Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
-
- Dal poděkování: 5639 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zelenina našich zahrádek, záhonů . . . ..
Naprosto s tebou ohledně prodeje souhlasím. Vůbec to nestojí za tu práci s tím. A lidé by to spíše chtěli zadarmo. Pěstuji prioritně pro mne a manžela. Děti si něco vezmou, cibuli, česnek, okurky, rajčata, papriky. To by chtěli. A brambory. Například v čase třešní, krásných, nečervavých, se cpali melounama. V zimě jedí stále papriky, rajčata a okurky.
Takže se s tím netrápím, každý je dospělý a at si jedí co chtějí. Pro mne a manžela pěstuji vše.
Takže se s tím netrápím, každý je dospělý a at si jedí co chtějí. Pro mne a manžela pěstuji vše.
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je prostě nějaká minimální výměra (na kterou musí mít člověk navíc nějakou techniku), aby to člověka uživilo.
Stejně jako se říká, že u masných ovcí je třeba 100hlavé stádo, aby to člověka uživilo.
U všeho je mnoho proměnných, ale prostě mám pocit, že dřív nebo později, když člověk není obzvlášť za vodou, začne počítat..
Stejně jako se říká, že u masných ovcí je třeba 100hlavé stádo, aby to člověka uživilo.
U všeho je mnoho proměnných, ale prostě mám pocit, že dřív nebo později, když člověk není obzvlášť za vodou, začne počítat..
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 1572 poděkování
- Dostal poděkování: 666 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mně letos vyšlo hodně cibule , vázala jsem jí po deseti a mám 46 závěsů česnek taky pěkný, cukety už nikdo nechce.... Melouny se začínají ukazovat ,okurky mají padlí, rajčatům a paprikám se daří .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Máme to stejně. U nás taky cibule česneky a cukety.
Okurky jsem zasadila s dýní a melounem do travního záhonu na jiném místě zahrady než je políčko a chytlo to plíseň hned při dozrávání prvních plodů. Museli jsme postříkat, tak čekáme, až uběhne ochranná lhůta. Potvrdili jsme si, že tahle část zahrady je pro pěstování čehokoli nepoužitelná
Rajčata, jeden druh, extra choulostivý na dostatek vápníku v půdě a na plíseň. Ty to chytly jako první. A už jsem je nechala vyházet radši všechny.
Ostatní rajské se zatím drží. Stříkli jsme jen něčím, co má OL 3 dny. Jinak mléko. A 6 keříků má mít odolnost, tak z nich jsem stříkla jen 2 keříky a zbytek zkoušíme, co dá… tak věřím, že letos nějaká úroda bude. Jen ty okurky mě mrzí. Dozrávají jak zjednané a musíme je vyhazovat. Snad se dočkáme ještě nějaké úrody
Okurky jsem zasadila s dýní a melounem do travního záhonu na jiném místě zahrady než je políčko a chytlo to plíseň hned při dozrávání prvních plodů. Museli jsme postříkat, tak čekáme, až uběhne ochranná lhůta. Potvrdili jsme si, že tahle část zahrady je pro pěstování čehokoli nepoužitelná
Rajčata, jeden druh, extra choulostivý na dostatek vápníku v půdě a na plíseň. Ty to chytly jako první. A už jsem je nechala vyházet radši všechny.
Ostatní rajské se zatím drží. Stříkli jsme jen něčím, co má OL 3 dny. Jinak mléko. A 6 keříků má mít odolnost, tak z nich jsem stříkla jen 2 keříky a zbytek zkoušíme, co dá… tak věřím, že letos nějaká úroda bude. Jen ty okurky mě mrzí. Dozrávají jak zjednané a musíme je vyhazovat. Snad se dočkáme ještě nějaké úrody
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Dal poděkování: 7985 poděkování
- Dostal poděkování: 4122 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Čtenářko hezké.Koukám,že jsme na tom asi stejně.Melouny se dělají,ale zda uzrají to uvidím.Lečo je hotové a ještě ten kečup a bude snad pokoj.Okruky nakladačky jsem vytrhal a odvezl do bioodpadu.Myslím si,že 67 sklenic stačí.Brambory mají už nať suchou,tak se do nich musím pustit.Hokaido vozím dceři a už mě na záhonech rozčiluje,protože se plazí asi 6 metrů na všechny strany.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Máte nádhernou úrodu!
Já jsem letos taky - ani nevím kde - přišla k melounu. Je to takový ten malinký, cukrový. Pořád jsem chodila koukat, zda zasychá šťopka, až mi jednoho dne zavanulo jeho intenzivní aroma do nosu a já zjistila, že jestli budu ještě chvíli čekat, najdu jen dutou slupku. Slimáci ho načali bez nás. Tak jsem dva sklidila - větší byl jak velký grep asi… - a s rodinou jsme se shodli, že jsme nejspíš aromatičtější meloun nejedli! Takže máme radost, ikdyž je maličkej!
Já jsem letos taky - ani nevím kde - přišla k melounu. Je to takový ten malinký, cukrový. Pořád jsem chodila koukat, zda zasychá šťopka, až mi jednoho dne zavanulo jeho intenzivní aroma do nosu a já zjistila, že jestli budu ještě chvíli čekat, najdu jen dutou slupku. Slimáci ho načali bez nás. Tak jsem dva sklidila - větší byl jak velký grep asi… - a s rodinou jsme se shodli, že jsme nejspíš aromatičtější meloun nejedli! Takže máme radost, ikdyž je maličkej!
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem sklidila největšího melouna je sladký jak med. Mňam
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Páni! Ten je nádherný! A jestli dobře koukám, tak má 14 kilo???
Tak dobrou chuť!
Tak dobrou chuť!
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Vov! Čtrnáct kilo, to je opravdu veliká nádhera.
Janina
- Kouťák
- Dal poděkování: 7985 poděkování
- Dostal poděkování: 4122 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přidám něco do melounového šílenství.Úspěšně rozdávám a jsem rád,že jsou všechny uvnitř červené a sladké a chutnají všem.
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tybláho! To je úroda!
Taky bych přijela směnit za naše produkty..
Taky bych přijela směnit za naše produkty..
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Veru nevím o produktu, který by Zdeněk neměl. a ve špičkové kvalitě.
Mimo jablek jsem sklidila i řepu, malý záhonek prakticky bez péče, ani jsem jí řádně neprotrhala. Je jí tak 25kil nejméně. Pět kilo si vyžádal bývalý manžel, takže mám představu. Jak stále opakuji, zdravá červená řepa vyroste vždy, velmi dobře se skladuje, a jíst se dá syrová, dušená, pečená….
Mimo jablek jsem sklidila i řepu, malý záhonek prakticky bez péče, ani jsem jí řádně neprotrhala. Je jí tak 25kil nejméně. Pět kilo si vyžádal bývalý manžel, takže mám představu. Jak stále opakuji, zdravá červená řepa vyroste vždy, velmi dobře se skladuje, a jíst se dá syrová, dušená, pečená….
Janina
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Já té červené řepě nějak nepřišla na chuť…
Jinak máš pravdu. Ale většinu lidí potěší domácí med
Jinak máš pravdu. Ale většinu lidí potěší domácí med
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já ji dám do boršče, do bramborového salátu - nahradím s ní asi polovinu brambor a potom do polévky. Dcera ze řepy peče něco jako perník. Kousek toho sním, ale to mě nejede.
- andre.marek
- Dal poděkování: 1077 poděkování
- Dostal poděkování: 1322 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Červená řepa je super. Zavařená i jen lehce ugrilovaná. Mňam
- Augenblick
- Dal poděkování: 2255 poděkování
- Dostal poděkování: 2261 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Přišel jsem jí na chuť až k stáru. Ve školní jídelně mě jí znechutili jako dětsku...Ale i tak to u mě není vyhledávaná zeleninová bašta Tedy až na ten boršč jak píše přezdívka, ten bych si bez ní nedokázal představit i když je hodně receptur i bez č.řepy. Někdo mě tvrdil že ruský boršč je bez řepy a ukrajinský s č.řepou, nevím co je na tom pravdy..
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kdo s nadšením pořádá cuketové, řepné, dýňové a podobné buchty, má můj obdiv. Sním to, ale nepeču nic takového už dávno. Dobrá buchta dá stejnou práci, tak proč ji kazit. Ale boršč z červené řepy je skvělý, i naložená je dobrá. Nebo jím syrovou. Ale to, co píše přezdívka, že ji dává do salátu, to sice může být dobré, ale musela bych si na to vzít černé brýle, jinak by mě při jídle asi jímal fialový děs .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Čerstvá mě dráždí ne barvou, ale nějak alergicky.. a pro trpelnou úpravu je nutné jí vařit / péct dlouho a já se snažím zefektivňovat kuchyňskou úpravu na co nejmenší spotřebu energií… takže řepa se mi zdá nejmíň šikovná na tohleto. Ale když mám něco na delší pečení, klidně jí přihodím.
Mamka zavařuje, tak jich máme vždy pár ve špajzu - k rizotu. K ničemu jinému nevím, k čemu bych jí dala..
Mamka zavařuje, tak jich máme vždy pár ve špajzu - k rizotu. K ničemu jinému nevím, k čemu bych jí dala..
Bubáci forever!