IRZ integrovaný registr zvířat

chov ovcí a koz...
Augenblick
Dal poděkování: 1373 poděkování
Dostal poděkování: 1488 poděkování
Kontaktovat uživatele:

IRZ integrovaný registr zvířat

Nový příspěvek od Augenblick »

Tak někde soudruzi udělali asi chybu. Včera jsem odesílal hlášení s domácí porážkou a v chybníku jsem měl "špatný kód země ' .... :smutek:
Tykat, díkes ....
Františka.
Dal poděkování: 4116 poděkování
Dostal poděkování: 3140 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: IRZ integrovaný registr zvířat

Nový příspěvek od Františka. »

Jen aby to nebyla předzvěst velkého politického tahu, o kterém zatím nemáme mít tušení :vytlem: . Slovenská politika souzní s Putinem, tak ho máme skoro za hranicemi.
čobanak
Dal poděkování: 1757 poděkování
Dostal poděkování: 1382 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

To jsou takoví hesla:souzňí s puťinem.Ňic konkrétňího to nesďeluje a vzeuzuje to paniku.Co je ale naprosto konkrétňí,že lichtenštejnové se už zase souďí o pozemki,co jim bili zabavené v roce 1945 na záklaďe benešovejch dekretů,tentokrát u evropského soudu pro lidská práva.Sice se nezdá,že bi to mohli vihrát,ale prezident pavel se sešel s lichtenštejnem v new yorku a teď nás vizívá,ať se s ňima dohodneme,dokonce mluvil s českou soudkiňí u evropského soudu.Křesťanskí demokraťi tleskaj a vítaj takovej krok-nazívaj to usmířeňí.Tagže tu zjevňe máme politiki,kterí bi se ráďi vráťili v majetkovejch pomňerech před rok 1945.
Jan
Dal poděkování: 573 poděkování
Dostal poděkování: 897 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Třeba už mají v obcích dálkové čipy a náhodně to vygenerovali Německo . Cena za energii jsme stejně součástí
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Augenblick
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem ten příspěvek měl dát rovnou do chlívku " politika" , nebo už je vám malej?
Na FB, to má momentálně vícero lidí co hlásili o víkendu, tak problém bude opravdu v registru.
Tykat, díkes ....
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Šéfovi se jednou stalo,že ňejaké hlášeňí nešlo poslat.Volali si s ťim úředňíkem a nakonec šlo zřejmňe o nekompatibilitu počítačů.
Jan
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Hned při registraci chovatelé prasat jsem popravdě uvedl počet prasat 0 , z toho prasnic 0.
Pak jsem tam nějak dopsal ty 3 co jsem koupil. Neměli číslo, tak byl první problém, té bez čísla jen při registraci, pak se narodila prasátka a další problém, bylo nutno volat na ministerstvo a tam to někdo zásahem do databáze musel opravit. Pokud by to bylo zadarmo a dělal to někdo o svém volném čase, neřekl bych ani slovo, ale na tohle jdou miliardy.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5032 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Naštěstí používám registr párkrát do roka. Hlásím jehňata, přehlašuji na hospodářství kupujícího a semtam porážka. Takže jsem problémy nezaznamenala.. tak snad to brzy opravěj. Je to opruz, že se s tím člověk musí crcat a ještě když to nefunguje… :ajeje:
:Hhippie: Bubáci forever!
přezdívka
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 928 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Od roku 2001 do r 2010 jsem chovala prasata. Chov měl stejné číslo pro ovce , kozy i prasata. Prasata měla přidělený čtyřmístný kod a ten musela mít všechna zvířata v uchu. Bylo na chovateli, jestli si nechá vyrobit náušnice s kodem a pak je cvakne třeba jako ovci nebo jestli je natetuje. Tetovaná musela být při opuštění chovu. Kolikrát se mě stalo, že jsem je tetovala, když už byla na káře připravená na jatka. Hlášení se posílalo 1x za celý měsíc. Třeba už se úřední šiml zdokonalil.
Jan
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Na prasata je číslo hospodářství v hexadecimální soustavě. Tedy 5 znaků. Při volání na ministerstvo mi bylo řečeno, že v nejbližší době se bude doplňovat o CZ, tedy 7, pokud si budu nové kupovat, tak už na 7. Označovat by se měla prasátka po odstavu, nejpozději přemístění.

