Užovka
- PavelIV
- Dal poděkování: 5549 poděkování
- Dostal poděkování: 3311 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Užovka
Taky myslím, ale jeden kus se nerozmnoží, tak mě to nechává dost v klidu (navíc Jenštejn 100km daleko)
-
- Dal poděkování: 617 poděkování
- Dostal poděkování: 918 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Jenštejn celkem kousek a někde snad na seznamu psali, že vydrží hibernovat -10C. Takže pokud by se schoval pod zem, tak by to dal, tady v Polabí ty mrazy moc poslední dobou nejsou.
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
-
- Dal poděkování: 1838 poděkování
- Dostal poděkování: 1458 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
čet jsem,že v austráliji,gde maj jedovatejch hadú celkem dost nakonec víc liďí zabijou vosi a sršňi.a do evropi se dostala ta asijská sršeň.to bude horší oříšek
-
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 6151 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sednu si do trávy, chřestýš, pijáky lužní a Hyalomma, zápřednice, v koupelně, tarantule, v jezerech, piraně a želvy nádherné, v lesích rysi, vlci, pumy, psík mývalovitý, mýval, bizoni, asi se odstěhuju na Karlův most nebo Václavák.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
jano,bizoňi dávají možnosťi!uchváťíš tele a budeš domestikovat....pak ho prodáš na koňském trhu
-
- Dal poděkování: 5577 poděkování
- Dostal poděkování: 6151 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3849 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dcera má pár užovky červené. Nejsem milovníkem hadů, samec je klidný, samice je neustále mrzutá, už z doby bývalého majitele. Ale dcera to s ní umí, jen mně není příjemné, když se mi snaží dostat k obličeji a kmitá mi kolem něho jazykem. Doteď měla dokonce tři, protože její kamarádce se nedařilo hada zazimovat, protože mají doma moc teplo. Byla by ho musela dát do ledničky. Jelikož moje dcera je ze studeného odchovu a praktukuje to dál, had u ní usnul bez problémů. Teď se probudili, svítí jim tam tepelnou žárovkou. Zatím všichni byli živení jen myšmi, ale dcera žádné neměla a zajela pro kulhavá kuřátka. Legrační bylo, že nezkušení hadi nejdřív nevěděli, jak kuře sežrat, od které strany začít. Nohama napřed to nejde a hlavu nemohli na té kuličce najít. Ale všem se to podařilo. Každý had si koncem ocasu naonec v mžiku uškrtil svoje kuře a nacpal ho do sebe. Mladší hadice sežrala tři, starší dvě a had byl z kuřat velmi rozpačitý a sežral jen jedno. Příště už mu to asi tak divné připadat nebude.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2875 poděkování
- Dostal poděkování: 5939 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám krajtu královskou. Jsou to problematičtí jedlíci - jak si zvyknou na nějakou potravu, tak neradi přecházejí na jinou… krmím mastomyši, mám vlastní chov. Je to tak nejjednodušší. Jsou optimálně velké - mezi malou myškou a potkanem. Ve zverimexech je většinou nemají a tak je pak problém čím nakrmit.
Kuřátka bych do něj asi nedostala…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 398 poděkování
- Dostal poděkování: 545 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie,hlad by ich donútil. Aspoň predpokladám.Hhippie píše: ↑06 dub 2024 19:47 Mám krajtu královskou. Jsou to problematičtí jedlíci - jak si zvyknou na nějakou potravu, tak neradi přecházejí na jinou… krmím mastomyši, mám vlastní chov. Je to tak nejjednodušší. Jsou optimálně velké - mezi malou myškou a potkanem. Ve zverimexech je většinou nemají a tak je pak problém čím nakrmit.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nevím. Nejspíš ano. Ale ony jsou ty regiusky mistři v držení půstů, ikdyž je všechno v pořádku. Největší rekord ta moje, co jsem měla v dětství, bylo 8 měsíců bez jídla.. to už je pak chovatel dost nervózní…
Tak jsem radši, když žerou normálně a cca pravidelně.
