Psí granule pro slepice
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Dal poděkování: 2946 poděkování
- Dostal poděkování: 6067 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Psí granule pro slepice
Dostala jsem se k velkému množství psích granulí vysoké kvality.
Napadlo mě, když se honí u nosnic bílkoviny, že by se daly přidat do krmné směsi slepicím.
Máte s tím někdo zkušenost?
Rozumím, že na to by bylo potřeba zkušeného výživáře a laboratoř
Ale moje myšlenka byla, že hlavně přes zimu by jim to mohlo prospět. Na Slepičáři je o tom dokonce článek - hlavně prý dodržet pravidlo 90/10 (většinu slepičího žrádla a možno přidat trochu jiného jídla)…
Chci to prohnat šroťákem a míchat s pšen.šrotem a vitamíny, jak to děláme doteď. A na zimu by se dalo zařadit místo kukuřice (běžně nekrmím) kelímek šrotu z granulí.
Mám tam myslím 2 druhy - s lososem a s hmyzem a jehněčím… tak to by mohla být dobrá forma bílkovin, si říkám..
Má na to někdo nějaký názor?
Maximálně to dám buď kámošovi na výkrm prasat nebo toho část odvezu do útulku
Napadlo mě, když se honí u nosnic bílkoviny, že by se daly přidat do krmné směsi slepicím.
Máte s tím někdo zkušenost?
Rozumím, že na to by bylo potřeba zkušeného výživáře a laboratoř
Ale moje myšlenka byla, že hlavně přes zimu by jim to mohlo prospět. Na Slepičáři je o tom dokonce článek - hlavně prý dodržet pravidlo 90/10 (většinu slepičího žrádla a možno přidat trochu jiného jídla)…
Chci to prohnat šroťákem a míchat s pšen.šrotem a vitamíny, jak to děláme doteď. A na zimu by se dalo zařadit místo kukuřice (běžně nekrmím) kelímek šrotu z granulí.
Mám tam myslím 2 druhy - s lososem a s hmyzem a jehněčím… tak to by mohla být dobrá forma bílkovin, si říkám..
Má na to někdo nějaký názor?
Maximálně to dám buď kámošovi na výkrm prasat nebo toho část odvezu do útulku
Bubáci forever!
- andre.marek
- Dal poděkování: 1081 poděkování
- Dostal poděkování: 1322 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
- Dal poděkování: 11 poděkování
- Dostal poděkování: 180 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Psí granule pro slepice
Já když jdu ráno krmit drůbež, tak se mi pes pouští do směsi pro nosnice z toho usuzuji, že slepice se rády pustí do psích granulí ...fórek....já s tím osobní zkušenost nemám, psí granule jsem,když mi zbyly, zkrmila kočkám, ale sousedka chvíli psíma granulema krmila a říkala, že má vajíčka normálně....taky je tedy ale otázka, co je normálně
Krásný den všem!
-
- Dal poděkování: 5029 poděkování
- Dostal poděkování: 4014 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když už je máte, normálně je zkrmte. Jestli jsou kvalitní, nebude tam tolik obilovin, takže je míchejte s obilím. 9 dílů normálního krmiva a 1 granulí se mi zdá zbytečně málo granulí. Když jsem přesýpala psí granule do kbelíku, byly slepice u toho a nemohla jsem se jich zbavit. Žraly mi to pod rukama z kbelíku. Musela jsem se s tím přestěhovat, toby bylo drahé krmení pro slepice. Máme menší granule, které dokážou sežrat i kočky, ale ne takové titěrné, jako jsou kočičí. Jestli tedy nejsou velké, vůbec bych je nemlela a jen rozhodila nebo dala do krmítka, nevím, jak to máte.
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2156 poděkování
- Dostal poděkování: 4704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Namočit a jen se po nich zapráší
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě
-
- Dal poděkování: 5658 poděkování
- Dostal poděkování: 6233 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A co psí konzervy? Pro slepice. Máte někdo zkušenost, názor?
Janina
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
-
- Dal poděkování: 420 poděkování
- Dostal poděkování: 548 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som to normálne skŕmil. Je len jedna vec,ktorej by som sa bál. Any sliepky nezačaly brechať
-
- Kontaktovat uživatele:
To by byl mazec! máme dvě feny a ještě toto. Ale zkusím a napíšu.
