Naše zdraví.
-
- Příspěvky: 9099
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3848 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Každý si doma může udělat kefír. Ne z bakterií v pytlíku, ale z kefírek, které si lidi předávají a které udělají užitečný nápoj dokonce i z krabicového mléka. Je to jednodušší než kvasit zelí. Pokud dotyčný použije navíc dobré mléko, má i zdraj vitamínů a dobře stravitelných minerálů.
Mimochodem před časem jsem se radila s raspicem, jak dávat holubům syrovátku. Teď z vlastní zkušenosti vidím změnu v jejich trusu, stejně tak moje domácí slepice má "trus jak broky", jak to tehdy nazval raspic. U lidí spraví zažívání stejně tak dobře, i když zpočátku to může, stejně jak kefír, vypadat opačně.
Kupovat výrobky tohoto typu se mi zdá zbytečné, když máme kolem sebe tolik nelékárenských možností.
Mimochodem před časem jsem se radila s raspicem, jak dávat holubům syrovátku. Teď z vlastní zkušenosti vidím změnu v jejich trusu, stejně tak moje domácí slepice má "trus jak broky", jak to tehdy nazval raspic. U lidí spraví zažívání stejně tak dobře, i když zpočátku to může, stejně jak kefír, vypadat opačně.
Kupovat výrobky tohoto typu se mi zdá zbytečné, když máme kolem sebe tolik nelékárenských možností.
-
- Příspěvky: 1893
- Registrován: 04 lis 2018 10:04
- Dal poděkování: 631 poděkování
- Dostal poděkování: 968 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Pro Nataly - vliv to má, tedy na mě, abych hovořila za sebe.
Trochu tady možná nabourám morál, ale celý život žiju na vesnici, v přírodě, jsem u zvířat, máme vlastní ovoce i zeleninu, ne sice mnoho, ale máme, jsem schopná sehnat i domácí maso od kamarádů chovatelů z okolí, když už momentálně nemám své, prostě jím úplně normální obyčejná jídla, nejsem žádný bio eko šílenec nebo vegetarián, ale zároveň také nechodím do restaurací a nekonzumuji fast food. Nekouřím, nepiju alkohol. Život pracovní i soukromý konečně v rovnováze, prostě jsem v poho. Přesto, když jsem si nechala udělat rozbor krve, čučela jsem na drát - kritický nedostatek železa, vitamínu B6 a B12 a vitamínu D. Což mimojiné vysvětlilo mojí několik měsíců trvají únavu, šílené padání vlasů, disharmonii v zažívání, zimomřivost. Protože jsem koňák a dělám podzimní i jarní detox i kobylám, jedu v tom samozřejmě s nima Momentálně mám kůru zeleného jílu (a kobyly taky), což tedy byla pro můj organismus absolutní pecka + plus doplňuji vitamíny a prvky, co chyběly. Na probiotika se chystám poté, dle Mudra se kterým jsem to všechno řešila, je úplně jedno, jaká si koupíte, na značce nesejde, on sám mi osobně poradil nějaká a bezva je také poradit se i s lékárnicí, ta je někdy lepší jak deset doktorů. Tže za mě to smysl má. Dlouho jsem řešila, co to se mnou furt je a proč to tak je a stačilo se podívat jen na krev a trochu se zamyslet. Všechno se prostě v přírodě sehnat nedá, to bych nejspíš nedělala nic jiného než sbírala bobule a lovila mamuty
Trochu tady možná nabourám morál, ale celý život žiju na vesnici, v přírodě, jsem u zvířat, máme vlastní ovoce i zeleninu, ne sice mnoho, ale máme, jsem schopná sehnat i domácí maso od kamarádů chovatelů z okolí, když už momentálně nemám své, prostě jím úplně normální obyčejná jídla, nejsem žádný bio eko šílenec nebo vegetarián, ale zároveň také nechodím do restaurací a nekonzumuji fast food. Nekouřím, nepiju alkohol. Život pracovní i soukromý konečně v rovnováze, prostě jsem v poho. Přesto, když jsem si nechala udělat rozbor krve, čučela jsem na drát - kritický nedostatek železa, vitamínu B6 a B12 a vitamínu D. Což mimojiné vysvětlilo mojí několik měsíců trvají únavu, šílené padání vlasů, disharmonii v