten https://www.agridirect.ie/product/spotinor
Funguje to výborně, počet much se sníží na 5-10%
Kupuju z Irska naposledy tady ten https://www.agridirect.ie/product/spotinor
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky tohle, je to podobné jako píše Vedra, ale jde to sehnat i u nás, i když možná dráž. Účinná látka taky deltamethrin. Ale že by to mělo odpuzovat ouchy, to mě nenapadlo, já to dávala kdysi kvůli klíšťatům.
https://cymedica.com/produkty/sputop-sp ... s-spot-on/
https://cymedica.com/produkty/sputop-sp ... s-spot-on/
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť jsem psala Spot-on … ano, to je to, co jsem myslela, Františko. Tohle právě používám na zvířata já. A spokojenost. 
Ale ono je taky otázka, kolik zvířat tím chce člověk pořešit. On i ten speciální liz, co ukazovala Lis, je drahý jako pes, oproti běžným lizům a minerálkám..
Ale zas to neškodí životnímu prostředí jako nějaký insekticidní plošný postřik

Ale ono je taky otázka, kolik zvířat tím chce člověk pořešit. On i ten speciální liz, co ukazovala Lis, je drahý jako pes, oproti běžným lizům a minerálkám..

Ale zas to neškodí životnímu prostředí jako nějaký insekticidní plošný postřik

-
- Dal poděkování: 1704 poděkování
- Dostal poděkování: 1341 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 90 poděkování
- Dostal poděkování: 67 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda. Zena neco v lete prinesla od zname veterinarky, ale neprislo mi ze to nejak moc funguje. Byl to nejaky sprej. Proto jsem se ptal ted at se muzu pripravit na pristi rok.
-
- Dal poděkování: 544 poděkování
- Dostal poděkování: 863 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Kontaktovat uživatele:
Deltamethrin obsahují chryzantémovité rostliny a přežvýkavci se jejich spásáním přirozeně chrání. Nad kopretinou nebudete vzdychat, že je jedovatá. Mně naopak připadá jakž takž přijatelné, když se látka třeba v menší koncentraci nachází v rostlinách a na jejich bázi je vyroben třeba odpuzovač hmyzu.
I když moc nevěřím, že by tohle odpuzovalo mouchy. Na klíšťata to fungovalo.
I když moc nevěřím, že by tohle odpuzovalo mouchy. Na klíšťata to fungovalo.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mi tedy přijde jako dost šetrná látka i pro životní prostředí tedy.
Pokud je na zvířeti na zádech, kde se vsákne do kůže, pak ho může leda smýt trošku déšť, ale ani tak by neměl škodit…
předpokládám, že krávy většiny chovatelů se nechodí plavit, aby pozabíjely vodní mikroorganismy…
Když si vezmu, jaké všechny látky se běžně využívají, pak tato mi přijde velmi šetrná s minimem vedlejších účinků.
Nepředpokládám, že jí má někdo v plánu pít či se v ní koupat…? Na aplikaci jakékoli chemie jsou snad rukavice, případně respirátor u některých, samozřejmostí. Ne?
Pokud je na zvířeti na zádech, kde se vsákne do kůže, pak ho může leda smýt trošku déšť, ale ani tak by neměl škodit…

Když si vezmu, jaké všechny látky se běžně využívají, pak tato mi přijde velmi šetrná s minimem vedlejších účinků.
Nepředpokládám, že jí má někdo v plánu pít či se v ní koupat…? Na aplikaci jakékoli chemie jsou snad rukavice, případně respirátor u některých, samozřejmostí. Ne?

-
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak. Aplikuji když je pár dní bez deště primárně pro to, že chci aby to fungovalo a platím to.
Jaká je alternativa? Nechat zvířata trpět? Zákony termodynamiky se dají přeneseně použít i jinde.
Nic není zadarmo a léky bez vedlejších účinků neexistují.
Z jiného soudku v noci se soboty na neděli dostala Růžena asi alergickou reakci,
hlava, krk a přední nohy napuchlé jak balóny, na zbytku hrboly. Dýchala dobře tak jsem veterináře v neděli nevolal a večer už byla splasklá.
Byli přes noc na plácku kde je mimojiné pryskyřník ale zatím ho nikdy nežraly a nebyl problém plus jsem jim dovezl seno do krmítka ze kterého ráno ještě zbývalo.
Navíc na internetu všichni uvádí jako příznaky hlavně žaludeční a střevní problémy tak nevím no. Letos už je tam dávat nebudu.
Jaká je alternativa? Nechat zvířata trpět? Zákony termodynamiky se dají přeneseně použít i jinde.
Nic není zadarmo a léky bez vedlejších účinků neexistují.
Z jiného soudku v noci se soboty na neděli dostala Růžena asi alergickou reakci,
hlava, krk a přední nohy napuchlé jak balóny, na zbytku hrboly. Dýchala dobře tak jsem veterináře v neděli nevolal a večer už byla splasklá.
Byli přes noc na plácku kde je mimojiné pryskyřník ale zatím ho nikdy nežraly a nebyl problém plus jsem jim dovezl seno do krmítka ze kterého ráno ještě zbývalo.
Navíc na internetu všichni uvádí jako příznaky hlavně žaludeční a střevní problémy tak nevím no. Letos už je tam dávat nebudu.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Vedro, nevím úplně, jaké jsou konkrétní projevy, ale my měli velký problém s třezalkou v seně.. kobyla měla nateklou hlavu, že skoro neviděla, nohy jak balony, vyrážku po těle… tak zkus mrknout do sena, zda jí tam nemáš. Určitě to znáš - má fotosenzitivní účinky a teď pořád svítí… tak by to klidně být mohlo. U toho pryskyřníku bych taky očekávala hlavně střevní projevy. Ale naštěstí jsem se s tím nesetkala, tak nevím.. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Třezalka tam není. Pofotil jsem tam dneska a s pomocí aplikace identifikoval
Skřípina
Kontryhel
Vrbina
Krtičník
Mochna
Tužebník
Aspon podle wiki nic hrozného.
Skřípina
Kontryhel
Vrbina
Krtičník
Mochna
Tužebník
Aspon podle wiki nic hrozného.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak netuším, z čeho by to mohlo být.
Tak snad jen ojedinělý případ a už se nebude opakovat.
Tak snad jen ojedinělý případ a už se nebude opakovat.

-
- Kontaktovat uživatele:
Krtičník je jedovatý, ale jak moc a co by způsobil, těžko říct. Tužebník taky může udělat problém. Vlastně si to přeberte zhruba tak, že všechno, co je léčivé, je taky trochu jedovaté. Ale většinou tak málo jedovaté, že je to naopak zdravé
. Zřejmě s výjimkami, jak je vidět.