Janina
-
- Kontaktovat uživatele:
Nedoporučuje se psí krmivo obecně dávat slepicím, protože prý obsahuje látky, které by zvířata pro lidskou spotřebu neměla dostat. Ale občas zjistím, že někdo ho kupuje, že prý je levnější než směsi pro slepice. Nevím, nekrmím ani směsí pro slepice ani granulemi, takže to neumím porovnat. Něco na tom může být, ale málokdo tak může krmit pořád, tak to nejspíš přece jen nebude k věci.
-
- Dal poděkování: 1578 poděkování
- Dostal poděkování: 666 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ty vejce od nich pak nejedla ale já nekrmím ani směsí pro nosnice.....
- irčan
- Dal poděkování: 1000 poděkování
- Dostal poděkování: 435 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zkušenost ne, názor jo. Slepice sténě jak prasata sežeró všecko co jim "leze" a proleze chřtánem.
U konzerv bych se zaměřil na složení. Bude to různý, dyž pominu výrobce co dělaj totální sračky krz cenu. Samo že tam můžó byt složky kerý by se neměly jako rezidua objevit v lidským krmení což u vajec není nereálný. Mám rád rybí maso ale pstruha z řeky co mě teče pod voknem nechcu ani zadarmo. Dyž si představím kolik chemickýho sajrajtu a rezidují z léků a antikoncepcí v té vodě a následně rybě je? Než mě to dovalí pod vokno skoro 60 km.
Vždycky sem chtěl vidět co je za tým kopcem na obzoru!Irčan.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
Demokracie je když dva vlci a jedno jehně hlasujó co bude k večeři.
Svoboda je když dobře ozbrojený jehně odmítne výsledek hlasování.
Benjamin Franklin.
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
… právě pro to, že to není deklarováno jako krmivo pro zvířata produkující potraviny pro lidi?
Můžu se podívat na složení. Co by tam mohlo vadit. Těžké kovy třeba? GMO je často i v krmení pro slepice například..
To nevyvracím, jen se ptám. Proto jsem tu rozvířila tu debatu. Protože mě to zajímá. Já tam vidím potenciál doplnění bílkovinné složky, ale právě nemám zkušenosti a tak sbírám názory i zkušenosti skrze vás…
Co by Ti na tom, Čtenářko, vadilo, prosím?
A když se to bude sypat prasatům, tak je to stejné, jako to sypat slepicím, ne?
Čím se asi tak krmí domácí prasata…? Tím, co kde hospodář sežene nejspíš..? Nebo jak to je? Nevykrmovala jsem nikdy bílé prase na porážku, tak nevím. Vidím u kamaráda, že často to, co jde prasatům, je zkvašené, některé kusy mohou být plesnivé… zůstávají pak rezidua v mase..? Fakt to všichni ukrmí bez takovýchhle doplňkových věcí jen směsmi zrní a okopanin…?
Nevím, jen uvažuji nahlas. Že když jde vše z výživy slepice do vajec, tak jak je to asi s vepřovým masem…?
Bubáci forever!
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tím trvale nekrmila, to bych ta vejce pak opravdu nechtěla. Ale jako občasný přídavek zadarmo bych jim to dala. Jsou v nich i konzervanty, syntetické vitamíny apod. Vyrábějí se i opravdu dobré granule a ty obsahují hodně masa a tuku. Když takovými granulemi krmím psy a jsou stále v dobré kondici, tak zlé to nebude, ale ti dostávají i maso a mléko. Jako trvalý zdroj bílkovin pro slepice mi to nepřipadá dobré. Vloni jsem krmila také pečivem namočeným v syrovátce. Kdosi tu psal, že pečivo není pro slepice vhodné. Už ho nemám tolik, nedávám jim ho, ale považuju to za podobné. Jinak jsem do slepic nedostala syrovátku, ale pečivo je zpracované tepelně a nedá se porovnat s obilným zrnem. Granule pro psy taky nejsou to samé jako žížaly. Taky jsou tepelně zpracované.
