Sušení sena
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2910 poděkování
- Dostal poděkování: 6004 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušení sena
A uživíš svou produkcí stádo, nebo dokupuješ?
Mě to přijde jako vcelku slušné počty, na tak suchou lokalitu..
Mě to přijde jako vcelku slušné počty, na tak suchou lokalitu..
Bubáci forever!
- PavelIV
- Dal poděkování: 5605 poděkování
- Dostal poděkování: 3325 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- Augenblick
- Dal poděkování: 2197 poděkování
- Dostal poděkování: 2190 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dneska 340ks malých balíčků, ještě to musím zítra dolisovat a kolega mě ve službě sbalil 101ks 120cm . Počasí na jedničku s hvězdičkou..
Tykat, díkes ....
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2125 poděkování
- Dostal poděkování: 4595 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V týdnu přivezli tatíkovi 12 ks 150tek když jsem je uklízel tak byly jak živý Tak jsem nelenil a zkusmo šli přes váhu no a světě div se ty potvory měli 250 / 260 kg a to jsou čerstvý , nevypařený
Moje 120ky jsou o 50 kg těžší tak jsem hned korigoval jeho propočty a z jeho 35 i s rezervou jich požaduju 60 a slámu k tomu
Moje 120ky jsou o 50 kg těžší tak jsem hned korigoval jeho propočty a z jeho 35 i s rezervou jich požaduju 60 a slámu k tomu
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Pro nás, tím, že pracujeme bez strojů, je neutažený balík úplná smrt. I takhle kulit ty 150 je labůžo, kort do kopce, a když jsou i jen trochu měkčí, tak se to prostě nedá. Jakmile se to zplacatí, tak jsme dokouleli
Tak to jsem děsně zvědavá, zda ještě nějaké přistanou.. ono to seno asi stojí peníze, ne…?
Tak to jsem děsně zvědavá, zda ještě nějaké přistanou.. ono to seno asi stojí peníze, ne…?
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2125 poděkování
- Dostal poděkování: 4595 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ať mu třeba dávají na dluh ale když chce mít zvířata tak ať je mám alespoň čím krmit nebo je prodá jeho luk se ještě sekačka nedotkla pást zakázal, na poli dvoumetrová lebeda jako soused není nic moc
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 5613 poděkování
- Dostal poděkování: 6186 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Minulý víkend jsem shlédla počasí a řekla jsem si, že tento týden je vhodný na otavy. Nechala jsem si ho tedy volný, bez kadeřničení, bez hlídání děcek. Jedinou vadu na kráse to mělo, že manžel je tento víkend na dlouho plánované vodě s kámošema, ale což, řekla jsem si.
Porost krásně narostl, taková nižší směs, jetel, jitrocel, trávy, různé byliny, byla by toho veliká škoda. Do sekání jsem se dala v úterý, to jsem zvládla první tisícovku a kousek k tomu, samo, že jsem to ve středu sušila a také jsme to ve čtvrtek s mužem uklidili. Ve středu jsem síkla další část, pěkný kus, musela jsem také na části vystříhat dva druhy bodláků, právě před květem, nic moc práce. Na bubnovce mi došlo k vypadnutí štoubu co drží motor, celý se to třáslo, taky už by potřebovala prostě generálku, nože dost tupý, jsou tam všude bývalé krtiny,hryzčiny, co v nich bydlí mravenci, terén není ideální. Muž to přišrouboval, ale jinak nic moc.
Ve čtvrtek byl odpočinku den, co jsme neuklidili ve středu, to jsem skopila a zakryla, celý čtvrtek pršelo, v pátek jsem dosušila a něco posíkla, a musela jsem také usušené sama uklidit, muž ráno odjel. Včera přijel syn a sekal dál, ale po čase u šroubu na motoru vypadla zespoda matka a podložka, tak jsme se už na to vyflákli. Přes den jsem dosušila další a uklidila. Dnes rozhážu k večeru co syn posekal, uklidím malý zbytek mého. Na muže toho moc nezbylo. Ale už to nechám na něm.