Zajímavé je, že , možná jsem jen špatně hledal, nenašel ve vyhlášce postup tetování, protože černá barva na černém praseti........
přezdívka
Dal poděkování: 241 poděkování
Dostal poděkování: 928 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od přezdívka »

Já měla landrasu, tam bylo tetování vidět dobře. Tak to teda jedno číslo přidali. Měla jsem kod 8H0C. Nedávno jsem dávala tetovací kleště i s písmenkama a čísílkama do sběru.
ivan613
Dal poděkování: 302 poděkování
Dostal poděkování: 442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od ivan613 »

Františka. píše: 12 lis 2023 08:05 Jen aby to nebyla předzvěst velkého politického tahu, o kterém zatím nemáme mít tušení :vytlem: . Slovenská politika souzní s Putinem, tak ho máme skoro za hranicemi.
Prosím o vysvetlenie v čom souzníme s Putinom. Ďakujem.
Augenblick
Kontaktovat uživatele:

V pátek jsem porazil beránky, o víkendu jsem je chtěl odhlásit ze stavu, registr nefunguje jak by měl. Tak jsem to posdílel, jestli někdo nemá podobný problém.To je všechno.... Nechcete jít s tou politikou už do píči. ?
Tykat, díkes ....
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Ivane, Čobanaku a ostatní, co potřebují pořád řešit politiku, přesuňte se do odpovídajícího vlákna. Děkuji.
irčan
Dal poděkování: 980 poděkování
Dostal poděkování: 400 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od irčan »

Františka. píše: 12 lis 2023 08:05 Jen aby to nebyla předzvěst velkého politického tahu, o kterém zatím nemáme mít tušení :vytlem: . Slovenská politika souzní s Putinem, tak ho máme skoro za hranicemi.
t
HIIPPIE, Jako první do toho yáthla politiku Frantiiška. Si Tě jako adminky vážím a vím že toho je na Tebe moc. :souhlas: :souhlas: Ale aj tak , Hhippie dík . :souhlas:
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
ivan613
Dal poděkování: 302 poděkování
Dostal poděkování: 442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od ivan613 »

Hhippie píše: 12 lis 2023 22:56 Ivane, Čobanaku a ostatní, co potřebují pořád řešit politiku, přesuňte se do odpovídajícího vlákna. Děkuji.
Ja politiku nechcem riešiť.Len ma štve,keď je stále niekým vyťahovaný nezmysel ,že súznime s Putinom.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Irčane, díky, já už to nepročítala zpětně, jen jsem zareagovala a zobecnila :nevim:
čobanak
Kontaktovat uživatele:

To,že se maj vůbec viplňovat ňejaké registri,to je ale také politika.Neupeklo se to na ministerstvu zemňeďelství?já jsem si letos aňi nezažádal o dotaci na plemeňíka,protože zrušili papírové formuláře.A nového plemeňíka jsem napsal na kamarádku.Do hraďišťka posílám hlášeňí českou poštou.
Františka.
Dal poděkování: 4116 poděkování
Dostal poděkování: 3140 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Omlouvám se, že to někdo bral politicky. Vysvětlovat to nehodlám, kdo to nechápe, nebylo to pro něho. Byla to vzpomínka na SSSR.
PavelIV
Dal poděkování: 4700 poděkování
Dostal poděkování: 2665 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Oni nějak přešli nedávno na novej registr, tak to ještě možná nefunguje správně. Já v něm zatím jen evidoval přirozenou plemenitbu u skotu a nebyl problém.
:PavelIV:
Odpovědět