Domácí senáž, siláž
- Augenblick
- Dal poděkování: 2255 poděkování
- Dostal poděkování: 2261 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Domácí senáž, siláž
No já neříkám, že si chci život zjednodušit, to bych nedělal to co dělám..Bez dotací bych sice nepřežil, ale nechat někoho aby si udělal seno na propachtovaných loukách je finanční i morální nesmysl. Na většině pozemků co jsem získal hospodařil tisícihektarovej korporát. O ty louky se nikdo nestaral, jen kasírovali dotace. Na jaře jsem zoral co jsem měl ornou a majitel byl spokojenej. Posledních deset let tam nikdo neoral.. Louky jsem na jaře vzal bránama, to taky tady nikdo nedělal. .
Ten kdo by si dělal seno bez dotací, tak by ho velký balík vyšel na ranec..
Tady jde spíš o to, jestli je ekonomicky lepší prodat seno, nebo si ho nechat a krmit s ním další zvířata, nejlépe asi skot... To jsou dilemata u mě až na zimu
Ten kdo by si dělal seno bez dotací, tak by ho velký balík vyšel na ranec..
Tady jde spíš o to, jestli je ekonomicky lepší prodat seno, nebo si ho nechat a krmit s ním další zvířata, nejlépe asi skot... To jsou dilemata u mě až na zimu
Tykat, díkes ....
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Občas rozhoduje i to, jestli je to člověku milejší nebo ne, jestli to zvládne časově a fyzicky apod. Kráva by se Vám hodila, měli byste mléko v době, kdy ovce nedojíte. Nevím sice, jaký odbyt byste měli mimo sezónu, ale to už by se daly dělat i trvanlivé sýry a ty prodat v sezóně. Atd. Ale to byste už neměl zimu na přemýšlení a trochu odpočinek, ale na dojení a sýry jako po zbytek roku. Ale jogurty z mléka jerseyky se prodávají dobře. Jestli děláte i nějaké zavařeniny, třeba do malé skleničky by si lidi mohli zvlášť koupit džem do bílého jogurtu. Fantazíruju, já bych Vám toho vymyslela, ale kdo by to všechno dělal ?
- PavelIV
- Dal poděkování: 5674 poděkování
- Dostal poděkování: 3345 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Taky nesekám, na co bere dotace jinej. Radši zaplatím drahej pacht a ještě mi z dotací zbyde
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Františko to víte, že jo. To bylo první co mě napadlo, ale hned v zápětí jsem si vzpomněl s jakou radosti v říjnu zasuším ovce .. Na druhou stranu podojit jednu Jerseyku netrvá tak dlouho jak 25 ovcí.. , na třetí stranu už je pak zase brzo tma
Tykat, díkes ....
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska seknul hektar na senáž, tráva roste jak o závod...
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2938 poděkování
- Dostal poděkování: 6050 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Augenblicku, krmíte siláží i v době, kdy máte malá jehňata a potom, když dojíte?
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Bahňíme do trávy v průběhu března, to už je senáž sežraná a je pastva. Už teď přikrmuji senáží cca 3 týdny i když pastva ještě je. Jinak senáž v mléku cítit není, jestli jste to měla na mysli. Před lety jsem bral mléko od Jersey které byly na senáži a tam to cítit bylo, chuť mléka trochu jako když tam jsou olivy. Letos ale budu mít senáže nadbytek, tak snad vydrží do března. Ještě budu dělat 2ha jetele a s tím co už mám, to odhaduji na 600 balíčků
Tykat, díkes ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to jsem myslela, jestli není pak cítit mléko. Právě jsem slyšela, že je. Třeba u Vás není, protože asi nemají jen siláž, ale i pastvu nebo seno.
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Dnes pravděpodobně poslední travní senáž, na 0,5ha 57 balíčků. V týdnu ještě 2ha jetele a bude už po sezóně. Konečně
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Týjo, to je nekonečný!
A to už máš nakoupené to stádo krav, abys to zkrmil?
Seš makáč!
A to už máš nakoupené to stádo krav, abys to zkrmil?
Seš makáč!
Bubáci forever!
- Augenblick
- Kontaktovat uživatele:
Prodávám..včera jich šlo 95 v sobotu chtěj odvézt 160ks , furt někdo volá. Netušil jsem co je dušných koní...
Tykat, díkes ....
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak super!
Je fakt, že jako režim pro jednoho dva dušné koně je to super. Protože velký senážový balík většinou koňáci neskrmí (ani to pro ty koně není bůhvíjak vhodné žrádlo), ale tyhle maličké jsou super! Když je člověk šikovný, dá se s tím manipulovat i bez techniky a skrmit dřív než se to zkazí
Akorát toho odpadu… to já bych nesnesla…
Je fakt, že jako režim pro jednoho dva dušné koně je to super. Protože velký senážový balík většinou koňáci neskrmí (ani to pro ty koně není bůhvíjak vhodné žrádlo), ale tyhle maličké jsou super! Když je člověk šikovný, dá se s tím manipulovat i bez techniky a skrmit dřív než se to zkazí
Akorát toho odpadu… to já bych nesnesla…
Bubáci forever!