Bahnění-ovčácké žně.
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bahnění-ovčácké žně.
Když koukám na videa od chovatelů z Británie, kterak zápasí s mouchami a následně červy, tak jsem velmi rád, že tyto radosti k nám ještě nedorazily nějak ve velkém rozsahu.
-
- Dal poděkování: 5639 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Berry a jak zápasí? Kam se červi usídlí? A jak se to hubí? Díky
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 362 poděkování
- Dostal poděkování: 1077 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Setkala jsem se s tím za svůj chovatelský život jednou. Nebylo to vůbec nic pěkného. Přišla jsem na to náhodou. Larvy se ovcí prokousávaly pod vlnou. Normálně nebylo nic vidět. Musela se odstranit vlna, vyškrábat larvy a zastříkat antibiotickým sprejem. Ovci jsem zachránila, ale jehňat co měla pod sebou jsem krmila z láhve, protože přišla o mléko.
-
- Dal poděkování: 5010 poděkování
- Dostal poděkování: 3989 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bylo tu nějaké asi hrůzné video od mastňáčka, ale je pryč i s ním.
Tady je o tom vlákno: viewtopic.php?t=600&hilit=mulesing
Tady je o tom vlákno: viewtopic.php?t=600&hilit=mulesing
- Berrynator
- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 330 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem viděl, tak opravdu různě po těle, kupodivu to není až tolik v oblasti ocasu, jelikož s tím mají už dost zkušeností, tak tam jedou hodně prevenci, takže ochranné postřiky, koupele, načasování stříže ovcí, když je ovce zasažena, tak důkladné ostříhání a desinfekce postiženého místa.
-
- Dal poděkování: 87 poděkování
- Dostal poděkování: 828 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kamaradovi se to stalo cca pred třemi lety. Ovce mela pod vlnou na krku uplne sezranou kuzi. Bylo to desivy, kdyz ji ostrihal bylo normalne vidět každej sval a šlachu. Nakonec ji z toho kombinací dezinfekce + mazání rány (praskalo jí to) + celková antibiotika + spot-on vykřesal. Stalo se mu to na pastvině u potoka. Už je tam nedává
-
- Dal poděkování: 5639 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Naše červnová jehnata krásně vyrostla. Jejich prvorodící matka je naprosto skvělá. Zabřezla na druhém roce, o těhu jsme ani nevědli, ani si nevšimli, porodila krásná dvojčata, sama na pastvině. A skvěle se od začátku starala,mléka musí mít dostatek, jehnata jsou krásně veliká, zvládnout to musela bez příkrmu.
Zítra se pro beránka, žel bohu, naplní čas. Je mu čtyři a půl měsíce, tak at neobskočí své příbuzné.
Čistokrevný texel plemeníček to snad zvládne.
Letos tedy jsem zvědava kdo zabřezne a porodí. Nejstarší bahnice nezabřezla už vloni. Celá bílá měla letos v únoru trojčata, ta zřejmě zabřezne v poho . Rozkojená nevím, ale jen aby ji to nevysílilo. Pak tam máme jednu jehničku narozenou letos v únoru. Ta by nemusela. A ta nejmladší jistě ne. Je červnová. Ta se nedá.
Taková trochu ruleta.
Stále zatím paseme, sem tam přidám seno. A plánujeme to tak až do sněhu. Půjdou ještě jednou i na letní pastviny k rybníku.
Zítra se pro beránka, žel bohu, naplní čas. Je mu čtyři a půl měsíce, tak at neobskočí své příbuzné.
Čistokrevný texel plemeníček to snad zvládne.
Letos tedy jsem zvědava kdo zabřezne a porodí. Nejstarší bahnice nezabřezla už vloni. Celá bílá měla letos v únoru trojčata, ta zřejmě zabřezne v poho . Rozkojená nevím, ale jen aby ji to nevysílilo. Pak tam máme jednu jehničku narozenou letos v únoru. Ta by nemusela. A ta nejmladší jistě ne. Je červnová. Ta se nedá.
Taková trochu ruleta.
Stále zatím paseme, sem tam přidám seno. A plánujeme to tak až do sněhu. Půjdou ještě jednou i na letní pastviny k rybníku.
Janina