Jablečná kůže

Pěstování ovoce, zeleniny, bylinek apod.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 12762
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 6073 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jablečná kůže

Nový příspěvek od Hhippie »

Nejoblíbenější ovocný pamlsek našich dětí.
Sice je s tím prdění a za chvilku je vše sežráno, ale kdo je hračička… :mrk:

Jablka oloupat a nakrájet na kostičky, krátce povařit, aby se daly snadno rozmixovat tyčovým mixerem.
Lze dosladit vanilkovým cukrem.

Rozetřít na pečicí papír a dát sušit. Někdo do sušičky, někdo do trouby na nízkou teplotu… mamka, když jsou na chatě a táta nikam nejede, suší v autě - je to zadarmo a výsledek stejný :vytlem: ono tam kolem těch doporučovaných 45-50 st. v létě tak jako tak bude.

Hotovo je, když placky přestanou lepit. Dají se nařezat na proužky a třeba i srolovat. Nám stačí hromada cárů… pochutnáme si na nich jako na ruličkách :vytlem:

Některé recepty vyrábějí rovnou ze syrového ovoce. Nezkoušeli jsme. Určitě je v něm zachováno víc vitamínů… na druhou stranu jde i o uchovatelnost, která bude nejspíš u převařeného o něco delší… :souhlas:

A určitě se dá dělat z téměř jakéhokoli ovoce, co změkne a dá se rozmixovat :mrk:
Přílohy
IMG_5943.jpeg
:Hhippie: Bubáci forever!
čtenářka
Příspěvky: 432
Registrován: 09 dub 2020 08:59
Dal poděkování: 1578 poděkování
Dostal poděkování: 666 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná kůže

Nový příspěvek od čtenářka »

:souhlas: to by šlo udělat asi I z hrušek ... :vytlem:
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 12762
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 6073 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná kůže

Nový příspěvek od Hhippie »

Z hrušek možná nebudou tak jemné. Ale děti to určitě ocení tak jako tak :mrk:
:Hhippie: Bubáci forever!
Jana P.
Příspěvky: 6564
Registrován: 17 bře 2020 11:51
Dal poděkování: 5660 poděkování
Dostal poděkování: 6245 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná kůže

Nový příspěvek od Jana P. »

To musí bejt moc veliká dobrota! Četla jsem o tom ale nedělám. Sežrala bych to na posezení. :vytlem:
:bosorka: Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 12762
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2946 poděkování
Dostal poděkování: 6073 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná kůže

Nový příspěvek od Hhippie »

Jojo! Nikdy se to ve špajzu moc dlouho nezdrží! :))
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
Berrynator
Příspěvky: 383
Registrován: 22 říj 2018 09:43
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 333 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jablečná kůže

Nový příspěvek od Berrynator »

Něco podobného u nás jede taky, rozvařená jablka s vanilkovým pudinkem na upečený piškot a je super zákusek.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů