Nakládání, sušení a uzení masa

maso je maso
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11028
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Zrovna jsem to včera v noci, když jsem škvařila sádlo, řešila. Ale vykašlala jsem se na to a prostě jsem to nařezala - taky i s kůží, je to z klapoušáků, takže slaboučká - a naložila do soli a za 10 dní se bude udit. :souhlas:
Přílohy
IMG_1641.jpeg
IMG_1657.jpeg
IMG_1655.jpeg
IMG_1656.jpeg
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1627
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1373 poděkování
Dostal poděkování: 1488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Augenblick »

Ok, díkes 👍, ty fotky jsou samozřejmě v noční hodinu demoralizující až perverzní, můžou vést až k raziím v lednici, neřízenému obžerství a dalším negativním vlivům na zdravou životosprávu. Já jsem teda statečnej a vydržím to 😁. Do zítra..
Tykat, díkes ....
přezdívka
Příspěvky: 1292
Registrován: 22 lis 2018 11:53
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 928 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od přezdívka »

Augenblick píše: 27 říj 2023 18:22 Měl bych jednu kontrolní otázku pro uzennáře 😁. Je vhodný vepřový pupek na uzení? Nakrájel jsem ho na proužky i s kůží, nějak mě v tom nehraje to vnitřní sádlo mezi plátkama masa 🧐 Půjde to ?
A co jiného je anglická slanina? Uzený pupek a asi povařený, aby byl hned ke konzumaci. Nebo to je dané způsobem nakládání, že je to hned měkké?
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1627
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1373 poděkování
Dostal poděkování: 1488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Augenblick »

No to nevím z čeho je anglická, to jsem rád že to píšete. Dříve jsme to pekli. Bereme 2x do roka půlku čuníka, teď jsem pořídil udírnu a nejraději bych celou tu půlku vyudil 😁.
Tykat, díkes ....
ivan613
Příspěvky: 929
Registrován: 26 led 2019 16:11
Dal poděkování: 302 poděkování
Dostal poděkování: 442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od ivan613 »

Niesom si istý,no niekde som čítal,že anglická je vlastne kus,ktorý je lepený.
Františka.
Příspěvky: 7715
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4116 poděkování
Dostal poděkování: 3140 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Františka. »

K uzení vhodné.
Jana P.
Příspěvky: 5780
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 4940 poděkování
Dostal poděkování: 5398 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Jana P. »

Tady je to hezky popsáno, anglická slanina, česká anglická slanina a ještě jiné. Zajímavé. https://jamon.cz/blog/1459-rozdil-mezi- ... -a-jamonem
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11028
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Augenblicku, úplně Ti rozumím.
Párkrát jsme měli čuníka klapouchého (malého a vcelku libového) vlastního. Co z toho bylo tučného, zpracovali jsme skrz kamarádovu udírnu plus vyškvařili.
Teď jsem už podruhé koupila od něj vykrmené. Je to pro nás jednodušší, než půl roku krmit dvakrát denně prase. Byť malé. Ale to zpracování, když to člověk neumí, ani není vybavený, je PEKLO!!
Dva dny jsme kolem toho skákali!! Už jen odchlupit je to hrůza! Normálně bourám ovce, ale to prase je jiné. Jak se musí okrajovat ten tuk, taky se trochu jinak porcuje… a my máme masa dost (když by nebylo, táta myslivec dodá), ale dělala jsem to hlavně kvůli produktům. Maso povětšinou prodám a tím mám zpátky cenu za čuně a to nejlepší pro nás a hlavně do udírny. Ale to teď vůbec neklaplo. Nebo jsem měla pocit, že má málo sádla. Možná ne :vytlem: ale chtěla bych víc a vyšší vrstvy :blazen:
Takže jsem se zařekla, že takhle už ani náhodou!
Pán, co od něj kupuji seno, vykrmuje prasata na kšeft, v malém, takže příště koupím čistou půlku a jen rozporcuji a zpracuji. Vnitřnosti stejně nejíme a sádla je z mladého číňana málo, takže to vlastně nedává smysl, abychom si to zpracovávali takhle… :ajeje:
Ale na ty uzené výrobky se těšíme moc! :andel:
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
Augenblick
Příspěvky: 1627
Registrován: 09 říj 2018 23:23
Dal poděkování: 1373 poděkování
Dostal poděkování: 1488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakládání, sušení a uzení masa

Nový příspěvek od Augenblick »

Jo, tak nějak podobně to mám :souhlas:
Tykat, díkes ....
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů