Česnek
-
- Dal poděkování: 4134 poděkování
- Dostal poděkování: 4500 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Česnek
Předevčírem synátor posadil česnek.
V sobotu jsme to překopávali a ještě to bylo v deseti cm zmrzlé.
Neměl jsem ho moc na sadbu. Zkusím ještě sehnat jarní. Máte někdo osvědčenou jarní odrůdu?
V sobotu jsme to překopávali a ještě to bylo v deseti cm zmrzlé.
Neměl jsem ho moc na sadbu. Zkusím ještě sehnat jarní. Máte někdo osvědčenou jarní odrůdu?

„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 5722 poděkování
- Dostal poděkování: 6294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Česnek dnes. Pacibulky musely pryč už před týdnem.

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 5153 poděkování
- Dostal poděkování: 4146 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Byla jsem včera na návštěvě a ptali se mě, jestli nevím, co je s jejich česnekem. Nevím, požádala jsem o fotku a ptám se Vás. Dole ve stonku se vytvořily pacibulky. Je to prý česnek, který jako sadbový koupili na tržišti. Nevíte někdo, co se stalo a proč?
-
- Dal poděkování: 88 poděkování
- Dostal poděkování: 834 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 367 poděkování
- Dostal poděkování: 1095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Není to jen nějaká zrada? Stvol nerostl nahoru, ale nějak se zasekl, tak udělal pacibulky tam, kde zrovna byl.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to u všech rostlin z té palice. Koupili jen jednu na doplnění místa.
Je to divné. Degenerace, choroba, škůdce? Nebo je to zvláštní odrůda a má to nějaký skrytý smysl?
Je to divné. Degenerace, choroba, škůdce? Nebo je to zvláštní odrůda a má to nějaký skrytý smysl?
- Kouťák
- Dal poděkování: 8110 poděkování
- Dostal poděkování: 4158 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 91 poděkování
- Dostal poděkování: 47 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Těžko soudit,jestli je to degenerace.Vypadá to jako nízko zasazené,jako kdyby někdo sázel cibulku.
Zem vypadá kyselá a neopečovaná.
-
- Kontaktovat uživatele:
To si nemyslím, vypadalo to zasazené stejně jako ty ostatní a jen stroužky z této palice se zachovaly takhle divně, všechny ostatní rostou zdárně. Země může být kyselejší než jinde, protože je u lesa, ale vzhledem k tomu, že se na ní pracuje už spoustu let, nejspíš to tak nebude. Jen je to prostě těsně po lijáku, který splavil, co se dalo.
- Kouťák
- Dal poděkování: 8110 poděkování
- Dostal poděkování: 4158 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Každý zde víte,že já nezahrádkařím,ale" blbnu".Již asi 4 roky mě zajímá česnek.Jsme 3 kamarádi a můj bratr,kteří se snaží vypěstovat pořádný česnek.Navzájem si nosíme česnek na ochutnání.Už jsem sem psal,že stále hledám odrůdu,kterou jsem pěstoval za mlada,ale bohužel,zatím jsem jí nenašel.Letos pěstuji 5 odrůd česneku:Havran,Janko,Rusák,Rusínka a Český paličák.Zatím ho mám v zemi,ale už jsem tento týden od každého vytrhl ten největší.Test proběhl za účasti bratra a kamaráda.Mé zjištění je,že ani jeden není to, co jsem dřív znal,tedy chuťově.Rusínku,Janko a Havran jsem si objednal od Kozáka.To samé udělal jeden z kamarádů a a objevilo se mu na stonku to samé,jako na fotce Františky.Další kamarád tento česnek dal na Mikrobiologický ústav u nás a výsledek byl ten,co jsem napsal.Deformace v důsledku šlechtění.Mé pokusnictví nezná mezí a tak se ptám:Kdo má normální chuťově perfektní česnek a ne to,co se prodává.Když vidím česnek Jupíka,tak mě zajímá odrůda a její původ.Jupíku prosím,prosím.
-
- Dal poděkování: 367 poděkování
- Dostal poděkování: 1095 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi tři roky zpět, jsem koupila česnek, který měl 4 velké stroužky, jen vyjímečně jich bylo 5. Hodně to připomíná ten na obrázku. Prý to byla odrůda DUKÁT. Možná že jsou takové i jiné odrůdy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty starší "bezejmenné" odrůdy již nejsou dostupné ani z vlastních zdrojů.Intenzitou chuti se jim přibližuje,v našem případě.Havel (od Kozáka)
-
- Kontaktovat uživatele:
Na druhé straně intenzity chuti je u nás Bjetin (od Kozáka).Šetrný pro ty co můžou mít po česneku potíže.Letos se fakt povedl.
Havran a Anton od Kozáka nás zklamal Havran neměl výnos a Anton z celé paličky málo vhodných stroužků na další sadbu.
Havran a Anton od Kozáka nás zklamal Havran neměl výnos a Anton z celé paličky málo vhodných stroužků na další sadbu.
-
- Dostal poděkování: 276 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
I když je táta již pár let po smrti stále jsme udržovali jeho česnek. Bohužel letos nějak více začal "blbnout", stvoly má pokroucené. Vedle nasazený polský Harnaš je pěkný. Domníváme se, že to je změnou stanoviště. Táta ho pěstoval v nadmořské výšce 550 m, téměř v lese, u nás je 300 m a celodenní slunce.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 3028 poděkování
- Dostal poděkování: 6157 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Už sklízíte česnek? Mě už nějak hodně žloutne… nevím, jestli je to tím nestabilním počasím nebo čím…
květy jsem otrhávala tak před 14 dny.. je možné, že je už zralý?
Cibule je ještě plně zelená a šťavnatá… tam bych se bála sklízet. Čekám vždycky, až sama zaschne trochu a polehne..

Cibule je ještě plně zelená a šťavnatá… tam bych se bála sklízet. Čekám vždycky, až sama zaschne trochu a polehne..

-
- Dal poděkování: 5722 poděkování
- Dostal poděkování: 6294 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Také už se pomalu chystám sklízet, tady u Kozáka v diskuzi je to popsáno https://www.cesnek.cz/kategorie-termin-sklizne

Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zkusila jsem taky jeden vytáhnout.
Je tak středně velký. Kdyby byly takové cca všechny, byla bych spokojena
Je tak středně velký. Kdyby byly takové cca všechny, byla bych spokojena

-
- Dal poděkování: 1656 poděkování
- Dostal poděkování: 679 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mně přijde na sklizeň mého česneku teda brzy
vždycky to dělám na sv. Annu, když se narovnají stvoly. Co je to za odrůdu, nevím, mám ji asi 20 let, sázím pořád dokola asi 40 stroužků z úrody a vydrží cca do konce května. Letos už začíná žloutnout.

- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
To mě taky. Ale já nemám zkušenosti, páč jsem v zimě nikdy česnek nesázela 
Tak pokud ho mám ještě udržet v zemi, asi na něj musím močovinou nebo nějakým hnojivem. Protože už je dost žlutý…

Tak pokud ho mám ještě udržet v zemi, asi na něj musím močovinou nebo nějakým hnojivem. Protože už je dost žlutý…