Kamarádka, co provozuje zverimex a je blázen do všeho živého, mimo jiné, chovala ve volných chovech jak zakrslé králíky, tak i morčata.
Nitraner má také morčata na divoko. Krmí, ani moc nenapájí (mají vodu ze zeleniny a trávy) a oni prospívají a množí se a vypadají moc dobře
Já už dlouho po něčem takovém toužila. Tak jsem se nechala pošťouchnout a zrovna tomu okolnosti chtěly, že jsem narazila na paní, co končila se svou chovnou stanicí a dávala pryč svou nejhodnotnější chovnou skupinu.. a tak jsme si z Hradce přivezli čtyři holky (jedna už je stará) a samce kalifornských morčat (resp. s kalif.zbarvením). Mají samá móbl jména s příjmeními a jsou krásná.
Vzhledem k tomu, že zas bylo pořízení rychlejší než příprava… obývají zatím venkovní klec, co používám pro kvočny s vylíhlými kuřaty… a stavím výběh.
Vycházela jsem z velikosti podlahy, aby byla vcelku, takže 2 x 1 m. Na výšku 50 cm pevných, celkově cca 60-70 cm, shora dvě otvírací části.
Snažím se to dělat pořádně, aby mi to liška nezničila, kdyby náhodou přišla… tak snad to bude bytelné dostatečně
Tak se těším, až bude hotovo a bandu vypustím na velké
Volný chov morčat
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2889 poděkování
- Dostal poděkování: 5962 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 4903 poděkování
- Dostal poděkování: 3866 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Dal poděkování: 5566 poděkování
- Dostal poděkování: 3313 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volný chov morčat
Pavle, je to tak! Končím už v jedenáct v noci, jsem flákač
Františko: jasně. Domeček a vysoká podestýlka v něm
Františko: jasně. Domeček a vysoká podestýlka v něm
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 5589 poděkování
- Dostal poděkování: 6156 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Augenblick
- Dal poděkování: 2151 poděkování
- Dostal poděkování: 2162 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi se zeptám hloupě, to máš na maso? Bodlinka někde psala, že je za tím účelem chová.
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jj, Bodlinka chová Cuy morčata. Ty jsou jednou tak velké.
Manžel by se tomuhle dotazu zasmál, ne proto, že je hloupý, ale protože se prý o nás říká, že co se nedá sníst, to není užitkové, tedy to nechováme… ale není to pravda! Myši, hady a pagekony taky nejím!
Tohle je kmen chovných morčat na mazlíky pro lidi, co chtějí mít doma pěkné ušlechtilé morče těším se na ně, co z nich bude! ale u těch morčat je to trochu na delší trať. Jsou březí 2 měsíce, takže si počkáme. Jsou teď ve stresu ze změny prostředí a taky jsem dala samce ke své samici, jestli zabřezne… a tak nemají tadyhlety holky teď kluka u sebe…
Manžel by se tomuhle dotazu zasmál, ne proto, že je hloupý, ale protože se prý o nás říká, že co se nedá sníst, to není užitkové, tedy to nechováme… ale není to pravda! Myši, hady a pagekony taky nejím!
Tohle je kmen chovných morčat na mazlíky pro lidi, co chtějí mít doma pěkné ušlechtilé morče těším se na ně, co z nich bude! ale u těch morčat je to trochu na delší trať. Jsou březí 2 měsíce, takže si počkáme. Jsou teď ve stresu ze změny prostředí a taky jsem dala samce ke své samici, jestli zabřezne… a tak nemají tadyhlety holky teď kluka u sebe…
Bubáci forever!