Napaječka pro drůbež
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2162 poděkování
- Dostal poděkování: 4706 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Napaječka pro drůbež
Tak jsem je taky zkusil namontovat jen do jiného materiálu co se m
i válel doma na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2162 poděkování
- Dostal poděkování: 4706 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenosti jsou zatím dobré jen brojleři přes dvě kila občas nějakou srazí a ztrácím pružinky takže budu muset misky ochránit před jejich nadměrnou váhou
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Augenblick
- Dal poděkování: 2285 poděkování
- Dostal poděkování: 2334 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 6 poděkování
- Dostal poděkování: 58 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pořídila jsem si taky.Dala jsem na 10ti litrový kýbl,ale některé přetékají a nevím proč.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2955 poděkování
- Dostal poděkování: 6075 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak říkám… nenašla jsem zatím žádnou automatickou napaječku, která by fungovala bezproblémově a mohla jsem se na ní spolehnout. Štve mě to. To krmení až tak důležité není. Ale tu vodu bych měla fakt ráda vyřešenou zautomatizovanou…
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 364 poděkování
- Dostal poděkování: 1085 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem měla niplové napáječky z drůbežárny. Vyhozené při rekonstrukci. Kamarád jich pár zprivatizoval. Měla jsem napojené hadicí na kanystr. Když se tam dostalo nějaké smítko, tak voda protékala. Ale nebylo to často.
-
- Dal poděkování: 87 poděkování
- Dostal poděkování: 828 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Několikaleté zkušenosti s vodou v modrých barelech - žádné řasy. A mám v nich i pitnou pro sebe, i po měsíci ok. Horší jsou živočiší co se rozhodnou tam pod víkem vlézt a napadat a utopit se. Škvoři, mravenci, žížaly. Provizorní stín si může udělat hadrem na plotě, má ten barel v rohuDAD David Abrahám píše: ↑14 kvě 2024 10:43 Alespoň nedostanou angínu spíš bych se bál řas a možná pomalé výměně vody
-
- Kontaktovat uživatele:
Verčo, my máme u slepic ten kovovej kbelík s kovovym čelem, bordel tam občas je, ale evidentně jim nevadí. Předtím jsme měli kastrol a vprostřed dlažební kostku, obrana proti převrhnutí. Taky se to dá vyřešit kastrol a nad jím nějaká stříška, aby se tam vešla jen hlava a nemohly tam nohama. Nic neni plně automatický, stejně musíš čistit a kontrolovat
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
I ten jsem měla. Ale ony jak tam nanosí na zobákách bordel, tak to tam pak hnilo a zrovna tenhle typ se fakt blbě čistí…
Asi je to fakt jedno. Jak říkáš. Člověk si moc neuleví.
Taky teď máme prostě hrnec a každý den se vymyje a dá nová… radši bych měla něco, co třeba 4-5 dní vydrží, ale je to z říše snů.
V těch drůbežárnách, kde mají sypké a čisté zobáky, to s niplama jde, ale jakmile je ta slepice venku, hrabe a vrtá se v kdečem, eventuelně má vlhké žrádlo, co občas ulpí na zobáku, tak prostě tu napaječku za dva dny zaprasej chca nechca… takže pak je důležité hlavně co nejsnadnější čištění a manipulace. A to prostě vítězí vyřazený kuchyňský hrnec
Asi je to fakt jedno. Jak říkáš. Člověk si moc neuleví.
Taky teď máme prostě hrnec a každý den se vymyje a dá nová… radši bych měla něco, co třeba 4-5 dní vydrží, ale je to z říše snů.
V těch drůbežárnách, kde mají sypké a čisté zobáky, to s niplama jde, ale jakmile je ta slepice venku, hrabe a vrtá se v kdečem, eventuelně má vlhké žrádlo, co občas ulpí na zobáku, tak prostě tu napaječku za dva dny zaprasej chca nechca… takže pak je důležité hlavně co nejsnadnější čištění a manipulace. A to prostě vítězí vyřazený kuchyňský hrnec
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
My jich máme 10, voda jim v tom kýblu stejně vydrží tak 5 dní,bahno si sedne na dno a jinak to moc zaprasený nemaj. Ale máme to ve stínu. Na vymejvání už mam grif
-
- Dal poděkování: 6 poděkování
- Dostal poděkování: 58 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že ty špinavý napáječky nebo jakékoli nádoby na vodu vadí víc chovatelům než slepicím.Když je sleduju,jak se raději napijí ze špinavé louže než čisté vody,co jsem jim zrovna nalila,tak si tak říkám,že to asi moc hrotím.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele: