Naše zdraví.
-
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3848 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše zdraví.
Každý si doma může udělat kefír. Ne z bakterií v pytlíku, ale z kefírek, které si lidi předávají a které udělají užitečný nápoj dokonce i z krabicového mléka. Je to jednodušší než kvasit zelí. Pokud dotyčný použije navíc dobré mléko, má i zdraj vitamínů a dobře stravitelných minerálů.
Mimochodem před časem jsem se radila s raspicem, jak dávat holubům syrovátku. Teď z vlastní zkušenosti vidím změnu v jejich trusu, stejně tak moje domácí slepice má "trus jak broky", jak to tehdy nazval raspic. U lidí spraví zažívání stejně tak dobře, i když zpočátku to může, stejně jak kefír, vypadat opačně.
Kupovat výrobky tohoto typu se mi zdá zbytečné, když máme kolem sebe tolik nelékárenských možností.
Mimochodem před časem jsem se radila s raspicem, jak dávat holubům syrovátku. Teď z vlastní zkušenosti vidím změnu v jejich trusu, stejně tak moje domácí slepice má "trus jak broky", jak to tehdy nazval raspic. U lidí spraví zažívání stejně tak dobře, i když zpočátku to může, stejně jak kefír, vypadat opačně.
Kupovat výrobky tohoto typu se mi zdá zbytečné, když máme kolem sebe tolik nelékárenských možností.
-
- Dal poděkování: 631 poděkování
- Dostal poděkování: 968 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro Nataly - vliv to má, tedy na mě, abych hovořila za sebe.
Trochu tady možná nabourám morál, ale celý život žiju na vesnici, v přírodě, jsem u zvířat, máme vlastní ovoce i zeleninu, ne sice mnoho, ale máme, jsem schopná sehnat i domácí maso od kamarádů chovatelů z okolí, když už momentálně nemám své, prostě jím úplně normální obyčejná jídla, nejsem žádný bio eko šílenec nebo vegetarián, ale zároveň také nechodím do restaurací a nekonzumuji fast food. Nekouřím, nepiju alkohol. Život pracovní i soukromý konečně v rovnováze, prostě jsem v poho. Přesto, když jsem si nechala udělat rozbor krve, čučela jsem na drát - kritický nedostatek železa, vitamínu B6 a B12 a vitamínu D. Což mimojiné vysvětlilo mojí několik měsíců trvají únavu, šílené padání vlasů, disharmonii v zažívání, zimomřivost. Protože jsem koňák a dělám podzimní i jarní detox i kobylám, jedu v tom samozřejmě s nima Momentálně mám kůru zeleného jílu (a kobyly taky), což tedy byla pro můj organismus absolutní pecka + plus doplňuji vitamíny a prvky, co chyběly. Na probiotika se chystám poté, dle Mudra se kterým jsem to všechno řešila, je úplně jedno, jaká si koupíte, na značce nesejde, on sám mi osobně poradil nějaká a bezva je také poradit se i s lékárnicí, ta je někdy lepší jak deset doktorů. Tže za mě to smysl má. Dlouho jsem řešila, co to se mnou furt je a proč to tak je a stačilo se podívat jen na krev a trochu se zamyslet. Všechno se prostě v přírodě sehnat nedá, to bych nejspíš nedělala nic jiného než sbírala bobule a lovila mamuty
Trochu tady možná nabourám morál, ale celý život žiju na vesnici, v přírodě, jsem u zvířat, máme vlastní ovoce i zeleninu, ne sice mnoho, ale máme, jsem schopná sehnat i domácí maso od kamarádů chovatelů z okolí, když už momentálně nemám své, prostě jím úplně normální obyčejná jídla, nejsem žádný bio eko šílenec nebo vegetarián, ale zároveň také nechodím do restaurací a nekonzumuji fast food. Nekouřím, nepiju alkohol. Život pracovní i soukromý konečně v rovnováze, prostě jsem v poho. Přesto, když jsem si nechala udělat rozbor krve, čučela jsem na drát - kritický nedostatek železa, vitamínu B6 a B12 a vitamínu D. Což mimojiné vysvětlilo mojí několik měsíců trvají únavu, šílené padání vlasů, disharmonii v zažívání, zimomřivost. Protože jsem koňák a dělám podzimní i jarní detox i kobylám, jedu v tom samozřejmě s nima Momentálně mám kůru zeleného jílu (a kobyly taky), což tedy byla pro můj organismus absolutní pecka + plus doplňuji vitamíny a prvky, co chyběly. Na probiotika se chystám poté, dle Mudra se kterým jsem to všechno řešila, je úplně jedno, jaká si koupíte, na značce nesejde, on sám mi osobně poradil nějaká a bezva je také poradit se i s lékárnicí, ta je někdy lepší jak deset doktorů. Tže za mě to smysl má. Dlouho jsem řešila, co to se mnou furt je a proč to tak je a stačilo se podívat jen na krev a trochu se zamyslet. Všechno se prostě v přírodě sehnat nedá, to bych nejspíš nedělala nic jiného než sbírala bobule a lovila mamuty
Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
-
- Kontaktovat uživatele:
Lisbeth, ale třeba kyšku, jogurt, kefír, čerstvé sýry, to přece můžete jíst a pít a tam jsou ony probiotické bakterie, které si lidi kupují. Navíc ještě ve stavu, kdy se samy dál množí, a hlavně chutné.