Při úklidu využívám motúčko. Seno je třeba vozit terénem zatáčkama do kopce do stodoly, takže nějaké tahání v plachetce je pasé. Oblíbila jsem si big bagy. Závodím sama se sebou kolik nejvíc do něj dám. pak je šupnu na motúčko jen protáhnu provaz uchytama a přichytim a jedu jak pán. Motúčko to zvládne naprosto bez problémů. Také jsem si objednala větší vaky. Uvidíme. Když pracuju sama jsem v zenovém klidu, muž je strašnej plašan, nervoza.
Porost krásně narostl, taková nižší směs, jetel, jitrocel, trávy, různé byliny, byla by toho veliká škoda. Do sekání jsem se dala v úterý, to jsem zvládla první tisícovku a kousek k tomu, samo, že jsem to ve středu sušila a také jsme to ve čtvrtek s mužem uklidili. Ve středu jsem síkla další část, pěkný kus, musela jsem také na části vystříhat dva druhy bodláků, právě před květem, nic moc práce. Na bubnovce mi došlo k vypadnutí štoubu co drží motor, celý se to třáslo, taky už by potřebovala prostě generálku, nože dost tupý, jsou tam všude bývalé krtiny,hryzčiny, co v nich bydlí mravenci, terén není ideální. Muž to přišrouboval, ale jinak nic moc.
Ve čtvrtek byl odpočinku den, co jsme neuklidili ve středu, to jsem skopila a zakryla, celý čtvrtek pršelo, v pátek jsem dosušila a něco posíkla, a musela jsem také usušené sama uklidit, muž ráno odjel. Včera přijel syn a sekal dál, ale po čase u šroubu na motoru vypadla zespoda matka a podložka, tak jsme se už na to vyflákli. Přes den jsem dosušila další a uklidila. Dnes rozhážu k večeru co syn posekal, uklidím malý zbytek mého. Na muže toho moc nezbylo. Ale už to nechám na něm.
Při úklidu využívám motúčko. Seno je třeba vozit terénem zatáčkama do kopce do stodoly, takže nějaké tahání v plachetce je pasé. Oblíbila jsem si big bagy. Závodím sama se sebou kolik nejvíc do něj dám. pak je šupnu na motúčko jen protáhnu provaz uchytama a přichytim a jedu jak pán. Motúčko to zvládne naprosto bez problémů. Také jsem si objednala větší vaky. Uvidíme. Když pracuju sama jsem v zenovém klidu, muž je strašnej plašan, nervoza.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě pár fotek seníčka, voní a je fakt luxusní.
Janina
- arus
- Dal poděkování: 1639 poděkování
- Dostal poděkování: 938 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- andre.marek
- Dal poděkování: 1060 poděkování
- Dostal poděkování: 1300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem se dal do sušení, ale takovým speciálním způsobem
V pátek jsem po práci rychle připojil sekačku za traktor, posekl louku, naložili jsme kola a odjeli na plánovanou dovolenou do Rakouska.
Ubytování máme do pondělí, ale to je v plánu ještě výlet a koupání v Dunaji. Výhled počasí vypadá dobře, tak to v úterý alespoň otočím a odpoledne snad schováme.
A takhle tady v 850m.n.m. mají krásné koupání uprostřed města:
V pátek jsem po práci rychle připojil sekačku za traktor, posekl louku, naložili jsme kola a odjeli na plánovanou dovolenou do Rakouska.
Ubytování máme do pondělí, ale to je v plánu ještě výlet a koupání v Dunaji. Výhled počasí vypadá dobře, tak to v úterý alespoň otočím a odpoledne snad schováme.
A takhle tady v 850m.n.m. mají krásné koupání uprostřed města:
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby ti to dnes nebo zítra ráno nějakej kamoš rozhodil, tak v úterý uklízíš super seno
- andre.marek
- Dal poděkování: 1060 poděkování
- Dostal poděkování: 1300 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To vím, ale bohužel nikdo takový v okolí není. Ono bude trochu hnědší z vrchu, ale jinak doufám že to bude v pohodě. Byla toho malá vrstva, v sobotu u nás ještě lehce pod mrakem, teď luxusní počasí.
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Teď to schne i bez obrácení, jak je toho malá vrstva, včera jsem posekal, teď jsem byl rozhazovat a je to pomalu na sbírání.
-
- Kontaktovat uživatele:
Andre ty sušíš jako můj manžel, skoro. Tedy on se už z vody vrátil. Takže dnes půjdeme uklízet spolu.