zažívání, zimomřivost. Protože jsem koňák a dělám podzimní i jarní detox i kobylám, jedu v tom samozřejmě s nima Momentálně mám kůru zeleného jílu (a kobyly taky), což tedy byla pro můj organismus absolutní pecka + plus doplňuji vitamíny a prvky, co chyběly. Na probiotika se chystám poté, dle Mudra se kterým jsem to všechno řešila, je úplně jedno, jaká si koupíte, na značce nesejde, on sám mi osobně poradil nějaká a bezva je také poradit se i s lékárnicí, ta je někdy lepší jak deset doktorů. Tže za mě to smysl má. Dlouho jsem řešila, co to se mnou furt je a proč to tak je a stačilo se podívat jen na krev a trochu se zamyslet. Všechno se prostě v přírodě sehnat nedá, to bych nejspíš nedělala nic jiného než sbírala bobule a lovila mamuty
Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
-
- Příspěvky: 9099
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3848 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Lisbeth, ale třeba kyšku, jogurt, kefír, čerstvé sýry, to přece můžete jíst a pít a tam jsou ony probiotické bakterie, které si lidi kupují. Navíc ještě ve stavu, kdy se samy dál množí, a hlavně chutné.
Dřív doktoři doporučovali při antibiotikách jogurt a mléčné výrobky. Dnes napíší probiotika ,
Dřív doktoři doporučovali při antibiotikách jogurt a mléčné výrobky. Dnes napíší probiotika ,
- andre.marek
- Příspěvky: 1395
- Registrován: 14 říj 2018 19:12
- Dal poděkování: 1048 poděkování
- Dostal poděkování: 1296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
A co ten rum v zimě?
Jinak kefír je super, mám jej moc rád, kupujeme na farmě vedle ve vesnici. Mívali i kysané podmáslí, to bylo ještě lepší, někdy i prakticky zadarmo kvůli přebytkům, bohužel prý neměli dostatečný odběr v maloobchodu, tak jej zrušili.
-
- Příspěvky: 1893
- Registrován: 04 lis 2018 10:04
- Dal poděkování: 631 poděkování
- Dostal poděkování: 968 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
André Tak tohle už je minulost! Naštěstí! Lahve, co jsem dostala na jaře za koňský hnůj už nemám, vše jsem rozdala, nechala jsem si jen jednu s příchutí kávy a tu leju do buchet Zároveň jsme stopli i veškeré dodávky slivovice od strejčka z Moravy, na návštěvu samozřejmě smí, ale bez láhve, dali jsme těmto tekutinám úplné vale a hrozně se nám ulevilo.
Právě díky tomu železu a vit.B a zelenému jílu je mi momentálně absolutně skvěle! Žádná podzimní deprese a světě div se, je mi fuk, že bude zima a tma. Nevídané, ale je to tak. Ale teď když se na to podívám zpětně, nedivím se. Když má člověk něčeho deficit a neví čeho a neví proč, řeší to všelijak. Když se cítíte vytrvale unavený, všechno děláte přes moc, dřív nebo později jste z toho prostě prudný a nejde to takhle dělat donekonečna. A přitom to je vlastně v jádru taková blbost, člověk není nemocný, nemá žádnou diagnozu, jen mu prostě něco málo chybí.
Františko u mě je nejspíš problém ten, že mě to nechutná, to je celý. Např. v létě se snažím koupit si kefír nebo jogurt mimo jiné i proto, že přirozeně ochlazuje organismus a to je v létě fajn, ale já to prostě piju s odporem. Vypiju to, ale nic z toho nemám, často to mám pak v lednici dlouho a nemůžu se donutit to pozřít. Co si tak vzpomínám na své dětství, tak jsem nikdy nejedla žádné mléčné výrobky, mléko jsem prý přestala pít asi ve věku dvou let a pak ho nepila prakticky až do dospělosti než jsem vzala při studiích práci na VKK, kde pili mléko všichni, s nimi i já a chutnalo mi, ale pak když jsem tam přestala pracovat, tak zase nic. Mléko kupuji jen do buchet, tu nejlevnější obarvenou vodu na bílo. Doma to vlastně nepije nikdo, když o tom tak přemýšlím. Sýry nevadí, ty jím jakékoliv, domácí i kupované, tam problém není.