On je vlastně největší problém při nepřijímání potravy v tom, co s tou potravou, když jí had nesní. Pokud nemáte jiného, co to sežere a možnost chovat tu havěť doma, pak když ve zverimexu koupíte třeba malého potkana (mastomyši člověk sežene málokdy) a had to nesežere, tak chováte hlodavce, co roste a sílí, párkrát ho ještě nabídnete, ale pak už víte, že je moc velký a co s ním…? Nejsem typ, co by cokoli vypouštěl do přírody…kort potkana. Ale jak se ho pak zbavit? Je to prekérka
Tak jsem radši, když žerou normálně a cca pravidelně.
On je vlastně největší problém při nepřijímání potravy v tom, co s tou potravou, když jí had nesní. Pokud nemáte jiného, co to sežere a možnost chovat tu havěť doma, pak když ve zverimexu koupíte třeba malého potkana (mastomyši člověk sežene málokdy) a had to nesežere, tak chováte hlodavce, co roste a sílí, párkrát ho ještě nabídnete, ale pak už víte, že je moc velký a co s ním…? Nejsem typ, co by cokoli vypouštěl do přírody…kort potkana. Ale jak se ho pak zbavit? Je to prekérka
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Osm měsíců, to věřím, že jste byla nervózní. Jak se vlastně pozná, jestli potřebuje jíst (překlepem jsem původně napsala jíssst ) nebo ne? Na kůzleti vidíte prázdné břicho, ale co had?
Diskusi o tom, co udělat s tím posledním kuřetem, které had nechtěl, jsme vedli taky. Zabila bych ho, když už jsem tam byla, ale dcera sama by nejspíš vymyslela něco jiného, ale nevěděla.
Diskusi o tom, co udělat s tím posledním kuřetem, které had nechtěl, jsme vedli taky. Zabila bych ho, když už jsem tam byla, ale dcera sama by nejspíš vymyslela něco jiného, ale nevěděla.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ta krajta, pokud je hladová, je aktivní. Někdy i číhá nasmyčkovaná. Pokud jí tam hodím velikostí odpovídající jídlo, které jí nepoděsí (pouštím myš dál od ní, aby po ní např. nepřeběhla), tak jí do pár sekund, max.minut, uloví.
Pokud hlad nemá, leží jak pecivál a když jí myš poděsí, stočí se do pevné koule a čeká, než “nebezpečí” pomine
Taky se v angličtině jmenují ball python
Pokud hlad nemá, leží jak pecivál a když jí myš poděsí, stočí se do pevné koule a čeká, než “nebezpečí” pomine
Taky se v angličtině jmenují ball python
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Dcera je krmí v bedýnce. Dá tam kořist, pak hada. Kvůli tomu, že hadice protivná, nedává jim jídlo v teráriu. Nechce tam strkat ruku s jídlem, aby si ji s tím jídlem nespojovali a konkrétně ona aby nekousala.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to se u těch ostřejších hadů dělá.
Nebo se krmí dlouhou pinzetou - hlavně u hadů, na které / ke kterým je lepší nesahat u mojí krajty to není třeba, je nekonflitkní. A když tam člověk nezapomene ruku u té myši, nemůže se stát, že by člověka kousl. Proto vypouštím myš škvírkou, zavřu a rychle ustupuji a pak už se nehýbu, abych ho nemátla..
Nebo se krmí dlouhou pinzetou - hlavně u hadů, na které / ke kterým je lepší nesahat u mojí krajty to není třeba, je nekonflitkní. A když tam člověk nezapomene ruku u té myši, nemůže se stát, že by člověka kousl. Proto vypouštím myš škvírkou, zavřu a rychle ustupuji a pak už se nehýbu, abych ho nemátla..
Bubáci forever!