Když se u Vás slepice pasou, nejspíš problém s bílkovinami nemají - to je můj názor, nevím.
Když se u Vás slepice pasou, nejspíš problém s bílkovinami nemají - to je můj názor, nevím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zde složení psí konzervy, kterou dávám slepicím. Složení: Hovězí 36 %, hovězí vývar 35,5 %, kuře 22 %, dršťky 4 %, kolagen 1 %, minerály 1 %, lososový olej 0,5 %
V konzervě nemusí být konzervanty, protože je zavařená.
Někdy dávám i tuhle 44% kuře (maso a orgány), 26% losos, 3% hrachový škrob, 1% hrachové vlákniny, 0,5% lososový olej.
Manžel v Britu pracuje, jako zaměstnanecký bonus dostávají každý měsíc konzervy a granule. Pracuje ve výrobě konzerv a kapsiček. Jako míchač suchých směsí. Ví přesně co se do krmiva dává.
V konzervě nemusí být konzervanty, protože je zavařená.
Někdy dávám i tuhle 44% kuře (maso a orgány), 26% losos, 3% hrachový škrob, 1% hrachové vlákniny, 0,5% lososový olej.
Manžel v Britu pracuje, jako zaměstnanecký bonus dostávají každý měsíc konzervy a granule. Pracuje ve výrobě konzerv a kapsiček. Jako míchač suchých směsí. Ví přesně co se do krmiva dává.
Janina
-
- Dal poděkování: 1578 poděkování
- Dostal poděkování: 666 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hhippie, vadilo by mi to neznámé složení-to píše i Františka, pak všechno, co ta slepice sežere, přechází do vajec... zkuste krmit chvíli rybami a uvidíte, tedy spíš ucítíte změnu chuti vajec. No a vadí mi i GMO. Já vím, že je vlastně skoro ve všem a těžko se mu dá v dnešní době vyhnout,tak alespoň vejce chci mít bez. Chov je náročný finančně i časově, pokud bych měla mít vejce "kvalitní" jako v obchodě, tak si je koupím .
Já po sklizni koupím pšenici, oves,kukuřici,hrách (letos všechno po 5,-kč/kg), namíchám a sešrotuji, pšenici i namáčím a nakličuji. Slepice mají I přebytky z kuchyně, skořápky a namočené pečivo, nic plesnivého. Ideálně nějaké masové zbytky a drcené kosti do té michanice a žerou i snáší ......
Já po sklizni koupím pšenici, oves,kukuřici,hrách (letos všechno po 5,-kč/kg), namíchám a sešrotuji, pšenici i namáčím a nakličuji. Slepice mají I přebytky z kuchyně, skořápky a namočené pečivo, nic plesnivého. Ideálně nějaké masové zbytky a drcené kosti do té michanice a žerou i snáší ......
-
- Kontaktovat uživatele:
Dále používám pšenici, většinou od soukromníka, a také směs pro nosnice. Z Primagry, někdy z Dynína. Drcené pečené skorápky. A mají celoroční výběh v sadu velikosti 1500 metrů, s obřím kompostem.
Janina
-
- Kontaktovat uživatele:
Když Váš manžel ví, že do toho nesypou spoustu vitamínů a dalších látek, které tam ani nemusí být uvedeny, protože se nějaké velmi malé množství uvádět nemusí, ale význam zřejmě má, jinak by ho tam nedávali, tak proč ne? Já tu jistotu nemám, ani takový deputát nemám, tak ani nemám dilema, jestli tím krmit nebo ne .
- Hhippie
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, já moc děkuji všem za přínosnou debatu. Zvážím to
Bubáci forever!
- DAD David Abrahám
- Dal poděkování: 2156 poděkování
- Dostal poděkování: 4704 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Maso mají slepičky rádi Já taky kupovat konzervy mi připadá zbytečné uvařím, rozdrtím a semelu jim jakýkoliv zbytek z domácí porážky čehokoliv dobře likvidují i drobné peří pšenice, ječmen, kukuřice, vitmin, zelené, pečivo, sluníčko, možnost si zahrabat a vypopelit se
To jim musí stačit
To jim musí stačit
na práci mám jen dvě ruce a dvě nohy, sedět můžu jen na jednom místě