Právě díky tomu železu a vit.B a zelenému jílu je mi momentálně absolutně skvěle! Žádná podzimní deprese a světě div se, je mi fuk, že bude zima a tma. Nevídané, ale je to tak. Ale teď když se na to podívám zpětně, nedivím se. Když má člověk něčeho deficit a neví čeho a neví proč, řeší to všelijak. Když se cítíte vytrvale unavený, všechno děláte přes moc, dřív nebo později jste z toho prostě prudný a nejde to takhle dělat donekonečna. A přitom to je vlastně v jádru taková blbost, člověk není nemocný, nemá žádnou diagnozu, jen mu prostě něco málo chybí.
Františko u mě je nejspíš problém ten, že mě to nechutná, to je celý. Např. v létě se snažím koupit si kefír nebo jogurt mimo jiné i proto, že přirozeně ochlazuje organismus a to je v létě fajn, ale já to prostě piju s odporem. Vypiju to, ale nic z toho nemám, často to mám pak v lednici dlouho a nemůžu se donutit to pozřít. Co si tak vzpomínám na své dětství, tak jsem nikdy nejedla žádné mléčné výrobky, mléko jsem prý přestala pít asi ve věku dvou let a pak ho nepila prakticky až do dospělosti než jsem vzala při studiích práci na VKK, kde pili mléko všichni, s nimi i já a chutnalo mi, ale pak když jsem tam přestala pracovat, tak zase nic. Mléko kupuji jen do buchet, tu nejlevnější obarvenou vodu na bílo. Doma to vlastně nepije nikdo, když o tom tak přemýšlím. Sýry nevadí, ty jím jakékoliv, domácí i kupované, tam problém není.
Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
-
- Příspěvky: 2410
- Registrován: 07 bře 2019 15:08
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Podle stylu slohu, vytamin B , to je B 12? , a zelený jíl, nebude to mít souvislost s rostlinou Cannabis sattiva ? Vzhledem k té pohodě a nadšení .
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Příspěvky: 1893
- Registrován: 04 lis 2018 10:04
- Dal poděkování: 631 poděkování
- Dostal poděkování: 968 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Můžeme být konkrétní, tže zelený jíl tento: https://www.krmimezdrave.cz/zeleny-jil/
Objednáno přímo z těchto stránek, já užívám aktuálně třetí týden, kobyly první týden, spokojenost ve všech pupíkách, tedy hlavně v tom mém, u koní je to zejm. proti podzimnímu schvácení. Mě to skvěle spravilo trávení, možná ještě lépe než ta probiotika.
B6 + magnesium (to jsem před tím zapomněla zmínit, omlouvám se): https://www.benu.cz/magne-b6-forte-50-t ... aleni-3-ks
A železo:
Železo: https://www.benu.cz/superzelezo-forte-tbl-30
Takhle málo mi stačilo ke štěstí. A obávám se, že nic z výše uvedeného neobsahuje ani stopové množství konopí setého, tže tady tě zklamu na plný čáře.
Jediný kdo u nás žere konopí jsou herky a to ve formě otrub a ty jsou vážně nechutný.
Viz.: https://www.granofyt.cz/zelena-zeme-kon ... 2255/#3089
Probiotika jsem zatím žádná nekoupila, ale dříve jsem užívala obyčejný Biopron a vždy mi pomohl.
Objednáno přímo z těchto stránek, já užívám aktuálně třetí týden, kobyly první týden, spokojenost ve všech pupíkách, tedy hlavně v tom mém, u koní je to zejm. proti podzimnímu schvácení. Mě to skvěle spravilo trávení, možná ještě lépe než ta probiotika.
B6 + magnesium (to jsem před tím zapomněla zmínit, omlouvám se): https://www.benu.cz/magne-b6-forte-50-t ... aleni-3-ks
A železo:
Železo: https://www.benu.cz/superzelezo-forte-tbl-30
Takhle málo mi stačilo ke štěstí. A obávám se, že nic z výše uvedeného neobsahuje ani stopové množství konopí setého, tže tady tě zklamu na plný čáře.
