
Nakládání, sušení a uzení masa
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11028
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2445 poděkování
- Dostal poděkování: 5032 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Zrovna jsem to včera v noci, když jsem škvařila sádlo, řešila. Ale vykašlala jsem se na to a prostě jsem to nařezala - taky i s kůží, je to z klapoušáků, takže slaboučká - a naložila do soli a za 10 dní se bude udit. 


- Augenblick
- Příspěvky: 1627
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1373 poděkování
- Dostal poděkování: 1488 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Ok, díkes
, ty fotky jsou samozřejmě v noční hodinu demoralizující až perverzní, můžou vést až k raziím v lednici, neřízenému obžerství a dalším negativním vlivům na zdravou životosprávu. Já jsem teda statečnej a vydržím to
. Do zítra..
Tykat, díkes ....
-
- Příspěvky: 1292
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 241 poděkování
- Dostal poděkování: 928 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
A co jiného je anglická slanina? Uzený pupek a asi povařený, aby byl hned ke konzumaci. Nebo to je dané způsobem nakládání, že je to hned měkké?Augenblick píše: ↑27 říj 2023 18:22 Měl bych jednu kontrolní otázku pro uzennáře. Je vhodný vepřový pupek na uzení? Nakrájel jsem ho na proužky i s kůží, nějak mě v tom nehraje to vnitřní sádlo mezi plátkama masa
Půjde to ?
- Augenblick
- Příspěvky: 1627
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1373 poděkování
- Dostal poděkování: 1488 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
No to nevím z čeho je anglická, to jsem rád že to píšete. Dříve jsme to pekli. Bereme 2x do roka půlku čuníka, teď jsem pořídil udírnu a nejraději bych celou tu půlku vyudil
.
Tykat, díkes ....
-
- Příspěvky: 929
- Registrován: 26 led 2019 16:11
- Dal poděkování: 302 poděkování
- Dostal poděkování: 442 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Niesom si istý,no niekde som čítal,že anglická je vlastne kus,ktorý je lepený.
-
- Příspěvky: 7715
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4116 poděkování
- Dostal poděkování: 3140 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Příspěvky: 5780
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 4940 poděkování
- Dostal poděkování: 5398 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Tady je to hezky popsáno, anglická slanina, česká anglická slanina a ještě jiné. Zajímavé. https://jamon.cz/blog/1459-rozdil-mezi- ... -a-jamonem

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 11028
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2445 poděkování
- Dostal poděkování: 5032 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakládání, sušení a uzení masa
Augenblicku, úplně Ti rozumím.
Párkrát jsme měli čuníka klapouchého (malého a vcelku libového) vlastního. Co z toho bylo tučného, zpracovali jsme skrz kamarádovu udírnu plus vyškvařili.
Teď jsem už podruhé koupila od něj vykrmené. Je to pro nás jednodušší, než půl roku krmit dvakrát denně prase. Byť malé. Ale to zpracování, když to člověk neumí, ani není vybavený, je PEKLO!!
Dva dny jsme kolem toho skákali!! Už jen odchlupit je to hrůza! Normálně bourám ovce, ale to prase je jiné. Jak se musí okrajovat ten tuk, taky se trochu jinak porcuje… a my máme masa dost (když by nebylo, táta myslivec dodá), ale dělala jsem to hlavně kvůli produktům. Maso povětšinou prodám a tím mám zpátky cenu za čuně a to nejlepší pro nás a hlavně do udírny. Ale to teď vůbec neklaplo. Nebo jsem měla pocit, že má málo sádla. Možná ne
ale chtěla bych víc a vyšší vrstvy
Takže jsem se zařekla, že takhle už ani náhodou!
Pán, co od něj kupuji seno, vykrmuje prasata na kšeft, v malém, takže příště koupím čistou půlku a jen rozporcuji a zpracuji. Vnitřnosti stejně nejíme a sádla je z mladého číňana málo, takže to vlastně nedává smysl, abychom si to zpracovávali takhle…
Ale na ty uzené výrobky se těšíme moc!
Párkrát jsme měli čuníka klapouchého (malého a vcelku libového) vlastního. Co z toho bylo tučného, zpracovali jsme skrz kamarádovu udírnu plus vyškvařili.
Teď jsem už podruhé koupila od něj vykrmené. Je to pro nás jednodušší, než půl roku krmit dvakrát denně prase. Byť malé. Ale to zpracování, když to člověk neumí, ani není vybavený, je PEKLO!!
Dva dny jsme kolem toho skákali!! Už jen odchlupit je to hrůza! Normálně bourám ovce, ale to prase je jiné. Jak se musí okrajovat ten tuk, taky se trochu jinak porcuje… a my máme masa dost (když by nebylo, táta myslivec dodá), ale dělala jsem to hlavně kvůli produktům. Maso povětšinou prodám a tím mám zpátky cenu za čuně a to nejlepší pro nás a hlavně do udírny. Ale to teď vůbec neklaplo. Nebo jsem měla pocit, že má málo sádla. Možná ne


Takže jsem se zařekla, že takhle už ani náhodou!
Pán, co od něj kupuji seno, vykrmuje prasata na kšeft, v malém, takže příště koupím čistou půlku a jen rozporcuji a zpracuji. Vnitřnosti stejně nejíme a sádla je z mladého číňana málo, takže to vlastně nedává smysl, abychom si to zpracovávali takhle…

Ale na ty uzené výrobky se těšíme moc!


- Augenblick
- Příspěvky: 1627
- Registrován: 09 říj 2018 23:23
- Dal poděkování: 1373 poděkování
- Dostal poděkování: 1488 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů