Stáje, chlévy, přístřešky, výběhy

chov koní...
Lisbeth
Dal poděkování: 631 poděkování
Dostal poděkování: 968 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Stáje, chlévy, přístřešky, výběhy

Nový příspěvek od Lisbeth »

Hhippie, je to tak, bahna tam je jen to, co je vidět na foto. Jinak nikde nic, ani v jiných částech výběhu. Upřímě, já fakt nechápu, jak to ty kobyly dělají? Když tam byla Čůza, bylo tam bahno mnohem hlubší a na větší ploše. Nevím čím to je? Ona byla sama, zvlášť ke konci života už se moc nepohybovala, přesto tam bylo bahna víc. Tyhle jsou dvě, furt tam lítaj a bahno je takové jaké je.
Všeobecně, co se týče zpevnění, nevím přesně, jak u Hhippie, ale já nesmím dělat žádné trvalé terénní úpravy, pozemek není můj, tže věci typu beton, stržení vrchní vrstvy zeminy a navožení naprosto čehokoliv mimo pilin, které se časem rozpadnou, je v mém případě úplně mimo mísu. To jen pro případné dotazy, proč už to konečně neudělám "pořádně", ale řeším to takhle mobilně. Logický postup by byl jinak přesně takový, jak píše Hhippie - strhnout, zavést, udusat, položit. Taková malá říše snů, když si na cizím nemůžete ani uprdnout! :nevim:
:lisbeth: Na co myslíš, to k sobě přitahuješ.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2889 poděkování
Dostal poděkování: 5957 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Děkuji, přátelé, že jste mi vymysleli zábavu na dalších pár let! (ápropó… kdo mi bude nosit do vězení za obecné ohrožení ty buchty se zapečeným pilníkem :)) )
:Hhippie: Bubáci forever!
Lisbeth
Kontaktovat uživatele:

:)) Budeš sedět ve Světlý, to mám přes kopec!! :)) :)) A mám tam známý bachaře, chceš sólo celu? :)) :))
Františka.
Dal poděkování: 4901 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Samotka je za trest, ne?
Lisbeth
Kontaktovat uživatele:

Františko, tak tohle je silně individuální. Pro mě by bylo přímo antickou tragédií sdílet celu s dalšími sedmi vězenkyněmi - fetkami, cikorkami, čorkařkami a jinou podobnou svoločí. Nepřežila bych tam ani 20 minut. :)) Člověk, který tam pracuje mi vždycky říká, že jestli se někdy budu chtít dát zavřít, tak jedině za vraždu, protože vrazi mají samostatné cely. Takže prostě já nemůžu krást kamení z kolejí, nebo udělat El Paso a myslet, že budu mít havaj na samotce :))
Jan
Dal poděkování: 617 poděkování
Dostal poděkování: 918 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Domeček pro prasata s hliněnou podlahou se letos neosvědčil. Jak furt blábolí o tom suchu, tak tohle je snad nejhorší rok. Doufám, že zítra bude těch -7 , abych jim mohl postavit nový domeček s podlahou
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Lisbeth
Kontaktovat uživatele:

Jane, tak to s tou hliněnou podlahou je stejné i u nás. Taky jsem jí tam roky měla a kobyla tam byla jen tak. Jenže pak přišlo "katastrofální sucho", kdy u nás jediný suchý měsíc roku 2023 byl srpen a část září, jinak tu prší úplně normálně jako vždycky, nyní prší abnormálně a člověk to musí nějak řešit.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Pro ilustraci, jak taky může vypadat “ustájení” pro koně… :soufl:
Přílohy
cec06a9d-6a71-44d9-a45d-9e919a811212.jpeg
0bf71d1c-ff6c-44fd-92f5-7696033a1393.jpeg
3c73b773-125f-4058-9c65-e5c8c8a9c329.jpeg
Jan
Dal poděkování: 617 poděkování
Dostal poděkování: 918 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jan »