Jediný kdo u nás žere konopí jsou herky a to ve formě otrub a ty jsou vážně nechutný.
Viz.: https://www.granofyt.cz/zelena-zeme-kon ... 2255/#3089
Probiotika jsem zatím žádná nekoupila, ale dříve jsem užívala obyčejný Biopron a vždy mi pomohl.
Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
-
- Příspěvky: 2410
- Registrován: 07 bře 2019 15:08
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
To mělo být jako legrace. B12 je v pivu
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Příspěvky: 1893
- Registrován: 04 lis 2018 10:04
- Dal poděkování: 631 poděkování
- Dostal poděkování: 968 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Jane, to je v poho, třeba to pomůže někomu, kdo sem jen nakukuje! O existenci zeleného jílu jsem se dozvěděla díky koním a sama jsem netušila, jak moc mi tohle bahno pomůže! Ty ostatní preparáty jsou běžné, přesto mi velmi pomáhají
Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
-
- Příspěvky: 8492
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
A co ty stresy v zaměstnání před rokem či dvěma? To dokáže v těle rozhodit všechno.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Příspěvky: 9099
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3848 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Taky jsem si to hned řekla. Trvá nějakou dobu, než se organismus zbaví starých návyků a škodlivin. Stres člověku sežere kdeco.
-
- Příspěvky: 15
- Registrován: 11 čer 2019 14:47
- Dostal poděkování: 10 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Díky za názory. Zkusím teda udělat domácí kefír nebo fermentovanou zeleninu ať do sebe necpu žádnou chemii.
-
- Příspěvky: 8492
- Registrován: 22 lis 2018 08:43
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Stačí přikoupit toho zelí. Vždyť to je v zimě nejen vitaminová bomba. Přidat do něj při zakládání jabka....
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- arus
- Příspěvky: 4429
- Registrován: 09 říj 2018 21:24
- Dal poděkování: 1596 poděkování
- Dostal poděkování: 923 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Jaká jablka..a proč je dobré,je tam dávat? Dělám zelí jen s cibulí , kmínem a solí.
-
- Příspěvky: 1423
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 347 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Při plnění zeláku jsme vždy asi po 10 centimetrové vrstvě zelí dávali panenská jablíčka. Byla to dobrota. Nevím jak bych tu chuť popsala, jen vím, že jich nikdy nebylo dost.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Příspěvky: 12500
- Registrován: 10 říj 2018 13:32
- Dal poděkování: 2875 poděkování
- Dostal poděkování: 5939 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Jakože v celku?
A “panenská jablka” je nějaká odrůda, nebo čeho je to označení?
Děkuji za upřesnění pro holku z paneláku
A “panenská jablka” je nějaká odrůda, nebo čeho je to označení?
Děkuji za upřesnění pro holku z paneláku
Bubáci forever!
-
- Příspěvky: 1423
- Registrován: 22 lis 2018 11:53
- Dal poděkování: 347 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Ano dávala se celá. Panenská jablka jsou stará odrůda. Jablka jsou červená a trochu žíhaná, velikost tak kolem 4 až 5 cm.
- irčan
- Příspěvky: 2843
- Registrován: 28 črc 2019 14:43
- Dal poděkování: 998 poděkování
- Dostal poděkování: 430 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Před padesáti letma bylo taky na zahradě. Malý skromný jablíčka ale chuťově echtmax.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Panensk%C ... Desk%C3%A9
https://cs.wikipedia.org/wiki/Panensk%C ... Desk%C3%A9
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Příspěvky: 6440
- Registrován: 17 bře 2020 11:51
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 6151 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
My ho v sadu máme. Letos tedy není ani jedno.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Příspěvky: 9099
- Registrován: 16 zář 2020 08:37
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3848 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
My jsme ta jablka nikdy nikdo nechtěli. Ale dávají chuť. Cibuli do zelí zase nedáváme my, je tam chuťově nepříjemná. Jen kmín a sůl a pod povrchem jablka. Nebo i bez nich. Případně vinné listy. Taky nemusí být.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů