Houby známé i neznámé
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Houby známé i neznámé
Minulý týden manžel ještě přinesl praváka. Šel na kopřivy a on tam vedle nich seděl. Byl zdravý, vážil 20 deka. Půl jsem dala do polívky a půl do mrazáku na příště.
-
- Dal poděkování: 4055 poděkování
- Dostal poděkování: 4359 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Buď žampion, nebo májůvka vedle uskladněného sena.
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
-
- Dal poděkování: 1595 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V neděli šel kolem nás soused Karel a nesl v košíku nějaké masáky a pár hříbků. Dnes mi to nedalo a šla jsem se taky podívat do lesa, máme ho hned za barákem. Taky jsem přinesla nějaké masáky a hříbky. Masáky byly na vyhození, úplně prolezlí červama, hříbky jsou lepší, byly červavé jen nohy dole tak bude polívka.
- Kouťák
- Dal poděkování: 7985 poděkování
- Dostal poděkování: 4122 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mám štěstí na ouška zaječí. Vzala jsem do ruky prkno, které leželo na slámě, a na něm pár malých oušek. Zapršelo na ně a narostla tam další ouška. Nikdy nikde jsem dřív tyhle houby neviděla, až posledních pár let tam, kde je poházená sláma.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Z Brd už lidé nosí plné košíky praváků!
Tak rychle do lesa, než bude weekend a Pražáci to vysbíraj!
Tak rychle do lesa, než bude weekend a Pražáci to vysbíraj!
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 1572 poděkování
- Dostal poděkování: 666 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kouťáku mohu poprosit o houbařský zpravodaj? Ráda bych se rozjela na Klikov, ale nevím jestli rostou...
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
U nás už se to taky solidně rozjíždí, třeba takové bedly už pomalu nikdo nesbírá, protože jich je tolik, že mají lidé bedel plné zahrady.
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
Čtenářko,nyní je nejlepší houbařská sezona.Bedly už opravdu nikdo nechce,ale roste všechno,hlavně praváci kolem lesních cest a křemenáče.
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji No tak nejpozději v pondělí vyrazím
Já snad neusnu, jak se těším už jsem volala dceři, jestli pojede se mnou
Já snad neusnu, jak se těším už jsem volala dceři, jestli pojede se mnou
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně jsem včera chtěla nasbírat bedly na řízky a u nás už jsou všechny přestárlé, takže jsem nenašla ani jednu použitelnou.
Nejsem v moc dobré houbařské lokalitě (nebo je to moc zlítané… ale ikdyž se vysápu do velkých krpálů, nic extra nenacházím… včera jsem měla za půlhodinovou tůru po krpálech pár dek na kulajdu leda… a zachránili to klouzky jinak bych neměla nic (1 mikro pravák, 3 babky a 1 podborovák - vše maličké houby do dlaně).. ale odjinud lidé hlásí opravdu famózní úlovky. Tak snad ukecám rodinu a někam popojedem. Mám fakt chuť si dobře zahoubařit!
Naši vyjeli na naší bývalou chalupu, do Šluknovského výběžku, vyložili kufr auta igelitem a jen chodili ty praváky vysýpat do auta… já tam nikdy hřiby nezažila. Vždycky to ale byl ráj podborováků. Vzpomínám na to moc ráda
Nejsem v moc dobré houbařské lokalitě (nebo je to moc zlítané… ale ikdyž se vysápu do velkých krpálů, nic extra nenacházím… včera jsem měla za půlhodinovou tůru po krpálech pár dek na kulajdu leda… a zachránili to klouzky jinak bych neměla nic (1 mikro pravák, 3 babky a 1 podborovák - vše maličké houby do dlaně).. ale odjinud lidé hlásí opravdu famózní úlovky. Tak snad ukecám rodinu a někam popojedem. Mám fakt chuť si dobře zahoubařit!
Naši vyjeli na naší bývalou chalupu, do Šluknovského výběžku, vyložili kufr auta igelitem a jen chodili ty praváky vysýpat do auta… já tam nikdy hřiby nezažila. Vždycky to ale byl ráj podborováků. Vzpomínám na to moc ráda
Bubáci forever!
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
- Kouťák
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
U nás bída s nouzí.
Byly jsme s malou dvakrát v lese, šplhaly po nejhorších krpálech Brd a nenašly dnes lautr ani houbičku. Když tedy nepočítám pár babek a klouzků, které jsme nesbíraly… takže jsme se vážně vrátily s úplně prázdnou…
K večeři jsem uvařila italské houbové rizoto na bílém víně, a parmezánem a hříbky a teď ještě klokotá bramboračka z babek ze včera. Pár hříbků jsem dala do sušárny a tím máme zpracováno
Víc toho extra nepotřebujeme… ale milujeme houbaření a tohleto bylo zas k pláči. Prostě musím někam vyjet holt
Byly jsme s malou dvakrát v lese, šplhaly po nejhorších krpálech Brd a nenašly dnes lautr ani houbičku. Když tedy nepočítám pár babek a klouzků, které jsme nesbíraly… takže jsme se vážně vrátily s úplně prázdnou…
K večeři jsem uvařila italské houbové rizoto na bílém víně, a parmezánem a hříbky a teď ještě klokotá bramboračka z babek ze včera. Pár hříbků jsem dala do sušárny a tím máme zpracováno
Víc toho extra nepotřebujeme… ale milujeme houbaření a tohleto bylo zas k pláči. Prostě musím někam vyjet holt
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak my měli k večeři smažené bedly a hribky, milujeme je jen jsem je nestihla vyfotit
Dcera už mi poslala fotku vyskládaných hub na kuchyňské lince s dovětkem Už mě to nebaví
Já už udělala radost dvěma sousedkám a pořád mi dost zbylo... Budu sušit a zavařovat
Dcera už mi poslala fotku vyskládaných hub na kuchyňské lince s dovětkem Už mě to nebaví
Já už udělala radost dvěma sousedkám a pořád mi dost zbylo... Budu sušit a zavařovat
-
- Dal poděkování: 1595 poděkování
- Dostal poděkování: 531 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- PavelIV
- Dal poděkování: 5674 poděkování
- Dostal poděkování: 3345 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie - ten nápad mělo tuhle neděli asi 1,5 mil. Čechů. Jeli jsme se podívat na vnučku, v lesích kolem Brandýsa n/L nemohlo vyrůst tolik hub, kolik tam parkovalo aut
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, jj, to je fakt!
Já si právě říkala, že to je pořád dojezdová vzdálenost pro Pražáky, že je jasný, že je to zlítané… ale prostě jsme dál vyjet nemohli tentokrát, no…
Deno: viď?
Já si právě říkala, že to je pořád dojezdová vzdálenost pro Pražáky, že je jasný, že je to zlítané… ale prostě jsme dál vyjet nemohli tentokrát, no…
Deno: viď?
Bubáci forever!