co se stalo kohoutovi?

Slepice, kachny, husy. Co vše se pro ně dělat musí? Jak postavit kurník? Kachník? Nejlepší plemena? Kde koupit chutná krmiva? Funkční druhy líhní? Za kolik letos prodat vejce?
Františka.
Dal poděkování: 4901 poděkování
Dostal poděkování: 3866 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: co se stalo kohoutovi?

Nový příspěvek od Františka. »

čobanaku, to se mi moc nechce, je proti mně tak malý, že bych nemusela odhadnout míru, a zranit ho nechci. Když to nedělal, když slepice nesnášely, znamená to, že se to opravdu nějak pojí s vejci. Někam se zašantročily podkladky, zase tam mají jen jeden. Nevím, kdo je krade :blazen: . Musím jim tam dát zase aspoň dva. Nebo tři :vytlem: . Taky musím přestěhovat snášení vajec někam, kam se dostanu v noci, mimo kurník. Třeba když tam bude dost vajec a on neuvidí, že tam jdu, nebude ho to tak štvát. Zkombinuju všechno, kromě toho bičování. Kdyby někoho ještě něco napadlo, sem s tím.
Hhippie, kdyby to byl jiný kohout, už by tu nebyl. Na druhou stranu nejsem ještě úplně přesvědčená, že to je ztracené. U kozlů mi taky lidi říkali, jak jsou zlí, a není to tak. Jen ten první takový začínal být, než jsem přišla na to, co s ním. Pak byl zlatý a všichni po něm taky. Třeba to taky nějak půjde.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2888 poděkování
Dostal poděkování: 5957 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Františko, přeji Vám to.
Já tady mám takové mentální přestrkávání s walliserským plemeníkem. Už je tříletý a začíná se poměřovat. Nenápadně, třeba když jim prohrabávám a přibližuji v krmítku seno, tak si třeba stoupne tak, že má hlavu skloněnou a jen tak “významně” opřenou o moje lýtko… nenechávám ho, aby se se mnou jakkoli konfrontoval, ale občas to vyzkouší, jestli mu to projde. Ale zatím dobré. Stačí ho hned zkorigovat a je zas na pár dní klid. Až budou na pastvě, nic od něj nebudu potřebovat, tak se nebude muset poměřovat. To je pro mě ideální stav.
:Hhippie: Bubáci forever!
PavelIV
Dal poděkování: 5564 poděkování
Dostal poděkování: 3313 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PavelIV »

Františko, co kdyby vejce vybíral někdo jiný?
:PavelIV:
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Na tom něco je, jen nevím, kdo by to dělal každý den. Že bych se převlékla a vzala si jiné boty a třeba klobouk? Podle čeho objekt poznávají ptáci? Na psa někdy pomůže si vzít kus oblečení jeho pána a zmátnete ho. Ptáci nemají čich, že ne? Pak by to šlo. Kabát, klobouk, jiné boty. Jestli i cítí, nepomůže to.
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Myslel jsem třeba manžela :usmev:
Když jim hodíte zrní, tak se necpe a hlídá vejce?
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Každý den mě nezastoupí. Zrní ho neodláká, on stíhá všechno.
Já to s tím převlekem ale myslím vážně. Nevíte někdo, jestli ptáci mají čich? Ve škole jsme se učili, že nemají, pak jsem zase někde četla opak.
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Třeba to půjde :vytlem:
čobanak
Dal poděkování: 1838 poděkování
Dostal poděkování: 1458 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od čobanak »

Pokud ho nechcete mláťit,že je malej,tak asi neňi tak zlej.Mňe skákal na hlavu.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Já si myslím, že by to fungovat mohlo.
Dejte vědět, jak to klaplo a co na to kohout říkal. Pokud by stačilo mít jiné holinky a na hlavě klobouk, abyste vytvořila “zloděje vajec” a na Vás by pak byl hodný, tak to by bylo fajn.
Jana P.
Dal poděkování: 5586 poděkování
Dostal poděkování: 6156 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jana P. »

Také bych ho okamžitě porazila, ale respektuji, že Františka chce zkusit něco jiného a trocha výchovy nemůže nikomu škodit. Bití jsem nenavrhla. :usmev:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

čobanak píše: 12 úno 2024 03:53 Pokud ho nechcete mláťit,že je malej,tak asi neňi tak zlej.Mňe skákal na hlavu.
Skáče mi na nohy, asi aby mě odradil. On ze své přízemní pozice nejspíš vidí jako nepřítele boty. Taky červená na oblečení ho provokuje, dám si na to pozor. Kdyby na hlavu, to už je nebezpečné, to by se nedalo asi řešit.

Jelikož vychází z kurníku jako první, hned po otevření dveří jsem ho vzala do náruče. Ani se nijak nebránil, hladila jsem ho, chodila s ním sem tam a byl klidný, i když jsem ho pak pustila, a zase mi pak zobal z ruky jako ostatní. Budu v tom pokračovat, je to i zajímavé zkoušení a pozorování.
arus
Dal poděkování: 1604 poděkování
Dostal poděkování: 926 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od arus »

