Vítám Jardo, jasně, že je to vhodný
Dexter ještě nějakej čas půjde dobře prodat, než se trh nasytí. Za takovou pořizovací cenu jako koupíš, budeš pak jalovice přibližně prodávat, tak to chodí. Nejlevněji se dají pořídit kříženky. Obvykle se prodávají odstávčata ve věku 6-7 měsíců právě teď na podzim, tak do listopadu. Když si koupíš na jaře roční, už bude dražší, ale zase nemusíš krmit v zimě, výběr asi nebude tak velkej. Teď je ale problém s přesunem, jestli jsi v zóně Katarální horečky ovcí. Jestli ne, tak asi brzy budeš.
Bílý Gallowayky se mi taky líbili, ale já jsem ujetej na rohy, bezrohý bych nechěl.
Ehm klidný - nemám vlastní zkušenost, ale že by Gallowayky byly klidný, to se zrovna nepovídá, spíš naopak. Každá kráva se trochu uklidní po prvním porodu. Záleží na tom, jak jsou ochočený. Divoký jalovice z pastvin, který člověka viděli zblízka jen při značkování bych ti zrovna nedoporučoval. Takže možná krávy po prvním nebo druhým porodu by bylo řešení. Telení už zvládnou líp než poprvé, nebo s větší pravděpodobností sami. Bejčka na výkrm bys musel mít někde zvlášť, nebo ho ubytovat v mrazáku do 7 měsíců (pokud by druhá měla jalovičku).
Co připouštění? Inseminace?
On ten Angus má dost výhod - parádní maso, rychle rostou...