slepice dominant

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
čtenářka
Dal poděkování: 1074 poděkování
Dostal poděkování: 507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: slepice dominant

Nový příspěvek od čtenářka »

Tady jsou stránky přímo od firmy
https://odchov.lihen-studenec.cz/domina ... d853/#D853
Je tam ke stažení "návod"na odchov a chov slepic Dominant, technologický postup pro chov, spousta zajímavých informací, hybridy jsou i nejsou normální slepice. Prostě pokud od nich někdo chce 310 vajec ročně, dozví se jak...... Komu stačí 200-250 nemusí si s tím dělat starosti. :))
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Spíš bych upravila (doplnila) čtenářčino tvrzení na: “… a pokud je někdo mizernej chovatel jako Hhippie, tak ikdyž chce jen pár vajec od svých slepic, starosti si dělat musí… :ajeje: :mrzak:
:Hhippie: Bubáci forever!
čtenářka
Dal poděkování: 1074 poděkování
Dostal poděkování: 507 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čtenářka »

:)) :)) :)) Hybridy jsou prostě vyšlechtěné na malý prostor a a ideální podmínky. Ve velkém prostoru vyběhají vetšinu energie ze stravy (v létě něco najdou) a na snášku už nezbyde :jakoby: v zimě je taky nutné zvýšit krmení třeba na dvojnásobek i víc, takže mám vyzkoušeno, že v počasí jako dneska(déšť a chladno) zlatá krytá voliéra, kam nefouká a neprší. Samozřejmě to nesmí být "10 slepic na metr čtvereční" :cert: ideál na zimu je stodola, kde se dá rozsvítit :souhlas: Někdo je v zimě nechává ve chlévě s ostatními zvířaty ......
Dena
Dal poděkování: 938 poděkování
Dostal poděkování: 300 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Minulý týden jsem přišla o jednu z našich čtyř slepic. Nikdy se mi žádná neztratila, ani když jsem párkrát zapomněla zavřít kurník. Tentokrát to odnesla samozřejmě ta největší.
Ležela u plotu bez hlavy, kůži na krku staženou a na zádech trochu potrhaná.
Nejspíš nějaký ptačí predátor ale je mi to divné, máme výběh poměrně hustě zarostlý, velké stromy, lísky, černý bez.Myslela jsem že je dravec z výšky nezahlédne. Tak uvidíme jak to bude dál.
čobanak
Dal poděkování: 1757 poděkování
Dostal poděkování: 1382 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

Hlavu ukusuje kuna a visaje krev
Dena
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Možná to byla kuna, máme jí tady už dlouho, ale myslela jsem že ta loví v noci.
čobanak
Dal poděkování: 1757 poděkování
Dostal poděkování: 1382 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

Příležitost ďelá zloďeje.Jestli je pozemek zarostlej,může číhat ve vjetvích a vičkat až bude klid na lov.Hlavňe ukusuje hlavu.To dravej pták nemůže uďelat,protože nemá zubi.Naopak mršina po dravém ptákovi má zachovanou hlavu,nohi,křídla i kostru,dravec zobanem proňikne do útrob,vitahá vňitřnosťi a otrhá maso z kosťí.Je to pomňerňe nedokonalé.Zcela zkonzumovat slepici dokáže liška.Ale kuna má vlastňe relativňe malou hubu,gdiž ukradne vejce,tak skořápka často zůstává v celku,je v ňí ďíra a obsah je vipitej.
Dena
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Čobanaku děkuju za objasnění, taky jsem si říkala že dravý pták by asi slepici o hlavu nepřipravil a liška by jí odnesla celou. Bude to ta kuna, ale kuny tu byly vždy a nikdy jsem o slepici nepřišla. Holt vždycky je to jednou poprvé a budu doufat že zase dlouho bude pokoj.
arus
Dal poděkování: 1322 poděkování
Dostal poděkování: 766 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Deno,taky se mi to stalo,od té doby jsem v pozoru, protože jsem slyšela, že se ráda vrací tam,kde se nažrala. Stalo se to na jaře a zatím je klid. A doufám, že to tak i zůstane.
:arus:
Odpovědět