Dřív doktoři doporučovali při antibiotikách jogurt a mléčné výrobky. Dnes napíší probiotika ,
Dřív doktoři doporučovali při antibiotikách jogurt a mléčné výrobky. Dnes napíší probiotika ,
- andre.marek
- Dal poděkování: 1048 poděkování
- Dostal poděkování: 1296 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A co ten rum v zimě?
Jinak kefír je super, mám jej moc rád, kupujeme na farmě vedle ve vesnici. Mívali i kysané podmáslí, to bylo ještě lepší, někdy i prakticky zadarmo kvůli přebytkům, bohužel prý neměli dostatečný odběr v maloobchodu, tak jej zrušili.
-
- Kontaktovat uživatele:
André Tak tohle už je minulost! Naštěstí! Lahve, co jsem dostala na jaře za koňský hnůj už nemám, vše jsem rozdala, nechala jsem si jen jednu s příchutí kávy a tu leju do buchet Zároveň jsme stopli i veškeré dodávky slivovice od strejčka z Moravy, na návštěvu samozřejmě smí, ale bez láhve, dali jsme těmto tekutinám úplné vale a hrozně se nám ulevilo.
Právě díky tomu železu a vit.B a zelenému jílu je mi momentálně absolutně skvěle! Žádná podzimní deprese a světě div se, je mi fuk, že bude zima a tma. Nevídané, ale je to tak. Ale teď když se na to podívám zpětně, nedivím se. Když má člověk něčeho deficit a neví čeho a neví proč, řeší to všelijak. Když se cítíte vytrvale unavený, všechno děláte přes moc, dřív nebo později jste z toho prostě prudný a nejde to takhle dělat donekonečna. A přitom to je vlastně v jádru taková blbost, člověk není nemocný, nemá žádnou diagnozu, jen mu prostě něco málo chybí.
Františko u mě je nejspíš problém ten, že mě to nechutná, to je celý. Např. v létě se snažím koupit si kefír nebo jogurt mimo jiné i proto, že přirozeně ochlazuje organismus a to je v létě fajn, ale já to prostě piju s odporem. Vypiju to, ale nic z toho nemám, často to mám pak v lednici dlouho a nemůžu se donutit to pozřít. Co si tak vzpomínám na své dětství, tak jsem nikdy nejedla žádné mléčné výrobky, mléko jsem prý přestala pít asi ve věku dvou let a pak ho nepila prakticky až do dospělosti než jsem vzala při studiích práci na VKK, kde pili mléko všichni, s nimi i já a chutnalo mi, ale pak když jsem tam přestala pracovat, tak zase nic. Mléko kupuji jen do buchet, tu nejlevnější obarvenou vodu na bílo. Doma to vlastně nepije nikdo, když o tom tak přemýšlím. Sýry nevadí, ty jím jakékoliv, domácí i kupované, tam problém není.
Právě díky tomu železu a vit.B a zelenému jílu je mi momentálně absolutně skvěle! Žádná podzimní deprese a světě div se, je mi fuk, že bude zima a tma. Nevídané, ale je to tak. Ale teď když se na to podívám zpětně, nedivím se. Když má člověk něčeho deficit a neví čeho a neví proč, řeší to všelijak. Když se cítíte vytrvale unavený, všechno děláte přes moc, dřív nebo později jste z toho prostě prudný a nejde to takhle dělat donekonečna. A přitom to je vlastně v jádru taková blbost, člověk není nemocný, nemá žádnou diagnozu, jen mu prostě něco málo chybí.
Františko u mě je nejspíš problém ten, že mě to nechutná, to je celý. Např. v létě se snažím koupit si kefír nebo jogurt mimo jiné i proto, že přirozeně ochlazuje organismus a to je v létě fajn, ale já to prostě piju s odporem. Vypiju to, ale nic z toho nemám, často to mám pak v lednici dlouho a nemůžu se donutit to pozřít. Co si tak vzpomínám na své dětství, tak jsem nikdy nejedla žádné mléčné výrobky, mléko jsem prý přestala pít asi ve věku dvou let a pak ho nepila prakticky až do dospělosti než jsem vzala při studiích práci na VKK, kde pili mléko všichni, s nimi i já a chutnalo mi, ale pak když jsem tam přestala pracovat, tak zase nic. Mléko kupuji jen do buchet, tu nejlevnější obarvenou vodu na bílo. Doma to vlastně nepije nikdo, když o tom tak přemýšlím. Sýry nevadí, ty jím jakékoliv, domácí i kupované, tam problém není.
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Podle stylu slohu, vytamin B , to je B 12? , a zelený jíl, nebude to mít souvislost s rostlinou Cannabis sattiva ? Vzhledem k té pohodě a nadšení .
