Česnek
-
- Dal poděkování: 5709 poděkování
- Dostal poděkování: 6293 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Česnek
Zde pěkně vysvětleno kdy sklízet https://youtu.be/228k7sVEmlM?si=MbcWxvameugCllzV
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 87 poděkování
- Dostal poděkování: 834 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ten náš je Havran a Janek(Janko). Tušim že taky od Kozáka. Sázený v lednu, mořený sulkou. Loni hnojeno jen zeleným hnojením, předtím tam byla červená řepa. Slunce celý den až cca do 16/17.hodiny
Kouťák píše: ↑23 čer 2024 15:40 Každý zde víte,že já nezahrádkařím,ale" blbnu".Již asi 4 roky mě zajímá česnek.Jsme 3 kamarádi a můj bratr,kteří se snaží vypěstovat pořádný česnek.Navzájem si nosíme česnek na ochutnání.Už jsem sem psal,že stále hledám odrůdu,kterou jsem pěstoval za mlada,ale bohužel,zatím jsem jí nenašel.Letos pěstuji 5 odrůd česneku:Havran,Janko,Rusák,Rusínka a Český paličák.Zatím ho mám v zemi,ale už jsem tento týden od každého vytrhl ten největší.Test proběhl za účasti bratra a kamaráda.Mé zjištění je,že ani jeden není to, co jsem dřív znal,tedy chuťově.Rusínku,Janko a Havran jsem si objednal od Kozáka.To samé udělal jeden z kamarádů a a objevilo se mu na stonku to samé,jako na fotce Františky.Další kamarád tento česnek dal na Mikrobiologický ústav u nás a výsledek byl ten,co jsem napsal.Deformace v důsledku šlechtění.Mé pokusnictví nezná mezí a tak se ptám:Kdo má normální chuťově perfektní česnek a ne to,co se prodává.Když vidím česnek Jupíka,tak mě zajímá odrůda a její původ.Jupíku prosím,prosím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak česnek dnes sklizen. A spokojenost.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2998 poděkování
- Dostal poděkování: 6139 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Koukala jsem na náš česnek a my máme ještě čas. Některý má 6, některý dokonce 7 listů zelených, takže musíme počkat a doufat, že se sklizně dočká ve zdraví…
Jani, krásné to máš!
Jani, krásné to máš!
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Česnek visí, a nejméně měsíc i déle, dle toho jak budu mít čas, i viset bude.
Stodola je naprosto k nezaplacení.
Stodola je naprosto k nezaplacení.
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nabízela paní ze sousedství, že má velký přebytek česneku. Že ho dostala od svojí příbuzné z Ostravska, které se kůlnou prohnala voda, ale že v tom nestál. Že by ho napřímo nejedla, ale jako sadbový by měl být dobrý… tak jsme se domluvily, na směně za hořkou čokoládu, tak jsem jí k tomu nabalila ještě tašku domácích produktů a poslala muže… ten přijel s cca 50 stroužky… tak jsem si říkala, jak má každý jinou míru. Čekala jsem třeba pár kilo… ale tohle ne tak budeme muset dokoupit.
Ale prý podle lunárního kalendáře sázet nejlíp dnes nebo ve čtvrtek.
Ale prý podle lunárního kalendáře sázet nejlíp dnes nebo ve čtvrtek.
Bubáci forever!
- Augenblick
- Dal poděkování: 2330 poděkování
- Dostal poděkování: 2345 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To rozhodně, ale musí to být za úplňku a záhon musí být rozhrabán netopířím drápem a postříkán krví čerstvě podřízlého kohouta
Myslím že bude stačit, když teplota delší dobu bude pod 8 stupni a nebude to liché úterý.
Myslím že bude stačit, když teplota delší dobu bude pod 8 stupni a nebude to liché úterý.
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 5113 poděkování
- Dostal poděkování: 4106 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Takže přezdívka bude sázet česnek? Proto zařízla kohouta? Teď asi shání netopýří dráp, jenže netopýři už spí v jeskyních, tak jestli nemá nějaký od minulého roku, zabila kohouta zbytečně. Není nějaká rovnocenná náhrada?
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Někdo na to věří, tak jsem to napsala.
Měli jsme stařičkou sousedku kdysi na chalupě ve Šluknovském výběžku a ta dělala všechno podle postavení hvězd.
Těžko říct, jestli jí to bylo k užitku, ale měla se čeho držet. Pro mě je to jako víra v Boha. Taky vám nikdo neřekne, jestli by se ty věci staly jinak, kdybyste se nemodlili… ale kdo věří, modlí se a věří, že pro to udělal maximum a třeba má pak lehčí spaní
Měli jsme stařičkou sousedku kdysi na chalupě ve Šluknovském výběžku a ta dělala všechno podle postavení hvězd.
Těžko říct, jestli jí to bylo k užitku, ale měla se čeho držet. Pro mě je to jako víra v Boha. Taky vám nikdo neřekne, jestli by se ty věci staly jinak, kdybyste se nemodlili… ale kdo věří, modlí se a věří, že pro to udělal maximum a třeba má pak lehčí spaní
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o věření, ale o vědomí. My víme, ne jen věříme, v tom je rozdíl. Ptáme se, dostáváme odpovědi a pomoc.
Ta Vaše sousedka k tomu potřebovala znát hvězdy a jejich pravidla. To moc lidí nezná, tak se řídí jen vlastním názorem , co jiného zbývá .
Ta Vaše sousedka k tomu potřebovala znát hvězdy a jejich pravidla. To moc lidí nezná, tak se řídí jen vlastním názorem , co jiného zbývá .
-
- Dal poděkování: 1629 poděkování
- Dostal poděkování: 672 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak pozdě jsem česnek ještě nesázela (včera), ale dřív mi to nevyšlo je to sice jen 50 kousků- víc místa není. Mám radost . Sázím část své úrody už asi 25 let a nechtěla bych o něj přijít. Škoda, že nevím, co je to za odrůdu.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Čtenářko, buď v klidu, my ho ještě v zemi nemáme
Bohužel jsem mizerný pěstitel česneku.
Ikdyž záhony střídám a před sázením stroužky moříme, tak i z loni nakoupené sadby vzešly sice nádherné česneky (tak, jako i z naší sadby), ale bohužel v dnešní době už je půlka česneků úplně nepoužitelná. Viz foto.
Skladujeme nejdřív venku a po zaschnutí přemísťujeme domů, na půdičku, kde je tma, sucho a kolem 23 stupňů celoročně. Nevím, jestli je problém ve způsobu skladování… každopádně rostliny v zemi prospívají a úroda bývá pěkná… nevím, v čem je problém. Leda by zem už byla něčím promořená…
Bohužel jsem mizerný pěstitel česneku.
Ikdyž záhony střídám a před sázením stroužky moříme, tak i z loni nakoupené sadby vzešly sice nádherné česneky (tak, jako i z naší sadby), ale bohužel v dnešní době už je půlka česneků úplně nepoužitelná. Viz foto.
Skladujeme nejdřív venku a po zaschnutí přemísťujeme domů, na půdičku, kde je tma, sucho a kolem 23 stupňů celoročně. Nevím, jestli je problém ve způsobu skladování… každopádně rostliny v zemi prospívají a úroda bývá pěkná… nevím, v čem je problém. Leda by zem už byla něčím promořená…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 1629 poděkování
- Dostal poděkování: 672 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
23st. mi přijde moc teplo, já ho mám od sklizně do jara v kůlně, kde i mrzne. Vydrží skoro až do května- to ho tak akorát spotřebujeme.
Zkus ho nasázet příští rok v listopadu a mělo by se mu dařit lépe.
Zkus ho nasázet příští rok v listopadu a mělo by se mu dařit lépe.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já právě myslela, že se říkalo, že dřív visíval nad pecí, s cibulí… tak ho mám doma.
Ještě ho můžu skladovat ve sklepě (suchém), kde jsou brambory a kompoty a tak.. ale tam právě bývá až k nule, když jsou velké mrazy (letos ne ).
Tak to můžu zkusit.
My tu první půlku zimy se sadbou nestíháme Listopad je asi moc brzy a moc teplo, ne..?
Ještě ho můžu skladovat ve sklepě (suchém), kde jsou brambory a kompoty a tak.. ale tam právě bývá až k nule, když jsou velké mrazy (letos ne ).
Tak to můžu zkusit.
My tu první půlku zimy se sadbou nestíháme Listopad je asi moc brzy a moc teplo, ne..?
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 4112 poděkování
- Dostal poděkování: 4439 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Sazim v těchto dnech, ale jen po troškách. Přes svátky bylo zamrzlé moc a teď je zase bláto moc. Věřím že zítra ráno bude ok. Má být v nocí mírně pod nulou, tak snad už ho dosázíme.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Prdlajs, na lány jdou ty jiní.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 87 poděkování
- Dostal poděkování: 834 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
My ho dávali ve čtvrtek. Část naše sadba, část koupená. Visí mi od sklizně venku pod střechou, normálně použitelnej, cibuli mám taky tak. Česnek nemá teplo rád, mám zafixováno
-
- Kontaktovat uživatele:
Teď se mi krásně prolnula dvě vlákna jako svědectví o životě jednoho muže . Tady Profesor sází česnek a ve vaření na něj dostal chuť a udělal si česnekovou pomazánku. Kdyby se malochov zachoval budoucím generacím, mohly by z něho čerpat jako archeologové, aby zjistili, jak se dnes žilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Sázení ten absťák možná podpořilo podvědomě
Foto jako důkaz, že od podzimu těch vhodných dnů k sázení moc není. Jak se ten jeden vhodný den propásne, tak se musí pak zase třeba měsíc - dva čekat.
Foto jako důkaz, že od podzimu těch vhodných dnů k sázení moc není. Jak se ten jeden vhodný den propásne, tak se musí pak zase třeba měsíc - dva čekat.