Fotku prasat nedám. Je to horší, a oni mají níž bříška. Ještě že to teď zmrzlo. V domečku ne, ale stihnul jsem jim tam naházet balíky sena. Tak snad to nesezerou všechno

Jinak prasata mají stříšku před deštěm a sluncem, ten kůň ne?
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Nene. To je 5 koní na asi 3.000 m2 a mají jen to seno v síti.. :soufl:

Ono u prasat je to asi trochu jiné než u koní. Předpokládám, že prasata nemají tak náchylný pohybový aparát jako koně. A taky krom pár chovných potřebují přežít jen třičtvrtěrok do porážky, takže “urvaná šlacha” asi nebude úplně téma k řešení… :nevim:
Mě se nelíbí, když je jakékoli zvíře chované v bordelu, ať je to kráva nebo prase. Ale některým druhům to asi způsobuje menší zdravotní problémy než jiným.
Potažmo… když zvířata stojí v hřejícím hnoji ve stáji, tak je to taky jiné než v mrazivém blátě… :nene:
Lisbeth
Kontaktovat uživatele:

FUJ! :soufl:
Neznám okolnosti, může to být momentální situace, která prostě někdy nastane a člověk to v tu chvíli nezvládne vyřešit, to bych pochopila, i když koníka/koníků je mi líto. Pokud je to setrvalý stav, tak nechápu, proč dotyčný koně vůbec chová, když na to evidentně nemá podmínky. :nesouhlas: Připomíná mi to takové ty "pseudochovatele" králíků, ke kterým jsem občas z nevědomosti nebo prostě náhodou zavítala jako návštěva a byla mi předvedena králíkárna v rozkladu, která držela pohromadě silou vůle, kotce plné hnoje pomalu po strop, v úzké štěrbině mezi hnojem a stropem namáčklý králík, co se sotva otočil a u téhle scenérie mi byla položena otázka ehm "chovatelem", co má jako dělat, že mu ty králíci furt chcípaj? :nesouhlas: WTF?
Jinak, co se týče rohoží a současného mrazu (-16°C), tak fungují super, jsem ráda, že jsme je stihli položit a holky mají komfort!
Lisbeth
Kontaktovat uživatele:

Pokud nemají žádnou formu přístřešku, byť mobilního plachtového třeba na kolečkách, je to už dnes protizákoné a je to brané jako týrání zvířat, stejně tak, jako už se nesmí budovat nové vazné ustájení (pro koně). No, kde není žalobce, není ani soudce. Ale je to humáč! :nesouhlas:
Františka.
Dal poděkování: 4901 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Taky jsem viděla něco podobného. Tam to bylo tak, že úkryt a skoro stejná ohrádka na seno byly v nejnižším místě pozemku a takové hluboké bláto bylo tam. Kůň stál taky tam, u sena. Bývalo by stačilo dávat seno o kousek dál. Takhle nepršelo na seno, protože bylo pod přesahem střechy, ale kůň stál v bahně. Proč to tak měli, nevím, třeba je nenapadlo posunout ten balík a dát něco nad něj nebo tam nezajeli nebo kdo ví. Ale tamten kůň měl nějmíň půl výběhu dobrou, přesto stál v bahně. Jsou i koně, kteří si vyberou blátivé místo dobrovolně, nestojí tam však pořád.
Profesor1
Dal poděkování: 4012 poděkování
Dostal poděkování: 4302 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Profesor1 »

Někdo za bahenní lázně platí.
Včera kravkám zmrzl rozšlapaný přístup k senu. Vůbec se jim přes ty zmrzlé díry nechtělo. Našlapovaly opatrně jak baletky.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Jj, Profesore, to je pro nás vůbec ta nejhorší varianta :plac:

Ten černý koník s tím rozbitým krmelištěm je tam takhle standartně. Už leta. Jen v létě chodí vedle na trávu.
Odpovědět