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Kontaktovat uživatele:
Můžeme být konkrétní, tže zelený jíl tento: https://www.krmimezdrave.cz/zeleny-jil/
Objednáno přímo z těchto stránek, já užívám aktuálně třetí týden, kobyly první týden, spokojenost ve všech pupíkách, tedy hlavně v tom mém, u koní je to zejm. proti podzimnímu schvácení. Mě to skvěle spravilo trávení, možná ještě lépe než ta probiotika.
B6 + magnesium (to jsem před tím zapomněla zmínit, omlouvám se): https://www.benu.cz/magne-b6-forte-50-t ... aleni-3-ks
A železo:
Železo: https://www.benu.cz/superzelezo-forte-tbl-30
Takhle málo mi stačilo ke štěstí. A obávám se, že nic z výše uvedeného neobsahuje ani stopové množství konopí setého, tže tady tě zklamu na plný čáře.
Jediný kdo u nás žere konopí jsou herky a to ve formě otrub a ty jsou vážně nechutný.
Viz.: https://www.granofyt.cz/zelena-zeme-kon ... 2255/#3089
Probiotika jsem zatím žádná nekoupila, ale dříve jsem užívala obyčejný Biopron a vždy mi pomohl.
Objednáno přímo z těchto stránek, já užívám aktuálně třetí týden, kobyly první týden, spokojenost ve všech pupíkách, tedy hlavně v tom mém, u koní je to zejm. proti podzimnímu schvácení. Mě to skvěle spravilo trávení, možná ještě lépe než ta probiotika.
B6 + magnesium (to jsem před tím zapomněla zmínit, omlouvám se): https://www.benu.cz/magne-b6-forte-50-t ... aleni-3-ks
A železo:
Železo: https://www.benu.cz/superzelezo-forte-tbl-30
Takhle málo mi stačilo ke štěstí. A obávám se, že nic z výše uvedeného neobsahuje ani stopové množství konopí setého, tže tady tě zklamu na plný čáře.
Jediný kdo u nás žere konopí jsou herky a to ve formě otrub a ty jsou vážně nechutný.
Viz.: https://www.granofyt.cz/zelena-zeme-kon ... 2255/#3089
Probiotika jsem zatím žádná nekoupila, ale dříve jsem užívala obyčejný Biopron a vždy mi pomohl.
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To mělo být jako legrace. B12 je v pivu
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
-
- Kontaktovat uživatele:
Jane, to je v poho, třeba to pomůže někomu, kdo sem jen nakukuje! O existenci zeleného jílu jsem se dozvěděla díky koním a sama jsem netušila, jak moc mi tohle bahno pomůže! Ty ostatní preparáty jsou běžné, přesto mi velmi pomáhají
-
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A co ty stresy v zaměstnání před rokem či dvěma? To dokáže v těle rozhodit všechno.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si to hned řekla. Trvá nějakou dobu, než se organismus zbaví starých návyků a škodlivin. Stres člověku sežere kdeco.
-
- Dostal poděkování: 10 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky za názory. Zkusím teda udělat domácí kefír nebo fermentovanou zeleninu ať do sebe necpu žádnou chemii.
-
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Stačí přikoupit toho zelí. Vždyť to je v zimě nejen vitaminová bomba. Přidat do něj při zakládání jabka....
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- arus
- Dal poděkování: 1596 poděkování
- Dostal poděkování: 923 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jaká jablka..a proč je dobré,je tam dávat? Dělám zelí jen s cibulí , kmínem a solí.
-
- Dal poděkování: 347 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Při plnění zeláku jsme vždy asi po 10 centimetrové vrstvě zelí dávali panenská jablíčka. Byla to dobrota. Nevím jak bych tu chuť popsala, jen vím, že jich nikdy nebylo dost.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2875 poděkování
- Dostal poděkování: 5939 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jakože v celku?
A “panenská jablka” je nějaká odrůda, nebo čeho je to označení?
Děkuji za upřesnění pro holku z paneláku
A “panenská jablka” je nějaká odrůda, nebo čeho je to označení?
Děkuji za upřesnění pro holku z paneláku
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 347 poděkování
- Dostal poděkování: 1067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ano dávala se celá. Panenská jablka jsou stará odrůda. Jablka jsou červená a trochu žíhaná, velikost tak kolem 4 až 5 cm.
- irčan
- Dal poděkování: 998 poděkování
- Dostal poděkování: 430 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Před padesáti letma bylo taky na zahradě. Malý skromný jablíčka ale chuťově echtmax.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Panensk%C ... Desk%C3%A9
https://cs.wikipedia.org/wiki/Panensk%C ... Desk%C3%A9
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
-
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 6151 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
My ho v sadu máme. Letos tedy není ani jedno.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
My jsme ta jablka nikdy nikdo nechtěli. Ale dávají chuť. Cibuli do zelí zase nedáváme my, je tam chuťově nepříjemná. Jen kmín a sůl a pod povrchem jablka. Nebo i bez nich. Případně vinné listy. Taky nemusí být.