Chci si pořídit kohouta. Ale potřebuji vaši radu. Mám si ho pořídit až na jaře s novými kuřičkami nebo je lepší si pořídit mladého kohouta teď ke starým slepicím, aby až přijdou mladé už byl domestikovaný? Slibuji si od toho, že by pak snáze pomohl stmelit hejno mladých a starých slepic. Jenže přijmou staré slepice mladého kohouta mezi sebe? Budou v přesile pět ku jednomu :otraveny:
:arus:
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Já si zrovna dnes říkala, jak je to s těmi kohouty složité. Že když je moc průbojný, bývá často agresivní i vůči člověku. A když je málo odvážný, je to taková slepice k ničemu. Takového mám teď já. Když se mu něco nelíbí, sice nadává, ale jde široce z cesty. … takového do prostředí, kde má
chránit hejno před jestřábem, nejspíš nepotřebuji. :nevim:
Ale těžko člověk vybere toho správného, dokud je mladý. A u nového hejna se taky může ukazovat jiným než je.. :nevim: Leda jít cíleně po nějakém bojovnějším plemeni… ale pak si tu budu za pár týdnů stěžovat, že mám zlého kohouta… :ajeje:
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Kohout má hlavňe hlídat a včas zorganizovat ťstup do předem připravenejch pozic.jestli bhceš,zajeď si pro šumaváčka-mam z loňského odchovu ňekolik mlaďíků.Arus,neboj se poříďit mladého kohouta.Starší slepice si z ňej sice budou ďelat legraci,ale až doroste,bude mít vážnost.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Zdá se, že dlouhý šedý kabát je kohoutovi sympatičtější než jiné oblečení. Ráno ho opakované beru z kurníku do ruky, už to čeká, moc se mu to nezdá, ale nebrání se a pak mi z ruky zobe mnohem jemněji než dřív, kdy zrní málem vyklovával i s kůži. Několikrát se pokusil na mě naběhnout, ale jen mírně. Ještě je brzy na závěry, ale třeba se fakt ochočí.
Františka.
Kontaktovat uživatele:

Někteří z Vás chovají více kohoutů v jednom hejně, třeba mi proto dokážou odpovědět. Popíšu nejdřív situaci u nás. Mám hlavního kohouta, jednoho kohouta, kterého jsem zachránila, odchovala doma a zapojil se jakž takž do hejna, pak tu je od příchodu australek, které jsem tomuto domácímu kohoutovi přivezla, ještě mladý australák, jenž tu je jen dočasně, protože si ho vezme dcera. Je tu asi měsíc. Do včerejška tu byl ještě poslední kohout z loňských kuřat. Už měl být zabitý, ale pořád to nějak nevycházelo. Zabili jsme ho včera. Takže 4 kohouti. Celkem 9 slepic. Hlavní kohout má 6 španělek, na které mu občas v nestřežené chvíli skákal ten včera zabitý. Hlavní ho odháněl, ale je menší, moc mu to nešlo. Domácí kohout je větší a tak se vždycky rozběhl a zabitého kohouta ze slepice shodil. Taková nějaká spolupráce. Sám ale na ně neskáče. Jeho jsou 3 australky a má je dočasně společně s australským kohoutem. Snášejí se dobře, jsou klidní, ale zdá se mi, že domácí si dělá větší nároky než australák. Včera se něco strhlo, nebyla jsem u toho. Domácí kohout i australák byli zkrvavení, zbití. Hlavní kohout v pohodě, ani nebyl rozrušený, zabitý kohout byl taky trochu zkrvavený, ale mnohem míň, byl největší a nejvíc se jindy pral. Zabili jsme ho hned, stejně už to mělo být dřív. Zajímá mě, jestli někdo tuší, jaká je u kohoutů hierarchie, jak dochází k domluvě, když někde žije víc kohoutů pohromadě, jaký mají postup při uplatňování svých nároků, čím se řídí. Dnes je to zase v pohodě, zůstali tři. Hlavní, domácí a australák. Výhledově budou jen dva, to by mohlo jít.
PavelIV
Kontaktovat uživatele:

Vůbec nevím, jak to chodí u slepic, ale myslím, že to probíhá podobně jako u jiných živočišných druhů. Zřejmě si dva kohouti potřebovali vyřešit, kdo je silnější. Když si oba myslí, že jsou silnější než druhej, tak se servou. Nepozorovala jste změnu v tom, jak se k sobě ti dva zkrvavení chovají? Jestli ne, tak si dominantnější dominanci uhájil, jestli se to otočilo, tak ho dříve podřízenej přemohl. Čím víc kohoutů na jednom smetišti, tím víc bitek...
Moje krávy, když byly mladší si tu hierarchii taky řešily, teď už je pár let klid.
Hhippie
Administrátor fóra
Kontaktovat uživatele:

Moje ovce mají dodnes semtam chvilku, kdy se potrkají a postrkají. :nevim: Jsou to velké rány, ale nikdo neutrpí, jen si něco vyříkají. Co, to vědí jen ony, protože žádnou hierarchii v čemkoli nevidím - žerou všechny ve stejném místě, totéž.. ale prostě se čas od času postrkat potřebují :promin:
čobanak
Kontaktovat uživatele:

Taki záleží na velikosťi pozemku.Pokud je dost místa,jeden kohout choďí se 2ma-3ma slípkama.Taki jsou schopní se o slepici poďelit-jakože čekaj ve fronťe.
Augenblick
Dal poděkování: 2149 poděkování
Dostal poděkování: 2162 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Augenblick »

Nemám zkušenosti s jinými plemeny kohoutů kromě Australáků, měl jsem 4 pohromadě u cca 25 holek, nikdy spolu neměli žádný konflikt a když zaútočil jestřáb, spolupracovali a pipinám se nic nestalo. Byli u nás vylíhnutí, když jsem si byl u jedné chovatelský pro násadová vajíčka, tak měla s holkama pohromadě 4 kohouty a taky žádný problém. Australky slípky už bych nechtěl, jsou sice pěkné velké, ale neustále se kvokaj a přepeřujou. Nakonec jsem zkončil u dominantek, mám je teprve necelý rok a půl a naprostá spokojenost..
Tykat, díkes ....
Odpovědět