O prvním květnovém víkendu jsem Agnes vzala na psí víkend s cvičitelkou a psími přáteli. Nádherné místo, Zahradiště,
https://www.zahradiste.cz/ výborná kuchyně, kolem překrásná příroda. Počasí se taky vydařilo, bylo polojasno, chladněji, to psům vyhovuje, a pršelo jen v sobotu dopoledne.
Agnes nesnáší jízdu autem, jeli jsme cca dvě hodiny, vyslintala moře, takže vypadala po příjezdu a až do večera jak krysa a nebylo jí nejlíp, ale chovala se prima. Sobota byla super, pes už suchý, spoko, že je jen se mnou, matka nikde, výcvik se velmi dařil, chová se výborně, reakce na střelbu 0, zuby si nechá prohlížet od rozhodčího, měření na podložce na výbornou, snad jen trochu laxní hra. Je spíše větší a to je fajn, pro nás, milovníky velkých fen, dříve byl hovawart urostlý, jedná se o strážce dvora, ale k posledku to směřovalo k odlehčení a zmenšení, protože mladí chtějí cvičit obedience a agility a tanec se psy a podobné blbosti. A pak nevíte, zda se díváte na hovawarta nebo border kolii.

zvláštního zbarvení.
Do chovu je třeba zařazovat různé typy zvířat, tak mne přemluvili, at ji uchovním, manžel mne k tomu nabádal také, tak se o to pokusíme. Svod máme za sebou, výstava na Knížečáku je bohužel zrovna o svatbě, takže nic, pojedeme v září do Jedovnice, rtg kyčlí, loktů, Mvdr Ekr, až 3.10.

mám zrovinka narozeniny, tak snad to nebude danajský dar.

a hned v závěsu bonitace v Kolíně. Počítám že uchovnění vyjde tak na třicet tisíc. Mno. A jednou bude mít štěnata. Haha.
Koníček no.