Naše zdraví.

Tělesné i duševní
Odpovědět
čobanak
Dal poděkování: 1838 poděkování
Dostal poděkování: 1458 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše zdraví.

Nový příspěvek od čobanak »

Dena
Dal poděkování: 1564 poděkování
Dostal poděkování: 531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Nevěřila bych jak funguje psychosomatika. Před časem jsem měla docela velké starosti, pak se problém vyřešil a mě začalo být nedobře. Tlak na hrudi, bolest u srdce a levé ruky, říkám si infarkt je tady.
Když to trvalo skoro tři týdny šla jsem k obvodní dr., poslechla mě, vyšetřila, nic nezjistila.
Dostala jsem žádanku na interní vyšetření, objednala se ve stanovený termin jsem byla v čekárně. Ještě nebylo půl jedenácté na kdy mě objednali, sestra zavolala, natočila EKG, paní doktorka udělala vyšetření a poslala mě na rentgen s tím že až budu hotová mám zaklepat. Na rentgenu nikdo nebyl, hotovo raz dva, zaklepám u paní doktorky, ta mi sdělila že nic špatného neobjevila. Byla jsem moc ráda že to dobře dopadlo a příště budu vědět že jsou to nervy.
Psychika opravdu ovlivňuje zdravotní stav, přesvědčila jsem se o tom na vlastní kůži.
Hhippie
Administrátor fóra
Dal poděkování: 2876 poděkování
Dostal poděkování: 5939 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Hhippie »

Deno, myslím, že o tom snad nikdo nepochybuje.
Já s tím mám spíš potíž takovou, že často nejsem schopná přiřadit zdravotní problémy ke konkrétním situacím, takže je nemohu řešit :mrzimeto: a ještě jsem nepotkala nikoho, kdo by mi s tím pomohl..
Každopádně něco z toho se taky přiřadit dá a pak je člověk rád, když se ten původ vyřeší, že “nemocnost” zázračně zmizí.. :jakoby:
:Hhippie: Bubáci forever!
Dena
Dal poděkování: 1564 poděkování
Dostal poděkování: 531 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Dena »

Přidám taky svoji nedávnou zkušenost se zdravotnictvím.
V rámci prevence mi vyšel pozitivní test na skryté krvácení, paní doktorka mě poslala na kolonoskopii-vyšetření tlustého střeva.V Příbrami mě objednali na konec června, zkusila jsem ještě Hořovice, tam bylo volno až v červenci.
Říkám si že když to špatně dopadne a budu potřebovat operaci dostanu se na ní někdy v září protože přes léto jsou dovolené. A čekat půl roku je v tomhle případě dlouho. Kamarádka mi dala kontakt na pražské soukromé zdravotnické zařízení kde se specializují jen na kolonoskopii a gastroskopii. Objednali mě za týden.
Kamarádka tam byla na vyšetření v únoru a nabídla mi že mě tam s manželem dovezou, že už to tam znají a ví kudy jet. Objednaná jsem byla na jedenáctou, ve třičtvrtě jsem se hlásil na recepci, za chvilku mě zavolali, paní doktorka se představila a krátce řekla jak vyšetření probíhá. Byla moc milá a sestřičky taky.Asi za dvacet minut bylo vše hotovo a dobře to dopadlo, všechno v pořádku. Samozřejmě se mi podstatně ulevilo.
Jsem vděčná že takováhle zařízení existují jo a mají smlouvu s pojišťovnami takže celé hradí příslušná pojišťovna.
Tím nekritizuju okresní nemocnici že se na vyšetření dlouho čeká, nemají jen to a taky musí počítat s akutními případy, zrovna gastroenterologii v Příbrami moc chválí.
Jsem taky moc vděčná známým že tam se mnou dojeli, mám kolem sebe dobré lidi.
Františka.
Dal poděkování: 4895 poděkování
Dostal poděkování: 3850 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Františka. »

Co píšete, podporuje směr, podle kterého by se měla zdravotnická zařízení víc specializovat. Aby každá nemocnice neléčila všechno, ale pacient jel třeba dál, ovšem za lepší a dřívější péčí.
Držím palce.
Odpovědět