Janina
-
- Dal poděkování: 4942 poděkování
- Dostal poděkování: 3926 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tady zemědělec nedělá nic jinak ani jiné roky. Poseká, nechá ležet, pak, když chce balíkovat, v jednom dnu otočí a nahrne do řádku a večer balíkuje. Je to lepší, než otáčené a opršené nebo silně orosené seno. Kdyby byla tráva hustá a vysoká, asi by to tak nešlo, ale takovou okolo nemáme.
Kde jsou ty časy, kdy se seno dávalo večer do kupek, aby na něj nepadla rosa.
Kde jsou ty časy, kdy se seno dávalo večer do kupek, aby na něj nepadla rosa.
- PavelIV
- Kontaktovat uživatele:
Na to ale musí sekat diskovkou, bubnovka aspoň ta 2bubnová udělá velkej řádek, ten se rozhodit musí. Taky to tady tak dělají, posekají, za 3 dny nahrabou a když je to suchý, hned lisujou, když ne, nechají doschnout na řádku a lisujou další den. Snad už napřesrok taky budu
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha, já se v sekačkách neorientuju. Myslím, že má takové ty nože na liště, co jezdí jeden přes druhý.
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera přes den to šlo, jen jsem rozhodila a jednou otočila, počasí na sušení výstavní. Kolem čtvrté jsme se vypravili uklízet. Po ránu jsem dojela pro objednané nové vaky. Hele, je to naprosto jedinečný způsob úklidu sena v našich podmínkách. Bag má 1730 litrů a je fakt veliký. Koupila jsem na Alze, rozbaleno, asi se někomu zdály příliš veliké, ale pro naše potřeby paráda.
Zahradní koš JAD 1 173 TOOLS Koš zahradní, objem 1730 l 430 Kč
Zahradní koš JAD 1 172 TOOLS Koš zahradní, objem 1330 l 360 Kč
Nevím, proč tomu říkají zahradní koš, je to big bag.
Výborně vidlema se do toho dává, je to za moment, co můj syn v sobotu posekal a já usušila, se vešlo do dvou a půl většího bagu. Jsou na tom čtyři úchyty, jen lehce stáhnout, šup na motúčko a muž jel. A na parnu si to rovnou vyvlekl a nahoru vysypal, takže ušetřen přehazování. Plachta je proti tomuto fakt voser.
Pak jsme asi hodinu a půl pohrabovali a přenášeli na dnešní slunce to, co muž posekal v neděli večer, uff,pokud dnes nezaprší, převezem to do stodoly na mlat, bude to chtít ještě trochu dosušit-příležitostně.já jedu zítra ráno do práce a muž taky a má pršet. Takže opravdu krásné a vydatné otavy budou u konce. Úplně to těm mejm ovcím závidím.
Zahradní koš JAD 1 173 TOOLS Koš zahradní, objem 1730 l 430 Kč
Zahradní koš JAD 1 172 TOOLS Koš zahradní, objem 1330 l 360 Kč
Nevím, proč tomu říkají zahradní koš, je to big bag.
Výborně vidlema se do toho dává, je to za moment, co můj syn v sobotu posekal a já usušila, se vešlo do dvou a půl většího bagu. Jsou na tom čtyři úchyty, jen lehce stáhnout, šup na motúčko a muž jel. A na parnu si to rovnou vyvlekl a nahoru vysypal, takže ušetřen přehazování. Plachta je proti tomuto fakt voser.
Pak jsme asi hodinu a půl pohrabovali a přenášeli na dnešní slunce to, co muž posekal v neděli večer, uff,pokud dnes nezaprší, převezem to do stodoly na mlat, bude to chtít ještě trochu dosušit-příležitostně.já jedu zítra ráno do práce a muž taky a má pršet. Takže opravdu krásné a vydatné otavy budou u konce. Úplně to těm mejm ovcím závidím.
Janina
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám asi stejné bigbagy a dělám to taky tak. Když jsou dva, naloží se na zemi a pak se zvedne vak na kolečko, když jsem sama, dám vak na kolečko a plním ho tam, abych nemusela tu tíhu zvedat. Takhle se toho odveze spousta, opravdu proti plachtě je to jednodušší.