Chov masného skotu
- PavelIV
- Dal poděkování: 5549 poděkování
- Dostal poděkování: 3311 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chov masného skotu
píšou tam, že novinky přesouvají na Instagram - mně ten link nejde, asi proto, že nejsem přihlášenej - nemám profil
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mě potvory donutily je už pustit na pastvu. Chtěl jsem ještě počkat, než sežerou poslední 3 balíky, jenže....
Jednu jsem v ohradě nenašel, tak jsem se šel podívat do přístřešku, tam taky nebyla. A jak jsem šel dolů zkontrolovat poslední místo, kde bych jí teoreticky nemusel vidět, jsem jí uviděl, jenže za ohradníkem. Samozřejmě nacpaná, že se ani zvednout nechtěla
Problém byl, že ostatní chtěly za ní, takže bych jí nestihnul obejít a zahnat, to už by nejmíň další dvě zdrhly. Byla vlastně v ohradě, ale ještě neopravený po zimní těžbě dřeva, chystal jsem pro ně ohradu na druhý straně. Tak jsem jí asi během půl hodiny dodělal, obešel a pustil tam zbytek stáda. Pak jsem šel pro Kláru, ta už mezitím pochopila, že je průchod otevřenej a nechala se vpustit do zimní ohrady a průchodem napochodovala ke stádu. Pak jsem se vydal hledat, kudy se dostala ta mrcha vychcaná ven. Našel, zlomila stromek přes ohradník a přešla. Není to poprvé, co jsem našel celý stádo v ohradě a tuhle mrchu venku
Jednu jsem v ohradě nenašel, tak jsem se šel podívat do přístřešku, tam taky nebyla. A jak jsem šel dolů zkontrolovat poslední místo, kde bych jí teoreticky nemusel vidět, jsem jí uviděl, jenže za ohradníkem. Samozřejmě nacpaná, že se ani zvednout nechtěla
Problém byl, že ostatní chtěly za ní, takže bych jí nestihnul obejít a zahnat, to už by nejmíň další dvě zdrhly. Byla vlastně v ohradě, ale ještě neopravený po zimní těžbě dřeva, chystal jsem pro ně ohradu na druhý straně. Tak jsem jí asi během půl hodiny dodělal, obešel a pustil tam zbytek stáda. Pak jsem šel pro Kláru, ta už mezitím pochopila, že je průchod otevřenej a nechala se vpustit do zimní ohrady a průchodem napochodovala ke stádu. Pak jsem se vydal hledat, kudy se dostala ta mrcha vychcaná ven. Našel, zlomila stromek přes ohradník a přešla. Není to poprvé, co jsem našel celý stádo v ohradě a tuhle mrchu venku
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2876 poděkování
- Dostal poděkování: 5939 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 27 poděkování
- Dostal poděkování: 641 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3850 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale kdepak, Pavel neví, že absolvovala dálkově ČVUT, fakultu elektrotechniky . Napadlo ji to, když se pořád dívala na ty stožáry.
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Už tejden si obě berou kousky jablka z ruky. Jolanda to ale dnes měla na háku (v pozadí), Boženka zapózovala, ale moc tomu taky nedala, zrovna se zvedly, tak byla tráva priorita.
-
- Dal poděkování: 114 poděkování
- Dostal poděkování: 107 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ony nestoji ve fronte aby mohly vlezt do klece, spis je tam tak nejak nahanim, kdyz to je potreba.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A už se pasou.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4008 poděkování
- Dostal poděkování: 4300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou březí, jsou vyžrané že senáže.
Nebudu je připouštět.
Nebudu je připouštět.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Augenblick
- Dal poděkování: 2134 poděkování
- Dostal poděkování: 2149 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Spíš by to patřilo do radosti, ale tématicky sem.
Dneska nás navštívil inspektor ze svazu chovatelů masnýho skotu. Radost mám, že se mi je se strýčkovou pomocí povedlo oddělit od stáda, zavřít a pak po jedný dostat do klece s váhou. Jolanda se opět vyznamenala, hysterickej záchvat, lítala jak magor. Takže za chování dostala nejhorší hodnocení - za 4. Ale Boženka byla označena za krasavici
Ukazoval mi na obrazovce hodnocení, ale nepamatuju si to, pošle. Chtěl mi to vytisknout, ale došla černá barva v tiskárně a omylem neměl náhradní. Trochu jsme si pak povídali, měl jsem dojem, že mi nevěří, že mi ten poděs žere z ruky. Tak jsem mu odpoledne poslal aktuální fotku, odpověděl palcem nahoru. Fajn chlapík
Dneska nás navštívil inspektor ze svazu chovatelů masnýho skotu. Radost mám, že se mi je se strýčkovou pomocí povedlo oddělit od stáda, zavřít a pak po jedný dostat do klece s váhou. Jolanda se opět vyznamenala, hysterickej záchvat, lítala jak magor. Takže za chování dostala nejhorší hodnocení - za 4. Ale Boženka byla označena za krasavici
Ukazoval mi na obrazovce hodnocení, ale nepamatuju si to, pošle. Chtěl mi to vytisknout, ale došla černá barva v tiskárně a omylem neměl náhradní. Trochu jsme si pak povídali, měl jsem dojem, že mi nevěří, že mi ten poděs žere z ruky. Tak jsem mu odpoledne poslal aktuální fotku, odpověděl palcem nahoru. Fajn chlapík
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Jo a večer jsem chystal horní ohradu, spodní už je vypasená. Dnes šly do sadu, to mají na 2 dny a ve čtvrtek jdou nahoru. Už jsem si tam i odvezl cisternu, ať toho mám ve čtvrtek míň.
-
- Dal poděkování: 4895 poděkování
- Dostal poděkování: 3850 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Úřad pro zastupování státu prodává v aukci 30hlavé stádo skotu charolais v dobrém stavu.
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpr ... uli-tyrani
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpr ... uli-tyrani